Wka

Hur man besluta om att avsluta en vänskap efter ett slagsmål

De flesta människor tror att varje vänskapen kommer att behöva utstå ett problem någon gång eller annan. Men medan vissa problem är förlåtligt och kommer även bidra till att stärka vänskapen när de är över, andra är helt enkelt deal-brytare, och du måste bryta relationen, även om det är smärtsamt. Hur bestämmer ni vilken som är vilken?

Steg

Hur man besluta om att avsluta en vänskap efter ett slagsmål. Ta reda på om det fortfarande går att vara vänner.
Hur man besluta om att avsluta en vänskap efter ett slagsmål. Ta reda på om det fortfarande går att vara vänner.
 1. 1
  Bedöm orsaken. Varför gjorde du slåss? Var det ditt fel, eller din väns fel att ärendet eskalerat så här långt? Varför gjorde kampen når den punkt att ifrågasätta er vänskap? Var det nödvändigt, eller var striden över-blåst? Bedöma sanningen om varför du kämpat kommer att vara nyckeln till att avgöra huruvida den vänskap kan eller ska sparas.
 2. 2
  Precisera frågan. Vad får dig att tro att detta är en deal-breaker? Har ni slåss om religion, politik? Dessa skillnader kan göra för heta debatter - mycket intressant de flesta gånger, om du har mage för dem - men sällan borde vara anledning till att avsluta vänskapen. Har ni slåss om en pojke eller flicka? Kände du din vän valde sin pojkvän / flickvän över dig? Återigen kan pojkvänner eller flickvänner kommer och går men din vän ska överleva någon av dem, om din vänskap är sant. Och det kan vara den springande punkten - är din vänskap sant? Visste du slåss för din vän brutit ditt förtroende, bröt ett löfte, eller begått ett brott? Dessa är allvarliga problem, och måste noga övervägas.
 3. 3
  Söka råd. Fråga en betrodd släkting eller vän, någon som inte är en gemensam vän, som inte kommer att sprida vad du säger runt din vänkrets. Vara så objektiv som möjligt när förklara omständigheterna och be om en objektiv uppfattning. Talar över ditt problem med en vän, en terapeut, eller en prästerskap medlem kan verkligen hjälpa dig att komma till ett bra beslut om hur man bäst ska hantera situationen. Men se upp, om du berättar för någon ni båda känner, det kan sprida sig som en löpeld och då du inte kan vara i förarsätet om att avsluta det något mer. Du och din vän har redan haft en kamp illa nog för dig att överväga huruvida vänskap kan överleva. Krånglar inte till saker genom att köra din mun till människor ni båda känner, prata med någon utanför din cirkel.
 4. 4
  Ta reda på om det fortfarande går att vara vänner. Ibland, efter en kamp, ​​kommer du helt enkelt inte vill möta personen längre. Om detta är fallet, kan det bara vara fråga om tid-ta en liten, en vecka eller ens en månad lång, paus från denna person.
 5. 5
  Väg fördelar och nackdelar. Om du bestämmer dig för att avsluta denna vänskap, skulle ditt liv bli bättre i slutändan? Hur? Eller skulle det vara värre? Föreställ dig ditt liv utan denna person i den. Tänk på det faktum att gemensamma vänner skulle sannolikt klyftan mellan er två med några återstående lojala mot dig, och några återstående lojal mot din tidigare vän. Hur kommer det att påverka dig?
 6. 6
  Fundera på om någon av er har haft denna typ av erfarenhet innan. Har du eller din vän hade denna typ av blowout innan? Om ditt svar är ja, denna kamp kan vara en del av ett större mönster för en av er. Titta på ditt eget förflutna - har du någonsin haft ett slagsmål och sedan skrivit en vän off efteråt? Om du har, försök att bryta din gamla mönster genom att undersöka dina egna känsligheter. Om du rådgöra med andra betrodda vänner eller familjemedlemmar, de kan verifiera eller avfärda tanken att detta kan vara ett mönster med dig. Om din vän har berättat om tidigare sådana blowouts, tycker om den vännen hårt. Har hon har många eller några vänner av lång stående? Människor som har några långsiktiga vänner kan utveckla ett mönster att göra sig av vänskap efter en viss tid, eller mer avgörande efter en viss nivå av intimitet eller närhet utvecklas. Detta är ett försvar, eller bevakning mekanism, och du kanske inte kan komma förbi det.
 7. 7
  Var säker på att du gör ditt beslut av rätt anledning. Att vara arg på någon är inte i sig skäl nog för att avsluta en riktig vänskap. Med dina känslor sårad är inte i sig skäl nog heller. Dessa är de typer av upp-och nedgångar som vänskapsband som syskon relationer kan uthärda, om ni två är villig att kämpa förbi din smärta och indignation om du kan göra detta och komma tillsammans, prata ut och komma till upplösning, din vänskap kan segla igenom dessa tuffa farvatten och komma ut starkare än tidigare, efter att ha testats. Men om din kamp var över en allvarlig grundläggande värdering skillnad sedan ditt beslut att avsluta det kan vara det bästa för er båda. Om, till exempel dina argument var över eller inte att ringa polisen på din väns kusin för att bryta sig in i huset av en granne till dig, du kan ha ett oöverstigligt problem. Om du vill ringa polisen men din vän vill skydda sin kusin så har du ett grundläggande värde skillnad, att du har fel är fel oavsett vem det är. Till din vän blod är tjockare än vatten och familj övertrumfar lojalitet juridiska och moraliska överväganden. Detta är ett problem som du inte kan lösa med diskussion. Om detta är fallet kan du behöva en del sätt här.
 8. 8
  Bestäm en gång för alla. Vet att om du bestämmer dig för att det är nog ingen återvändo. Om du avslutar vänskapen försöka att inte avsluta det på bittraste möjliga noten. Gräv djupt inne i dig själv och vara så snäll som möjligt när du informera din soon-to-be ex-vän i ditt beslut. Om du slutar här över din vän som vill skydda en familjemedlem från eventuella åtal, du kanske inte kan uppnå detta. Chansen att du kommer gå vidare och rapportera kusin (som du bör) och din ex-vän vet det är du i roten på din kusins ​​förestående fängslande. När detta är gjort är det möjligt din vän kommer bli lättad och komma till dig säger han / hon är glad att det är över och bär dig ingen illvilja - denna vänskap kan sparas. Det är möjligt att din vän inte kunde föra honom eller henne att rapportera kusin, men det är okej med din vän om du valt att vara "bad guy". Men om det verkligen är redo att skrotas försöka säga farväl så fint du kan:. "Jo jag antar att vi måste komma överens om att vara oense Tyvärr känner jag mig som detta argument har varit alltför hårt på relationen och jag don ' t tror jag kommer att kunna bara låta det gå och återuppta vår vänskap. Jag tror att jag behöver åtminstone, en paus. Och ärligt efter hur denna kamp utspelas jag känner att jag aldrig skulle kunna gå tillbaka. Låt oss säga adjö till nu och om vi hamnar möte igen kanske vi kan börja om på nytt. " När du stänger dörren låt det vara slutet på det.
 9. 9
  Gör inte badmouth den personen. Ta stora vägen oavsett vad. Säg inte dåliga saker om den personen och inte lyssna på något dåligt om honom eller henne heller. Bara säga, "Vi hade våra olikheter och jag flyttade jag vill inte diskutera det eller något om honom eller henne okej.?" Att säga dåliga saker eller uppmuntra dåliga skvaller blir bara saker spottar. Låt det sluta. Dina riktiga vänner kommer att kunna urskilja vad som är sant om dig och vad är bara arg rytande.

Tips

 • Även om du gör slut en vänskap, ändå be om ursäkt. Om du inte vill vara med den personen, så får man inte själv inblandad. Bara göra saker bättre och gå vidare. Om du vägrar att gå på, med ingen ursäkt, det finns en annan orsak till en brand att gnista.
 • När du säger det till personen, inte har en dålig attityd, eftersom det alltid kan göra saker värre.

Varningar

 • Avsluta ett vänskap är en förlust. Det kan kännas som du har upplevt ett dödsfall. och förlåta varandra. Om du är i en klibbig situation sedan berätta för dem mycket snyggt att man inte kan vara vänner längre, men om hon / han frågar varför då förklara vad den personen gjorde.