Wka

Hur ta hand om din upprörd pojkvän

Din pojkvän är upprörd. Du vet inte vad jag ska göra, men du är orolig. Läs på och lär dig att trösta din upprörd pojkvän

Steg

Hur ta hand om din upprörd pojkvän. Ta reda på om du bara misstolkar hans handlingar.
Hur ta hand om din upprörd pojkvän. Ta reda på om du bara misstolkar hans handlingar.
 1. 1
  Ta reda på om du bara misstolkar hans handlingar. Är han bara trött? Agerar han alltid på detta sätt, men du aldrig riktigt lagt märke till? Ta reda på om han verkligen är så upprörd att han inte kommer att bli förvirrad.
 2. 2
  Ta reda på vad som stör honom. Är det något att göra med relationen? Är det en familj problem? Är han stressad ut från skolan eller jobbet? Räkna ut vad som stör honom så att du väljer rätt strategi och lösning.
 3. 3
  Smile. Ibland bara ett vänligt leende kan lysa hans dag. Var inte förolämpad om han säger något i stil med "varför är du så glad?" det betyder bara att du måste ta hand om honom ännu mer. Också kramar kan trösta.
 4. 4
  Ge honom utrymme. Ibland kommer han bara behöva arbeta ut saker på egen hand. Gå bort ett tag, men se till att han vet att du är där för honom och kommer att prata om han vill.
 5. 5
  Uppmuntra honom att prata och ventilera, men inte vara påträngande. Du vill inte ha honom att blanda ihop vårdande med nyfikna.
 6. 6
  Var villig att sitta och prata, oavsett om du är på telefonen, sms, eller i person, låt honom ventilera ut sina känslor med dig. Gör inte ursäkter för allt han säger och inte ta upp problem från någon av dina förflutna. Det är inte hans nuvarande problem är relaterade till de i det förflutna.
 7. 7
  Hitta en privat plats och låta honom gråta. Var villig att sitta med honom och låta honom utlopp. Oavsett om han gråter eller skriker eller är tyst. Sitt med honom tills han har lugnat ner sig och redo att prata. Om situationen är lämpligt och / eller ni båda är riktigt nära, håller honom hårt och viskar "det är ok. Jag är här." eller göra shushing ljud.
 8. 8
  Ge honom en ryggmassage eller hålla händerna. Han kommer att må bättre om han vet att du inte känner dig obekväm så komma nära honom.
 9. 9
  När du är klar, låt honom veta att du är alltid där för honom och du bryr dig om honom. Om det är sant (och endast om det är sant) berätta för honom att du älskar honom.

Tips

 • Överraska honom. Gör honom en middag han gillar, hyr hans favoritfilm, gå ut någonstans han gillar. Bara något som visar att du bryr dig.
 • Ta det inte personligt om han blir arg. Han är bara upprörd och saker kommer att blåsa över.
 • Om han vill att du ska hålla det hemligt, hålla det hemligt. Det enda undantaget är om han vill skada sig själv eller någon annan. Sedan berättar en förälder, lärare, kurator, äldre syskon, etc.
 • Ibland bara sitta nära honom kommer att hjälpa.
 • Hålla honom distraherad från de dåliga sakerna. Gå ut till en rolig film eller äta middag på hans favorit restaurang.

Varningar

 • Om du berätta om sina problem, han troligen inte kommer att lita på dig igen. Men berätta för någon om han vill skada sig själv eller andra. Han kommer att tacka dig efter stunder av svek pass.
 • Han kan bli arg och tror att du invaderar hans utrymme. Om detta händer, anklaga inte och bli arg tillbaka. Låt honom veta att du bara försöker hjälpa. Sedan backa
 • Säg inte något du inte menar. Speciellt inte berätta för honom att du älskar honom om du inte är 100% säker. Om du bekänner senare det var ett misstag, ni båda kommer bli generad och det kan avsluta din relation.
 • Bara prata när och där det inte finns några distraktioner. Om du är ständigt distraherad och besvara samtal, etc han kommer att känna att du inte bryr dig.
 • Om du blir arg på honom om han säger att det är ditt fel, är chansen, kommer ingenting att förändras utom ni båda kommer att vara arg.
 • Om du ska blåsa med denna information, rätt ner i en anteckningsbok. Var noga med vem ser det dock. Du kan också prata med en förälder eller kurator om vaga uppgifter, men var försiktig med vad du ger ut. Om folket misstänker något, kanske din pojkvän bli generad och aldrig lita på dig igen.
 • anklaga inte