Wka

Hur man ändrar någon annans beteende

Finns det en vuxen i ditt liv vars beteende kör du galen? Experter säger att du inte kan ändra en annan person, men är det verkligen sant? Nej, det finns hopp! Börja här:

Steg

Hur man ändrar någon annans beteende. Släpp tanken att du ska kunna ändra den andra personens beteende.
Hur man ändrar någon annans beteende. Släpp tanken att du ska kunna ändra den andra personens beteende.
 1. 1
  Släpp tanken att du ska kunna ändra den andra personens beteende. Sitta och tänka att för en stund. Få bekväm med möjligheten att den personen kommer aldrig, aldrig förändras, eftersom med all sannolikhet kommer de inte. Hur skulle det kännas att helt enkelt leva med det beteendet? Är det möjligt att du kan förändra ditt eget beteende och attityd för att rymma dem? Desperat tjat någon att ändra är det snabbaste och säkraste sättet att helt sabotera dina ansträngningar. När du verkligen acceptera att de aldrig kan förändras, kan du använda denna strategi utan att greppa och desperation. Om du inte kan acceptera beteendet, sedan förbereda dig känslomässigt att överge relationen.
 2. 2
  Gör dina känslor om beteendet mycket tydligt till personen. "När du är sent, känner jag mig som jag inte är en prioritet för dig, och det gör ont mina känslor." Ge specifika exempel. "När du sen var mötet mig förra veckan, gjorde du oss båda sent till Bon Jovi konserten och vi missade den första låten. Var jag riktigt arg över det eftersom jag älskar Bon Jovi och de biljetterna var dyra." När du är säker på att personen har hört dig, backa och gå inte över detta igen. Om du redan har klagat på den personen om hur deras beteende gör att du känner, så hoppa över detta steg.
 3. 3
  Be om vad du vill. "Jag vill att du ska ordna ditt schema så att du är säker på att vara i tid för att träffa mig." "Om du är oundvikligen försenad, vill jag att du ringer mig och låt mig veta vad som händer, så jag kan besluta om att gå utan dig." Sedan backa och inte älta det. Om du redan har träffande personen, lugnt och tydligt, vad du vill, och sedan hoppa över detta steg. De vet redan. Om du har lidit i tysthet, eller försöka släppa subtila antydningar, sedan steg 1,2 och 3 får lösa problemet helt. Alternativt, leta efter ett sätt att komma runt problemet. Skulle det fungera att helt enkelt tala om för personen en tid att träffa dig som är en halvtimme tidigare än nödvändigt? Finns det något som kan köpas som skulle lösa problemet, till exempel, om ditt klagomål är att personen inte kommer att rensa kattlådan som de lovat, kan du köpa en självrengörande en? Om de inte kommer damm, kan du råd med städservice? Om steg 1,2 och 3 inte har löst problemet, och det finns inte att komma runt, och fortsätt sedan thusly. Det är där det blir tufft, och tar tid:
 4. 4
  Beröm gott beteende genom påkostade, entusiastiska lovord i vilken form den person förstår bäst. Fysisk kärlek om lämpligt, vänliga ord, gåvor, göra saker för personen, etc. Anslut bra beteende till att du blir nöjd med dem och deras liv är bättre som följd.
 5. 5
  Ignorera dåligt beteende. Just det, ignorera det. Du har redan varit mycket tydlig om hur beteendet gör att du känner och vad du vill att personen ska göra. Du har accepterat att de inte kommer att förändras, eller hur? Rätt? Så det är verkligen ingen hud från näsan. Inte straffa, bara undanhålla beröm och uppskattning och gå vidare med ditt liv. Bestäm hur du kommer att reagera på beteende på ett sätt som håller dig från att bli irriterad. Till exempel, om du gör en dag för att möta den här personen vid 02:00, vet i förväg att de kommer att bli sent (du kommer att bli glatt överraskad om de inte), och bestämmer själv hur länge du är bekväm väntar innan du lämnar utan dem. Sedan gör det. Lycka till.

Tips

 • Om du har tjatat, sluta omedelbart, det är kontraproduktivt.

Varningar

 • Farliga beteenden som hotar din säkerhet är en annan sak. Du måste få ut av relationen omedelbart, och stanna ute.