Wka

Hur locka håret med en locktång

En locktång kan användas för att skapa täta, formella lockar, stora, djärva vågor, tunna spiraler eller tjocka lockar röret. För att locka håret med en locktång, prova en av följande metoder. Här är en guide på Google för att locka håret med en locktång.

Steg

Hur locka håret med en locktång. Värm upp locktången.
Hur locka håret med en locktång. Värm upp locktången.
 1. 1
  Värm upp locktången. Slå på locktång och värm till 320 grader för fint hår och 430 grader för tjockare hår. Experimentera för att hitta rätt temperatur för dig. Det är bäst att gå med den lägsta temperaturen som gör jobbet. Detta kommer att skada ditt hår mindre.
 2. 2
  Borsta håret ordentligt. Kontrollera att det inte finns några tovor eller dina lockar bildar inte ordentligt. Ditt hår ska vara helt torr innan du böjer det. Föna några fuktiga sektioner.
 3. 3
  Applicera en värme Protectant till ditt hår. Denna produkt är vanligtvis sprayas på torrt hår. Den värme Protectant kommer att utgöra en buffert mellan dina lås och järn för att lägga glans och förhindra skador vid höga temperaturer.
 4. 4
  Separera håret i sektioner. Avsnitten bör vara ca 2-3 inches bred och det bör finnas ungefär tre fyra avsnitt från botten till kronan på huvudet. Separera delarna med clips så att det enda håret hängande antingen har böjt redan eller är det nästa avsnitt av hår som ska vara böjt.
 5. 5
  Att arbeta i sektioner, locka håret. Med bara staven (och inte klämman längst ned på staven som "håller" i håret eftersom det lockar), linda din del av håret runt tunnan. Var noga med att inte överlappa håret, eftersom detta kommer att minska värme och resultat i halta sektioner. Använd dig fingrar för att hålla kanten av den del av håret nära pipan utan att bränna ditt hår. Att göra detta istället för att använda klämman förhindrar krusningar i lockarna.
  • Var noga med att alternera curling riktning mellan medurs och moturs för en mer naturlig effekt.
 6. 6
  När en curl är nere, snabbt stift upp. Ta tag i botten av curl, kompakt den curl att skapa en perfekt curl. Använd en bobby stift eller liknande liknande hår klipp att fästa kretsen av håret på huvudet.
 7. 7
  Fortsätt tills allt hår är uppsatt. Spraya med hårspray och vänta tills lockarna inte längre är varm innan du tar bort klippen.
 8. 8
  Ta bort hårnålar. När håret är coolt, ta bort alla hårnålar. Skaka ut lockarna och "fixa" några skadade lockar.
 9. 9
  Manipulera böjda hår, om så önskas. Om du inte vill lämna den i dess nuvarande, mer formellt arrangemang, rufsa den med fingrarna eller retas den något. Tousling stora lockar är ett bra sätt att skapa vågor.
 10. 10
  Lätt spraya hårspray för att ge dina lockar håller. Gör inte över-spray, eftersom detta kommer att göra ditt hår krispiga och / eller tynga ner.

Top-to-bottom curling metoden (spiral lockar)

 1. 1
  Ta tag i ett hårstrå att krypa. För hårdare lockar, ta mindre sektioner.
 2. 2
  Kläm locktången öppna och placera den nära toppen av en del av håret. Håll järnet pressas öppna för nu.
 3. 3
  Manuellt linda hela avsnitt av hår runt ledstången.
 4. 4
  Kläm fast håret inuti järnet i cirka 10 sekunder. Din faktiska tiden kan variera beroende på din locktång och inställningar värme, så om du behöver experimentera, fela i underkant i början.
 5. 5
  Lossa håret och upprepa på nästa avsnitt. Det kommer att bidra till att frikoppla och klämma järnet som du lossar, men var noga med att inte röra järnet på huden i processen.

Bottom-till-topp curling metoden (rör lockar)

 1. 1
  Greppa en del av håret för att krypa. För hårdare lockar, ta mindre sektioner.
 2. 2
  Kläm locktången öppna och placera den nära botten av en del av håret. Det kan hjälpa att löst klämma håret högre upp och sedan neråt. Mete järnet något gör håret lättare att krypa och förhindra lockarna fastnar alltför långt ut från sidan av huvudet.
 3. 3
  Kläm locktången avstängning och vrid det så att håret spiraler runt den. Den plattare håret breder ut under klippet, desto mer värme varje hårstrå får. För hellånga lockar, vrida järnet tills det närmar sig din hårbotten, är mycket noga med att inte röra den på din hud.
 4. 4
  Håll hår inuti järnet i cirka 10 sekunder. Din faktiska tiden kan variera beroende på din locktång och inställningar värme, så om du behöver experimentera, fela i underkant i början.
 5. 5
  Lossa håret och upprepa på nästa avsnitt. Det kommer att bidra till att frikoppla och klämma järnet som du lossar, men var noga med att inte röra järnet på huden i processen.
 6. 6
  Färdigt.

Tips

 • Dra försiktigt ut järnet borta från ditt huvud som du curl både för att skydda din hårbotten och lägga till volym.
 • Curl bort från ansiktet för mer naturtrogna lockar.
 • Du kan få ett snävare curl med en mindre-fat järn, och en lösare, mer vågig curl om du använder ett större fat järn.
 • Det kan vara nödvändigt att rufsa håret under hela dagen för att hindra enskilda lockar från kombineras till stora lockar.
 • Låta håret falla (utan borstning efteråt) och tousling den med fingrarna skapar mest naturliga resultatet.
 • Curling creme appliceras efter en dusch kommer att hjälpa till att hålla curl, dock inte, använd mousse, som är för tungt för den curl att hålla.
 • Ha en vuxens tillsyn.

Varningar

 • Den locktång är hett. Rör inte det för nära hårbotten eller stöta den med din fria hand.
 • Se till att alltid koppla locktången när du är klar.
 • Om du curl ett avsnitt för länge, kommer du att orsaka värmeskador, möjligen även orsakar håret att falla ut.
 • Dessa riktningar kan fungera på två sätt: uppnå sagolikt kinky naturtrogna lockar, eller låta håret frizz upp som en boll. Om ditt hår tenderar att frizz, använd anti-frizz serum.
 • Koppla inte in din locktång nära vatten: det kan falla in och elektrisitet någon.
 • Läs säkerhetsinstruktionerna innan du använder en locktång. Detta kommer också att ge dig en känsla av hur lång tid att krypa varje avsnitt av hår för.

Saker du behöver

 • Heat Protectant
 • Locktång
 • Hairspray
 • Tillval: curl som förbättrar spray eller schampo, utjämning serum