Wka

Hur dreadlock rakt hår

Är du dör för att få dreadlocks? Tyvärr lämpar rakt, fint hår inte sig lätt till dreadlocks, som är delar av tovigt hår som kan bilda naturligt från tätt ringlad hår. Men med lite ansträngning och en hel del tålamod, kan du få dreadlocks också!

Steg

Hur dreadlock rakt hår. Bestäm hur stor du vill att dina dreads vara.
Hur dreadlock rakt hår. Bestäm hur stor du vill att dina dreads vara.

De första stegen

 1. 1
  Odla ditt hår. Så länge som möjligt eller den längsta längden du är mest bekväm med. Du behöver minst 3 inches av hår och en hel del tålamod. Se till att hålla håret friskt.
 2. 2
  Bestäm hur stor du vill att dina dreads vara. Tjockare dreads blir kompakt mycket tidigare och är lättare att maintain.But tyvärr svårare att borsta ut. Dreads i genomsnitt är något tunnare än en centimeter och inte tjockare än en tum, men det beror helt på din hårtyp och hur du vill att de ska se ut.
 3. 3
  Hitta en vän att hjälpa till. Dreading håret själv är ganska svårt och resultaten kommer inte vara enhetliga. Få två vänner om du har väldigt långt hår.
 4. 4
  Hair beredning. Börja med rena, torra hår. Det kan ha tvättats ett par dagar innan, men inte helt smutsiga. Schampo det i förväg (använd inte balsam eftersom detta kommer att göra det svårare för dig att frukta ditt hår). Det är en myt att smutsigt hår hjälper dreads. Fett smörjer faktiskt och förbjuder verklig fruktan formation. Du vill inte behöva jobba på fet, smutsigt hår.
 5. 5
  Borsta och föna ut håret så inga knutar och trassel kvar. Detta kan tyckas vara motsatsen till vad du vill uppnå, men det gör det mycket lättare att separera och avsnitt håret, gör det också håret många lättare att jobba med också.

Backcombing håret

Detta är den vanligaste metoden för dreadlocking rakt hår hemma.

 1. 1
  Separera håret i sektioner, börja med undersidan av håret och arbeta dig framåt. Det är en bra idé att placera ett gummiband runt varje avsnitt och avsnitt håret av helt innan du börjar dreading. Ta bort gummibandet innan du TUPERA though.
 2. 2
  TUPERA, eller "reta" håret, börjar vid roten och arbeta dig ner den del av håret, se till att gå över det hela ett par gånger för att dra åt knop. Metoden liknar "retas" håret. Upprepa detta steg så många gånger som behövs för att få avsnittet likna en dreadlock.
 3. 3
  Vrid fruktan. Spela med dina dreadlocks. Ett dopp i havet eller gnugga fint trä brand aska genom dina dreads kan göra stor skillnad i början! Bara vara säker på att ordentligt rensa ut askan lämnar det i kan vara skadligt.
 4. 4
  Låt flätorna på i 10 dagar. Tvätta håret som behövs under den tiden, men använd inga konditionering produkter.
 5. 5
  Avlägsna de elastiska banden ett band i taget.
 6. 6
  Twist and TUPERA varje avsnitt av hår ordentligt. Detta bör ske med hjälp av en metall kam, med början från omkring en tum från hårbotten och arbeta mot slutet. När du når slutet av avsnittet, upprepa denna process tills en dreadlock bildas.
 7. 7
  Åter fästa elastiska band vid varje ände av Dreadlock.
 8. 8
  Weave löst hår till dreadlock. Detta kan göras med användning av antingen en dental flosser eller liten virknål.

Andra metoder för dreadlocking rakt hår

 1. 1
  Borsta gnugga. Du kommer att behöva en borste, rester gratis schampo och gummiband för detta.
  • Tvätta håret med en rest gratis schampo och låt det naturligt lufttorka. Använd INTE en handduk.
  • Gnid din borste i en medurs cirkelrörelse runt huvudet. Dread bollar borde börja bilda efter att göra detta på ett tag.
  • Tillsätt en liten mängd av rädsla för varje boll.
 2. 2
  Vridning. Använd inte vax! Om du vill använda den här metoden använder hårgelé, eftersom den kan tvättas ut. Hårgelé är inte permanent dock, så det skulle vara bra att prova innan till dreadlocks. Annars kan du sluta med mögel i dina dreads!
  • Du behöver rester gratis schampo och gummiband för detta.
  • Tvätta håret med en rest gratis schampo och låt det lufttorka. Använd INTE en handduk.
  • Avsnitt håret i 1x1 tum sektioner. Använd gummiband.
  • Ta en del i taget och vrid den fram och tillbaka mellan fingrarna. Lägg lite vax på twist och hålla vrida fingrarna. Efter att ha gjort detta för ett tag, bör en rädsla börjar bilda.
 3. 3
  Försummelse. Detta är den i särklass långsammaste metoden för dreadlocking rakt hår, men kommer inte att kräva några produkter. Bara tvätta håret med rester gratis schampo. Applicera aldrig vax! Detta kommer bara att hålla håret fastnar och kommer inte att tillåta det att flytta runt och få knuten! Låt ditt hår gör vad den ska och så småningom bör dreads visas.
 4. 4
  Perm. Denna metod kräver ett besök till salongen, där de kommer att tillämpa en hård kemikalie till håret som gör det lätt att frukta.
 5. 5
  Syntetiskt hår. Om ingen av dessa metoder fungerar, kan du köpa syntetiskt hår och boka tid på en salong. Du och din stylist kan frukta håret med backcombing metoden och helt enkelt fäst den på.

Tips

 • dina dreads och ge dem gott om vård med regelbundna åtstramning under åtminstone de första två månaderna. De kommer så småningom låsa upp. Det tar tid. Dreadlocks är en resa och ska inte bara vara ett sätt uttalande.
 • Var kreativ! Du kan bära en rad olika saker i håret för att pryda den. Pärlor och "syr peyote" är populära. Dreadlocks Tams inte bara hjälpa till att skärpa, men ser trevligt också.
 • Försök att inte sätta några otrevliga saker i dina dreads när du vill hålla dem friska.
 • Köp några bra fruktan schampo. Återigen kommer en snabb sökning dyker upp flera bra märken. Dr Bronner s är ofta rekommendera.
 • Du kan köpa dread-vänliga gel som kan tämja flyga presentreklam, men ändå låta dig utveckla riktiga dreads. Använd inte vanliga geler eller produkter, speciellt de med petroleum.
 • Många människor tror att det enda sättet att bli av med dreads är att raka huvudet. Det är inte sant! En del produkter på marknaden kan skick och ta bort ditt lås (utan att ta ditt hår med det!) Google "dread borttagning."
 • Som tiden går, se till att separata dreads som börjar att kombinera. Den bästa tiden att arbeta på dina dreads är i duschen. Vått hår tårar lättare än torrt hår b / c det är svagare.
 • Du kan gnugga hårbotten i en cirkulär rörelse dagligen, uppmuntra klumpar bildas. Separera dessa klumpar i mindre sektioner. Ha en mössa / dreadlocks tam för att säkerställa att det toviga håret inte blir untangled och inom några månader kommer du att ha tjocka, runda dreads.
 • Använd en kam metall löss för backcombing. Det kommer att bryta upp håret och knut det lättare eftersom tänderna i dessa kammar är starkare. Plast kammar kommer att bryta efter ett tag.
 • Om rötterna blir lös och vild, få en vän att knyta några bomullen som är samma färg som håret någorlunda tätt vid basen av roten. Efter några veckor bomullen kommer att bryta, sugas in i rädsla eller du kan klippa ut. Detta kommer att ge dig det "tight rötter" utseende och känsla.
 • Använd inte vax! Detta är ett vanligt misstag, främjas av företag och webbplatser som säljer vax. Vax är inte lätt avlägsnas från hår och kan forma. Det finns inget mer motbjudande än att skära en rädsla öppet att hitta konstiga färgade skit i centrum. Det bromsar också dreading processen. Din nya dreads kanske ser bra ut, men inom några veckor kommer det att se mycket värre. Dessutom tenderar vax att samla ludd och annat skräp som du inte vill ha i dina dreads!
 • Dreadlocks tar tid att formen. Även med backcombing, kommer det att ta minst ett år för dina dreads till formen, kanske längre. Ha tålamod! Om du vill ändra ditt utseende ofta är detta inte den frisyr för dig. Satsa på icke-permanenta dreads.
 • Om du tror att dreads är några salong sak som du kan bara gå in och få dem och de ser bra ut, är du uppenbarligen bara i det för kallt hår. Vilket inte är en dålig sak, men om du försöker att få dreads på något sätt annat än naturlig försummelse, är du förmodligen att skada ditt hår en hel del. Inte bara vax men någonting med verktyg för att kraftfullt dra hårstrån tillsammans är inte bra för håret, eller hårbotten. Jag vet att de flesta människor inte vill vänta så länge, men i slutet av din naturliga försummelse "fruktansvärda" (pun intended) resan kommer du att ha insett hur grymma människor kan vara när det kommer till kritik, men också hur det spelar ingen ingen roll hur du ser ut, men hur du känner. Vid denna tid kommer du att ha övergett fåfänga och med det ursprungliga motivet för att få dreads.

Om det är en sak du behöver är tålamod parallellt med styrka så att ingen kan få dig att må dåligt över din stökigt hår eftersom du vet att personen inte förstår hur det är att inte bry sig om hur du ser ut.

Varningar

 • Om ditt hår är ganska tunt och fint, eller väldigt mjukt och rakt, kan dreads vara svårare att uppnå, men oavsett, alla typer av hår kommer slutligen knut upp.

Saker som du behöver

 • Minst 3 inches längd torrt och rent hår.
 • Friend (s) för att hjälpa till.
 • En metall luskam.
 • En rest-fritt schampo.
 • Aloe. Du kan använda aloe juice för att återfukta om du känner att du verkligen behöver det. Använd en liten mängd.