Wka

Hur att återuppliva en vänskap

Ingen vill låta en vänskap dö ut, men det händer bara ibland, du kommer att växa avlägsen, lite i taget, sluta umgås, och sedan slutligen, bara sluta kommunicera. Visst, du ska vara vänlig, även dela ett telefonsamtal kanske, men annars är det fruktansvärt smärtsamt. Den här artikeln är hur man ska återfå den förlorade vänskapen... och föra den tillbaka till mousserande livet.

Steg

Hur att återuppliva en vänskap. Make it happen.
Hur att återuppliva en vänskap. Make it happen.
 1. 1
  Make it happen. Vänta inte för din vän att ta första steget till att återuppliva vänskapen. Du måste vara en om du verkligen vill spara den. Ring honom eller henne och bjuda in dem över, eller bara prata. Har ingenting gemensamt? Gå och se en film tillsammans! Det är det hela tiden bästa sättet att återförenas om du inte har gått för långt.
 2. 2
  Apologize. Så ni två inte del på de bästa villkoren, va? Hade en kamp? Ouch. Detta kan vara det sämsta sättet att återfå en vänskap, och den svåraste att återuppliva. Detta kräver mycket mer än en inbjudan till en film. Du, återigen, måste vara en att göra flytten. Om du verkligen vill ha dem tillbaka, då det inte kommer vara så svårt. Ta ett djupt andetag, plocka upp telefonen, (eller, beroende på omständigheterna, närma sig dem) och ber om ursäkt. Prova något liknande, "Hej, George, jag är verkligen ledsen för det argument som vi hade. Vill komma över senare?" Om du redan vet att de förmodligen kommer att vända upp näsan och gå därifrån, komma upp bakom dem och försöka ge en varm kram. Försök, "Sally, du vet, jag har känt mig dum hela veckan på grund av det dumma argument jag började på onsdagen. Jag är så ledsen. Kan du komma över ikväll?" Om ingen av dessa metoder fungerar, så kanske den andra personen bara inte vill vara vänner. Om du har provat allt du kan, låt gå.
 3. 3
  Var respektfull. Det värsta du kan göra är att göra narr av en vän, och sedan försöka vara trevligt igen. Det bara fungerar inte på det sättet. Tänk om samma vän avsiktligt skämt ut dig, generad dig, eller ens gjort narr av offentligt? Vid sitt första erbjudande om ursäkt skulle du gå igång för att göra fint? Jag skulle säkert inte, och även om du av någon sträcka skulle de förmodligen inte skulle. Nyckeln i alla vänskaper är att respektera och stå upp för din knopp. Om du inte kan göra det, förvänta dig inte att vara vänner för lång. Och om du redan gjorde det, bör du gå direkt be om förlåtelse om du verkligen vill ha tillbaka sin vänskap, och då, även om de vägrar, offentligt och öppet be om ursäkt inför vem du skämt ut dem runt.
 4. 4
  Vänta inte. Tiden fortsätter att gå efter, och de kommer att fortsätta att glida iväg. Om du känner en vänskap dö ner, jaga efter det och få dem tillbaka! Det är inte så svårt, och om du var vänner innan, kan du bli vänner igen och inte vara till besvär.
 5. 5
  Öppna dina ögon. Kan de kanske försöker få denna vänskap till slut? Endast tillgripa acceptera detta om det är uppenbart, eftersom de flesta människor inte brukar göra det. Men om de är öppet undviker dig, inte svara på dina samtal, och vistas "tio steg framåt," så kanske de vill ha din vänskap till slut. Var inte alltför ont om så är fallet. Försök att få det återupplivas, men om du inte kan, inte känna sig alltför illa. Om det inte var ditt fel, så har du förmodligen aldrig kommer att kunna bli vänner igen. Trots allt, om de verkligen inte vill vara din knopp, så kommer de aldrig.

Tips

 • Var försiktig med dina vänner nu. Titta på vad du gör och vad du säger. Inte tränger dina vänner, men glöm inte dem heller. Vägrar erbjudanden att umgås och undvika telefonsamtal är inte rätt sätt att uppmuntra dina knoppar att komma närmare. Var försiktig med de du har nu och slippa att återuppliva din vänskap i första hand.
 • När återuppliva en vänskap, vara ärlig. Lögn är ett säkert sätt att få din rygg knivhuggen, och ännu värre, för att avslöja din nät av lögner för vad de verkligen är... falsk uttalanden som kommer från ett tomt hjärta (och huvudet!).
 • Om du förlorat denna vänskap år sedan, och har inte agerat eftersom, det är okej. Ett djärvt steg kan imponera på din vän... som fungerar bra för dig.

Varningar

 • Försök inte vinna tillbaka en vänskap med hot! Det kommer att få dem att stanna längre bort.