Wka

Hur kan man vara mindre känslomässigt i en relation

Att hitta ett sätt att slå ner din känslighet chip medan du är i en relation är lättare sagt än gjort. Om du tenderar att vara mer av en känslomässig person, faller hårt när i kärlek, att finna metoder eller sätt att urholka känsligheten kan vara tufft. Men om du har blivit sårad för många gånger i det förflutna eftersom du har hoppat in med båda fötterna, använd din nuvarande relation för att hjälpa dig dra tillbaka känslor, medan samtidigt fortfarande ha kul och engagerande på ett bundet situation.

Steg

Hur kan man vara mindre känslomässigt i en relation. Undersöka tillståndet i relationen.
Hur kan man vara mindre känslomässigt i en relation. Undersöka tillståndet i relationen.
 1. 1
  Undersöka tillståndet i relationen. Är du en "kärlek vid första ögonkastet" typ av person och bli överväldigad med tillbedjan från dag ett? I början, kan bli alltför känslomässigt vara extremt farligt och eventuellt dödliga för relationen. Du måste veta när bara ha kul och se var denna relation kan ta dig och när djup rörelse bör allvarligt övervägas.
  • Precis börjat dejta. Nu är det dags att "prova varandra" och ha kul. Om du känner dig överväldigad av känslor i början, ta en time out för att avgöra varför du är så förbluffad. Kom ihåg - de första dejting månaderna är som att vara på en anställningsintervju. Du vet inte säkert om det är rätt person för dig, så upptäcker varandra på ett icke förpliktigande sätt hjälper dig att avgöra om detta verkligen är den person av dina drömmar.
  • Migrera möjligen från bara så får du pojkvän / flickvän status. Vid denna punkt du har fastställt att detta är den typ av person du skulle få användas för att se ganska ofta. Du söker en engagerad relation och hoppas att han / hon vill ha samma sak. Under detta skede av spelet det är ok att vara lite mer seriös och mindre nonchalant med relationen. Även om du inte vill våren äktenskap eller att flytta ihop vid det här laget bör du omfamna det faktum att du har hittat någon du kan lita på och umgås med.
  • Förhållandet kan leda till äktenskap eller ett långsiktigt åtagande. När du har varit tillsammans under en längre tid, kan din partner att upptäcka att du känner dig ganska djupt, vilket kan vara anledningen till att han / hon älskar dig. Även om du kanske känner varandra på en mer intim nivå, urskilja mellan sant produktiva känslor som glädje, lycka och kärlek kontra mörka känslor som svartsjuka eller förbittring. Om du känner dig negativ eller ha skadliga känslor, måste du ha ett allvarligt samtal med din partner om vad du känner och varför (misstänker du att han / hon kan vara otrogen mot dig eller gör han / hon ständigt välja en kväll med vänner kontra att vara med dig).
 2. 2
  Identifiera dina känslomässiga triggers. Hitta dina varma knappar och lära sig att tvista dem under kontroll. Inte bara kommer att dämpa känslor vara bra för din relation, kommer det att bli bättre för din mentala hälsa i det långa loppet.
  • Separationsångest. Blir du upprörd när han / hon vill vara vänner eller har att göra något på natten som är arbetsrelaterade? Även om du inte säger något till honom / henne, så får man så upprörd att det är störande för ditt liv?
  • Svartsjuka. Har du svårt att se honom / henne prata med folk av motsatt kön? Eller är din älskling en evig flört? Vad händer när du ser din partner flirta eller i en situation där andra gör det flirta med honom / henne? Om det finns verkligen ingen anledning att misstänka din partner för fusk, fundera över hur din uppenbara svartsjuka påverkar relationen. Också gör det dig närmare eller betyder driva in en kil mellan dig?
  • Clinginess. Även om du älskar honom / henne så mycket, visar det genom att hänga över honom / henne eller kräva dig två knytas vid höften kan inte vara bäst för din relation. Utnyttja din känsla av självständighet och kom ihåg att du är två enheter som kom tillsammans för kärleken.
  • Externa faktorer såsom familj eller arbete. Får du känslomässigt med betydande andra i vissa situationer, t.ex. att runt din familj eller på jobbet fungerar? Din känslomässiga sidan kan mer knutna till situationer snarare än hur du mår i allmänhet.
 3. 3
  Bestäm hur dina känslor påverka din relation. Vissa människor älskar att ha en mycket emotionell kompis, men fundera över hur din uppenbara känslor påverkar dig själv att vara och känsla av värde.
  • Kan du skilja från den här personen och fungera självständigt? Hindrar känslor du från att vara en oberoende person och kan du närmar dig livet både som ett par och på egen hand? Om dina känslor har tagit över och verkar hindra dig från att närma sig livet på egen hand, måste du ta reda på varför du behöver den andra personen att vara lycklig eller uppleva ett möte ensam.
  • Verkar din partner att dra bort från dig? Historiskt har dina känslor varit en varning till varför du har brutit upp? Har blivit din partner tillbaka eller olycklig eftersom dina känslor tycks överväldiga relationen? Om du vill att relationen ska fungera, fundera över hur dina känslomässiga uttryck skulle kunna sabotera det och varför.
  • Anta attityd, "Oavsett vad som händer jag kommer att bli bra." Om du går in i en relation tänker att du kommer att dö på grund av en upplösning eller du kommer att göra något för att hålla förhållandet vid liv, gör du bara en björntjänst för dig själv. Var villig att gå bort bör förhållandet krisar.
 4. 4
  Bli mer kommunikativa istället för känslomässig. När ett barn skriker han / hon kan uppleva en mängd olika känslor eller fysiska känslor eftersom spädbarn har inga andra kommunikationsförmåga. Lyckligtvis, som vuxen behöver du inte ta till barnsliga utbrott och kan använda ord istället. Istället för att ta till gamla beteende eller icke verbala manér eller känsloutbrott, överväga att ta en mer metodisk, kommunikativ strategi för att förklara hur du känner. Du kan fortfarande låta den andra personen vet vad du känner eller upplever, men använd ditt intellekt så att du verkligen kan förmedla dina känslor.
  • Identifiera vilka känslor du känner och skriva ner när och varför du känner så. Till exempel, om du är överhopad med svartsjuka istället för lurar bakom buskar eller falska växter på nästa cocktailparty ni båda närvara, skriva ner att du är svartsjuk och när du är svartsjuk. Är det när du är i sociala situationer och andra människor som drabbats på din partner eller när han / hon flörtar med andra? Dessutom, namnge specifika möten så att du kan formulera och hänvisa till när och var du kände denna känsla. Välj en lämplig tidpunkt efter det att du inte är så överväldigad av känslor för att diskutera hur du känner.
  • Undvik att agera på dina känslor som du upplever dem. Även om du är överväldigad med kärlek, istället för björn kramar och / eller hoppa in i din trolovade armar, vänta ett ögonblick då du kan återfå fattningen och lugnt kommunicera hur du kände. Berätta för honom / henne varför du har kommit att älska honom / henne och när denna känsla sköljde över dig.
  • Ta ansvar för dina känslor. Ofta människor försöker berätta den andra personen att han / hon "gjort" dem att känna ett visst sätt. Ingen kan hantera dina känslor men du. Äger dina känslor utan att säga varför. Till exempel, om du upplever separationsångest säga, "Jag känner mig så ensam när du är ute på stan varje vecka. Jag trivs med dig och känner dig ledsen och ensam när du är borta." Men undvik att bli arg på den andra personen eller skyller på honom / henne hur du känner. Äger den och avgå själv att göra något åt ​​det (som kallar vänner när han / hon är bortrest eller träffa dina föräldrar för middag).

Tips

 • Titta på den ljusa sidan av livet. Varje aspekt av livet borde inte vara tungt och allvarligt. Ta varje tillfälle du kan för att hitta humor och lättsinne i situationer.
 • Bli inte upprörd med dig själv för att vara en emotionell person. Med känslor kommer stor kreativitet och ande. Omfamna denna kvalitet och lära sig att använda det till din fördel.
 • Försök att inte göra honom ditt liv. Det finns mer i livet än honom eller någon annan.

Varningar

 • Om du upptäcker att du inte kan kontrollera dina känslor eller sluta göra något farligt eller olagligt som drivs av känslor, få professionell hjälp.