Wka

Hur du skyddar dig när en hund närmar dig

Har du någonsin varit på din dagliga körning och märkte en hund inte på ett koppel springande efter dig? Efter att ha läst detta hur-till kommer du att veta exakt vad du ska göra om en hund närmar dig.

Steg

Hur du skyddar dig när en hund närmar dig. Stå stilla - Om en främmande hund kommer springande mot dig, är din första instinkt förmodligen att springa åt andra hållet.
Hur du skyddar dig när en hund närmar dig. Stå stilla - Om en främmande hund kommer springande mot dig, är din första instinkt förmodligen att springa åt andra hållet.
 1. 1
  Stå stilla - Om en främmande hund kommer springande mot dig, är din första instinkt förmodligen att springa åt andra hållet. Gör inte. Det bästa sättet att reagera är att stå stilla. Du ska släppa allt du håller, eftersom detta kan vara det som lockar hunden till dig. Hunden kanske tycker att detta är ett spel, och börja jaga dig om du börjar springa iväg. Skrik inte eller vifta med armarna, eftersom detta kommer att antingen uppmuntra eller skrämma hunden. Agera uttråkad och inte göra ögonkontakt kommer att orsaka de flesta hundar att tappa intresset snabbt.
 2. 2
  Gör inte ögonkontakt med hunden. Detta skulle kunna uppfattas som ett hot. Om möjligt fortsätta framåt i en stolt och självsäker sätt, ignorera hunden. Om du är rädd att hunden kommer att ta upp det som svag energi, och kan attackera.
 3. 3
  Ignorera hunden om den hoppar upp - En hund springande mot dig kanske försöker hoppa upp på dig. Om detta händer ska du vända bort. Skrik inte eller skjuta hunden ner, eftersom detta kan göra det tror att detta är en del av ett spel. Ignorera hunden och han kommer så småningom att bli uttråkad och gå därifrån.
 4. 4
  Om hunden slår du över, krypa upp i en boll - Större hundraser kan vara kapabel att knacka dig över. Håll ditt huvud och armar instoppade i kroppen. Du bör förbli i detta läge tills hunden blir uttråkad och lämnar dig.

Tips

 • Stirra inte på eller titta direkt in till en hund öga. En bra hund blir upprörd försöker hitta / förstå den specifika instruktioner eller cue hunden är tänkt att handla om. En dålig / farlig hund attackerar när stirrade på.
 • Var inte rädd för en hund helt enkelt på grund av sin ras.
 • Om han återvänder, upprepa steg 1 till 3.
 • När hunden har tappat intresset, hålla titta på honom medan du sakta backa.
 • Var speciellt uppmärksam om du är rädd, kommer hunden känna omedelbart "rädsla". Om du stirrar och är rädda, kommer hunden tolkar rädslan / faran är den person som stirrar på dem.
 • När de passerar en potentiellt farlig hund, hålla huvudet stilla men bara röra ögonen när du passerar är ännu farligare. Du lurar inte hunden för en sekund att du egentligen inte tittar på dem eftersom huvudet förblir fryst och fixeras framåt och inte åt sidan.

Varningar

 • Hundar kan vara farligt, om du blir biten, uppsök läkare omedelbart. Du behöver rätt behandling, då hunden som bet du kan ha haft rabies. Kom ihåg var och när hunden bet dig, så att myndigheterna kan återhämta hunden och ta itu med det som de finner lämpligt.
 • Sväng aldrig eller sparka på hunden som det kommer att se ut en handling av aggression och anfall till försvar.