Wka

Hur undviker codependent relationer

Det bästa sättet att undvika codependent relationer är att inte vara Codependent själv. Vet vad det innebär att vara Codependent, helt enkelt ge för att få. När du försöker göra en relationer fungerar genom att försöka få allt du kan från den andra personen kommer du snart konkurs relationen.

Steg

Hur undviker codependent relationer. Få rådgivning, om det behövs för att bli frisk.
Hur undviker codependent relationer. Få rådgivning, om det behövs för att bli frisk.
 1. 1
  Få rådgivning, om det behövs för att bli frisk. För att en relation att vara frisk måste man vara frisk själv. Kom i rådgivning, att hitta en vän som kan hjälpa dig att växa ~ någon du litar på att berätta sanningen för dig. Även om de kan vara svårare att höra från, arbetar en icke-vän bra här.
 2. 2
  Ge 100% på förhållandet och förvänta sig något i gengäld. Detta är villkorslös kärlek. Du måste känna till denna typ av kärlek innan du kan ge bort! Om ni båda gör detta förhållandet kommer att växa. Detta innebär att spendera den tid du ger din partner med din partner, njuter och uppskattar relationen som den är. Detta betyder inte centrering ditt liv runt din relation, försumma ditt jobb, dina vänner, dina fritidsintressen och dina egna behov. Ge vad du kan ge fritt utan offer eller förbittring och ta hand om dig själv utan att förvänta din partner att ta hand om dig. Om du inte tar hand om dig själv, kommer du att få köra ner till den punkt där du inte kan ta hand om din partner eller någon annan.
 3. 3
  Adress ont. När du känner dig sårad och vill bli arg, måste du vara beredd att leta efter orsaken till beteende som skadar dig och åtgärda orsaken. Det är som att räkna till tio, väntar på att tala innan du agerar. Om du behöver bli arg kan du alltid göra det senare. Men när du kommer på orsaken till beteendet du kan hjälpa personen att förstå vad som hände och berätta att du blev skadad. Nu du bygger relationen och inte göra skada på den.
 4. 4
  Förstå idén om personliga gränser och hålla din. Gör dem klart för din partner, inklusive sådana överlåtbara gråzoner som är en del av en hälsosam relation. Respektera din partners gränser. När du är sårad eller arg, stanna upp och reflektera över varför du är sårad eller arg. Identifiera om problemet är att du vill korsa din partners gränser eller om det är din partner invaderar din. Om du vill ha något orimligt, som att korsa sina gränser, att förstå som kan hjälpa dig att släppa taget om denna önskan. Om du vill ha något rimligt, som att hålla dina egna gränser, och sedan stå upp för dig själv bestämt.
 5. 5
  Förolämpa inte din partner i några argument. Bara inte kalla namn eller märka dem. Säg inte "Du är lat. Fokusera på dina egna känslor, behov och poäng." Jag känner mig som om jag måste göra allt storstädning "är inte kränkande." Du lat slusk, gör du aldrig något runt huset " är förolämpande. Om du beter sig på detta sätt konsekvent, kan du skapa mönstret.
 6. 6
  Översätt eventuella förolämpningar från din partner i ett argument i vad som egentligen sägs. "Jag är arg för att du inte gör tillräckligt storstädning för att behaga mig" är en översättning av den lata slusk förolämpning ovan till informations termer. Acceptera att de förolämpningar bara betyda "jag är arg och frustrerad" är avgörande. De är inte sant som sådana är de en lutande beskrivning av en situation din partner uppfattar som verkligt. Det kanske inte ens är sant, kan om så då kommunicera utan förolämpningar hjälpa till att lösa denna konflikt. Om du rengör mer effektivt än din partner och avsluta samma uppgifter på halva tiden, kan det se ut som du gör mindre även om du åstadkomma mer. Omvänt, om din partner är bättre på rengöring, kan dina resultat svika din partner även om du sätter in samma mängd tid och ansträngning. Att diskutera dessa frågor utan att skylla eller förolämpande är "problemlösning mode" och en viktig del av varje sund relation.
 7. 7
  Det kommer alltid att finnas konflikter i alla relationer. När båda parter är bekväma och nöjda med samma metod för konfliktlösning, tenderar de att vara lyckligare tillsammans oavsett vad andra tycker om det. Vissa par förolämpa varandra ständigt i en lättsam sätt eftersom varken tar dessa förolämpningar allvar - och vet att om de förolämpningar sluta, är frågan en allvarlig. Hitta din komfortzon och din partners och utforska olika sätt att hantera konflikter tills du hittar vad som fungerar för dig.
 8. 8
  Identifiera eventuella sårande beteenden eller missbruk som är en del av relationen. Bli medveten om vilka typer av psykningar missbrukare play. Om du inte växa upp i ett hem med en missbrukare eller alkoholist, är det lätt att vara blind ensidig av de spel missbrukare spela. Läs om missbruk och hitta checklistor på nätet för att undersöka de sårande beteenden i er relation, både din och din partners. Ibland hälsosamt beteende kan skada en hel del när en relation förändras, men det gör ont är nödvändigt att växa förbi den. Den som försöker bryta mönstret kommer att ses som agerar hurtfully eller själviskt.
 9. 9
  Leta efter sätt att du kan aktivera några sårande beteenden eller missbruk genom att ge för mycket.
 10. 10
  Titta på om du kan försöka styra din partners liv. Om de slutliga besluten om saker alltid går din väg, det är ett tecken på codependence. Det är ge och ta i en sund relation. Om din partner aldrig gör något utan att rådfråga er, det är en fara tecken och något att arbeta med.

Tips

 • Ta hand om dig själv, vet dina gränser, sätta gränser, säga nej. Om du respekterar dig själv att du kan räkna med att bli respekterad. Om du inte respekteras, komma ut.
 • Be om hjälp om du känner behovet.

Varningar

 • Att ge för mycket är aldrig bra för relationen.