Wka

Hur man reagerar när dina vänner gänget upp på dig i ett argument

Argument kan vara en utmaning, särskilt när du är den enda som stöder din sida. Du kan vara den enda att inse att bara för att alla andra tror eller gör det betyder inte att det är rätt sak att göra eller mest rimligt.

Steg

Hur man reagerar när dina vänner gänget upp på dig i ett argument. Se till att du förstår din väns argument först.
Hur man reagerar när dina vänner gänget upp på dig i ett argument. Se till att du förstår din väns argument först.
 1. 1
  Se till att du förstår din väns argument först. Dina vänner kan säga saker som du inte håller, och du kan frestas att avbryta. Men du måste motstå denna frestelse. Försök att lyssna uppmärksamt och låt dina vänner avsluta snacket de har medan du lyssnar tålmodigt, utan avbrott ett ord.
 2. 2
  Sammanfatta din väns argument och se till att de håller med sammanfattningen. Detta visar dem att du har lyssnat på dem och att deras poäng har kommit över. Genom att göra detta viktiga steg, du är uppmuntrande ömsesidighet: eftersom du har lyssnat tålmodigt och förstått deras synvinkel, bör de göra samma sak också.
 3. 3
  Vara öppen och villig att erkänna att du kan ha fel. Överklagande till dina vänner som du kan ha fel och har haft fel många gånger förut, och att allt du ber om är för er alla att kontrollera fakta. Om det är något som omfattar fakta, (såsom alla säger harar och kaniner är samma sak) kan du leta upp det eller be någon mer kunnig i saken. Om det handlar om åsikter, måste du sätta dina övertygande färdigheter på prov, men lyssna på deras uppfattning, kanske de hade rätt trots allt.
 4. 4
  Har någon annan svara på det. Viss forskning kan lösa frågan på vänliga argument, och du kan få några sagt så om du har fel, men åtminstone kan du gå tillbaka till att göra vad du gjorde.
 5. 5
  Om argumentet inte fråga för mycket, och dina vänner inte är rimliga och lyssna, kan du låtsas alltid att deras synpunkt är bättre trots allt. Detta kan vara svårt, men du ändra din synvinkel är snabbt glömd, slagsmål inte.
 6. 6
  Om dina vänner bara bryr inte berätta för dem att du inte gillar vad som händer. Allt du vill är att det ska sluta. Om det bara inte fungerar, prova och få vänner som tycker om vänskap tiden och inte kivas hela tiden.

Tips

 • Kämpa inte över det om det inte är värt det. Om det verkligen spelar någon roll, och de har fel, få folk på din sida. Folket på din sida behöver inte vara dina vänner, så länge de inte är era fiender. De ska hjälpa dig att göra dina vänner håller med dig i den viktiga fråga.
 • Några saker som du aldrig kan få dem att ge upp. Du kommer bara att låta det gå.

Varningar

 • Aldrig komma in slagsmål, speciellt när du är underlägsna. Detta förstör vänskap, och kan få dig skadad.