Wka

Hur man ska ta hand

Har du någonsin känt att du alltid är arg? Då här är tips på hur man ska vara omtänksam, och hantera din ilska någon annanstans.

Steg

Hur man ska ta hand. Arbeta på ditt självförtroende.
Hur man ska ta hand. Arbeta på ditt självförtroende.
 1. 1
  Humble själv. Släpp din ilska och bara försöka vara glad. Inte skryta om dina egna prestationer, fråga om någon annans. Det kommer att visa att du är intresserad och att du bryr dig. Alltid hitta en möjlighet att hjälpa någon annan för en förändring.
 2. 2
  Lyssna. Ibland vi gillar att prata om oss själva hela tiden, för en gångs skull, bara lyssna, andra människor har problem också. Det är också bra att ge dem feedback efter att ha lyssnat och berätta för dem hur deras problem kan lösas.
 3. 3
  Ha lite sympati. Om någon häller sitt hjärta, kommer de vill att någon sympatisk att stödja och trösta dem. Fråga dem vad du kan göra för att hjälpa dem i deras tid av behov. Tänk vad du skulle behöva i deras situation.
 4. 4
  Älska dig själv. För att vara omtänksam mot andra måste du vara omtänksam mot dig själv. När du har själv tagit hand om, är du bättre på att ta hand om andra. Till exempel kan du inte fungera mycket väl som en barnvakt om du bara fick 2 timmars sömn i natt. Att få en god natts sömn gör dig till en mer kapabel och mindre grinig person.
 5. 5
  Arbeta på ditt självförtroende. För att bry dig inte kan vara osäker och rädd. Klä sig väl och göra dig presentabel. Du kommer att må bättre om dig själv och vara mer öppna mot andra. Räta din hållning och står högt. Du kan inte göra mycket för att hjälpa andra om du är egen kropp rasat över.
 6. 6
  Få fakta. Prova och se situationen från "båda sidor av staketet". Det finns alltid minst två sidor av en historia, och genom att se båda sidorna, det ger dig en bättre förståelse för vad saken egentligen är. Ju mer kunskap du har om en situation, desto mer sympatiska du kan vara. Och kom ihåg att ha empati och föreställa sig hur du skulle känna i deras skor.
 7. 7
  Försök att le mot människor som du gå av så att du inte sätter dig där ute som en oförskämd person. Var noga med att försöka ta itu med problemen på ett lyckligt glädjande sätt och försöka vara snäll och vänlig.
 8. 8
  Erkänna kraften i en kram. Ibland behöver en kram utan att ens inse det. Säg den person du bryr dig om hur mycket de betyder för dig exakt och varför du behöver dem i ditt liv och att du älskar dem. Det kan tyckas så lite för oss, men den person som det kan betyda så mycket och kan tala volymer om hur mycket vi vill att personen i vårt liv.
 9. 9
  Berätta för dem att du älskar dem varje morgon och varje kväll innan sängen.

Tips

 • Starta varje dag med rätt verktyg är det viktigaste steget för att bli en omtänksam människa.
  • Prova och har en söt, trevlig och ödmjuk. Att tala på ett lugnt sätt visar folk att du förstår och du lyssnar.
  • Försök alltid att börja varje dag med en, aldrig underskatta kraften i ett leende!
  • Titta på den andra sidan av ekvationen. Tänk på hur andra människor känner. Försök att gå in sina skor, och undrar hur livet är för dem.

Varningar

 • Låt inte någon ta fördel av din vänlighet
 • Alltid vara realistiska.
 • Drop sarkasm, det gör ont vissa människor.
 • Försök att inte ta omsorg till en extrem.
 • Vissa människor vill inte bli omhändertagna, bara försöka ta hand om dem som vill bli omhändertagna.
 • Kom alltid ihåg att du inte kan vinna dem alla.