Wka

Hur att bryta i ett par nya skor

Har du någonsin köpt ett par nya bara för att upptäcka att de dödar din? Tja, inte ta dem tillbaka. De kan fästas enkelt genom att bryta dem i. Du är inte riktigt bryta dem, men du får dem användas till din. Här är några tips som ska hjälpa dig att forma den nya skon att passa dina fötter.

Steg

Hur att bryta i ett par nya skor. Bär dina nya skor runt huset.
Hur att bryta i ett par nya skor. Bär dina nya skor runt huset.

Metod ett: bär runt huset

 1. 1
  Bär dina nya skor runt huset. Innan du går ut i dem, försöka gå uppför trappor, stod runt omkring (matlagning middag, leka med barn, etc.), sitter ner, och även.
  • OBS: Detta är den mest pålitliga metoden för att enkelt och lätt att bryta i dina nya skor. Om du har fint läder eller skor klänning - skor som du skulle bli frustrerade för att se repig, ändras, eller ens missfärgade - denna metod är det säkrast att försöka.
 2. 2
  Bär dina skor lite och ofta i början. När du prova nya skor innan du har köpt dem, går du sällan undan med ömma fötter, rätt? Det beror på att du inte har iklätt sig skorna tillräckligt länge för att orsaka någon smärta (eller ändra ramen för skon att passa din fot). Så, när bryta skor hemma, bära tidigt, bär ofta, och inte känna att du behöver för att sätta dina skor i timmar åt gången för att märka en skillnad.
  • I själva verket, börja med att bära dina skor 10 minuter åt gången i början. Prova detta för ett par dagar. Gradvis, bära dina skor i 10 minuter mer, varje par dagar, tills du bär skorna för en timme i taget. Vid denna tid, bör skorna tämjas!
 3. 3
  Ta dina skor till jobbet. Ha några gamla skor att arbeta, men när du sitter vid skrivbordet, åkt ut dina nya och helt enkelt ta för vana att ha dem på fötterna. Detta är ett enkelt sätt att bryta i dina nya skor samtidigt spara tid.
 4. 4
  Bär dem med. På så sätt kan du berätta om du behöver när du bär dem. Detta kan också förhindra blåsbildning när vänja sig nya skor.
  • Bär dina skor med strumpor som är lite större än du normalt skulle använda. Prova tjock bomull strumpor, och pressa in skorna. Gör inte några tunga promenader, eller du kommer att ge dig blåsor. Bara hålla fötterna i skon. Storleken av strumpan kommer att hjälpa sträcka ut ramen.

Metod två: frysning skor

 1. 1
  Fyll två Smörgåspåsar halvvägs full av vatten. Se till att väskorna är stor nog så att de ska sätta press på skon när de expanderar i frysen.
  • När du försegla plastpåsen upp, avlägsna eventuell luft från insidan av påsen. Detta kommer att göra det lättare att "forma" vattnet inuti påsen till konturen av din sko.
  • Denna metod innebär att placera dina skor i frysen under en längre tidsperiod, under vilken tid de kan bli våt. Var noga med att skorna du använder denna metod är inte oersättlig eller mottagliga för vattenskador.
 2. 2
  Placera en av de baggies i varje sko. Se till att den sluter tätt är låst. Du vill inte dina skor täckt av is när du tar bort dem från frysen.
 3. 3
  Sätt skorna i en större, förseglad plastpåse och placera i frysen. Dina skor bör innehålla en mindre plastpåse inuti håligheten och en större skydda den från utsidan fukt.
 4. 4
  Vänta 3 till 4 timmar. När vattnet i skon fryser expanderar det, sätta press på kaviteten i skon och bryta dem i. Fördelen med att använda vatten i motsats till en sko bår är att vattnet kommer att anpassa sig till konturerna av insidan av skon perfekt.
 5. 5
  Ta skorna ur frysen. De vattenfyllda baggies ska nu vara fast is.
 6. 6
  Ta baggies ur din sko. Du kan behöva vänta ett par minuter för att dra ut dem lättare.
 7. 7
  Prova på dina skor. När skorna har värmt upp lite, försöka gå i dem och även springa och jogga i dem om de är atletiska skor.
  • Din nya skor ska nu brytas och även expanderat lite, och mycket mer bekväm!

Metod tre: uppvärmningsbackarna upp

 1. 1
  Bära skor i 10 minuter. Få skorna på fötterna, företrädesvis med strumpor, och gå runt i högst 10 minuter. Detta är bara för att få dem prepped.
 2. 2
  Ta skorna och sträcka manuellt. Om skon tillåter, böj det uppåt och nedåt några gånger.
 3. 3
  Spräng skon med värme. Uppvärmning skon kommer att utöka materialet, speciellt om det är läder, vilket gör det smidigare.
  • Använd en hårtork, vände sig till en varm (men kanske inte hetaste) inställning och värme skon upp i 2 till 3 minuter.
  • Om du inte har en hårtork, prova att placera dina skor bredvid en inomhus värmare, eller ens direkt ut i solen. Viss värme är bättre än ingen värme.
 4. 4
  Omedelbart efter uppvärmning, bära skor. Bär dem runt i ytterligare 10 minuter, går, sitter, eller ens rinnande.
 5. 5
  Upprepa minst en gång. Dina skor kommer att vara påtagligt mer bekväma efter en behandling par värme.

Andra metoder

 1. 1
  Om möjligt, köp en sko bår. Dessa kan hjälpa dina skor få lite mindre stram. Om du inte vill köpa en bår (även om de kan vara billiga), tar skon från hälen och spetsen och böja den fram och tillbaka fungerar fint.
  • Se till att du bär dina skor efter att ha använt flex metoden eller skorna kommer att förlora sin form!
 2. 2
  Använd en potatis. Skala en stor potatis och akterlik några av fukten med en pappershandduk. Placera potatis inuti hålrummet av skon och lämna över natten. Ta på morgonen.
 3. 3
  Köpa några stretching spray. Spraya skorna med lite stretching lösning, enligt instruktionerna på förpackningen. Merparten av tiden, kommer anvisningar rekommenderar att du manuellt sträcka skon och tillbaka mellan sprayer.
 4. 4
  Få en skomakare till maskin-stretch skor för dig. Européerna tillbringar nästan 5 miljoner€ på sko stretching per år. En skomakare ska spraya skon med en sträckning lösning och sedan sträcka skon över en maskin för ett par timmar medan den torkar. Detta bör inte kosta mer än 15€.
 5. 5
  Undvik dessa jippon. Vissa sko-stretching vanligt fungerar inte eller är dåligt för dina skor, särskilt trevligt läderversionen. Undvik följande uppdelning i metoder:
  • Tillämpa tvättsprit till dina skor. Alkohol kan lämna fula märken på fina läderskor, liksom råna lädret dess naturliga oljor.
  • Att slå skorna med en hammare eller något annat hårt föremål. Hammering ryggen på skorna skulle kunna fungera, men till vilket pris? Är det värt att ha trasiga-i skor som faktiskt är trasiga?
  • Att ha någon med större fötter bryta dina skor i. Efter att ha någon med större fötter bryta dina skor i är omoraliskt och ineffektivt. Inte nog med att du placerar bördan av smärta på en annan person (stackars, stackars människa!), Du låter också skorna överensstämmer med hans eller hennes fötter, inte din egen! Undvik.

Tips

 • Gör ditt bästa för att köpa rätt storlek i första hand.
 • Bär inte dina nya skor ur ditt hus! De kunde få smutsiga och då du inte kan bära dem runt ditt hus.

Varningar

 • Vatten kan skada vissa skor. Läs etiketten först!
 • Dessa metoder kan hindra dig från att kunna återgå dina skor om det behövs.