Wka

Hur du gör dina egna jeans

Bekväm, tålig och mångsidig, har jeans varit ett mode stapelvara i över 50 år. Shopping för jeans, men kan vara jobbigt. Om du inte är lycklig nog att ha en modell kropp, kanske du har att spendera mycket tid i omklädningsrummet innan du hittar ett par som ser bra ut och detta gäller särskilt om du är på en budget, eftersom priset på jeans, speciellt designade jeans, har ökat dramatiskt under åren. Gör dina egna jeans, dock, och du kan få den perfekta passformen till en bråkdel av vad du skulle betala i butiker. Här är några tips som hjälper dig att skapa dina egna pålitliga jeans.

Steg

Hur du gör dina egna jeans. Välj ett mönster du gillar.
Hur du gör dina egna jeans. Välj ett mönster du gillar.
 1. 1
  Ta dina mått. De viktigaste måtten för jeans är din midja och höfter. Medan sidsömmarna och innersömmar är oftast ganska lätt att ändra, kan höften storlek vara svårt att förändra. Mät höfterna vid sin fulla punkt, vanligen 8 eller 9 inches nedanför midjan. Du kan använda dessa mätningar för att leta upp rätt mönster storlek på mönstret tillverkarens Storlekstabeller. De flesta mönster är lämpliga för användning med en mängd storlekar, så du behöver bara se till att utbudet på mönstret du väljer innehåller din storlek.
 2. 2
  Välj ett mönster du gillar. Som för nästan alla sömnadsprojekt, måste du börja med rätt pattern.Your hobbybutik eller rabatt butik kommer att ha en mängd olika mönster, och du kan också beställa mönster på nätet. Du bör kunna hitta ett mönster för någon stil du vill ha. Pattens för icke-denim byxor kan fungera om du vet vad du gör, men om detta är din första jeans projektet, kommer du definitivt vill använda ett mönster som är särskilt avsedda för jeans.
 3. 3
  Välj ditt tyg. Var försiktig när du väljer din tyg, eftersom många denims är för tunt för jeans. Se till att du får "jeans-grade" denim. Det finns många färger, men du kan också färga tyget till din böjelse. Indigo färgämnet är den traditionella blå jeans färg.
 4. 4
  Passa in mönstret för din kropp. Du bör ta flera mätningar på olika punkter från midjan till höfterna och ner i benen, samt grenen. Skriv ner dessa mätningar, och tillade "lätt" upp till en tum i midjan, 3/4 inches i grenen, och 2 inches i höfterna (lägga lätthet ser till att dina jeans är inte hud-tight, och du kan ändra mängden av lätthet du lägger beroende på dina inställningar). Jämför dina mått med dem på mönstret och ändra mönstret vid behov. Kom ihåg, naturligtvis, att även ändra mönstret för rätt längd.
 5. 5
  Preshrink tyget. Tvätta och torka tyget på samma inställningar som du vill använda för att tvätta de färdiga jeansen. Du kan spara vatten och energi genom att tvätta med andra liknande-färgad tvätt. förtvätt gör tyget lättare att arbeta med, och det kommer att hjälpa dig att se till att dina jeans verkligen passar.
 6. 6
  Följ instruktionerna på mönstret. Generaliserade instruktioner kommer inte att hjälpa dig mycket på denna punkt. Du behöver bara att klippa tyget och sy den enligt instruktionerna på mönstret.
 7. 7
  Anpassa dina jeans. När dina jeans är klar kan du lägga trim, knappar, plåster eller något annat för att klä upp dem och få dem att "designer" jeans.You ens kan göra hål i dem eller om du gillar att titta.
 8. 8
  Tvätta och torka de färdiga jeansen innan du använder.

Tips

 • Använd en tung symaskin. Vissa symaskiner, särskilt många äldre, är inte riktigt klipp för att sy tjocka, hårda denim. Om du är osäker, kontrollera din symaskin manual.Also få andra coola grejer som du vill sätta på, såsom knappar, glitter, olika mönster, etc.
 • Om du redan har ett par jeans som passar bra du kan spåra dem på denim tyg istället för att köpa ett mönster. Var noga med att lämna 1/4 tum sömsmåner runt kanterna.
 • Om du gör skinny jeans och upptäcker att de är lite för stor, kan du hoppa alltid i ett varmt bad för att krympa dem till rätt storlek!
 • Har du problem med att besluta om ett mönster? Ställ en butiksbiträde eller kolla in några av de online-forum, där du kan troligen hitta någon annan som har använt mönstret du är intresserad Dessa forum är bra för utbyte av alla möjliga användbara sömnadstips.
 • Kontrollera att se hur jeansen passar innan du sätter dragkedjan på. Sätt jeans på och knyta dem tätt runt midjan med ett snöre och använda ett stift par säkerhet att stänga dragkedjan öppningen.

Varningar

 • Om du aldrig har gjort byxorna innan, kanske du vill inte börja med jeans, eftersom de i allmänhet är lite svårare att göra än de flesta andra stilar av byxor.

Saker du behöver

 • Denim
 • Symaskin
 • Gänga
 • Bobbin
 • Needle
 • (Valfritt) Knappar, band, klippning, glitter, plåster, olika mönster, blekmedel, etc.
 • Mönster för jeans
 • Sax