Wka

Hur att bryta upp om du har någon ryggrad

Att bryta upp är svårt att göra, särskilt för dem som känner ett starkt behov av att behaga andra. Men att vara fast i en ohälsosam relation är mycket värre. Att bryta upp är ett nödvändigt ont, och det kan lätt åstadkommas om du vet hur.

Steg

Hur att bryta upp om du har någon ryggrad. Ompröva ditt beslut.
Hur att bryta upp om du har någon ryggrad. Ompröva ditt beslut.
 1. 1
  Ompröva ditt beslut. Varför är du missnöjd med den här relationen? Skriv en lista på alla de frågor som du tycker är närvarande i denna relation. Försök att inte lista dem som personlighetsdrag, t.ex. "hon är för klängig", men drag av relationen, till exempel "inkompatibla scheman." Att ha en fysisk lista kommer att hjälpa dig att känna dig säkrare i ditt beslut, och därför mer benägna att följa igenom.
 2. 2
  Kom ihåg att detta är för deras eget bästa. Att vara i ett inkompatibelt förhållande eller helt enkelt i en relation där den ena eller båda parter inte är nöjda är aldrig bra för någons mentala hälsa. Hur som helst, kommer att skjuta upp det oundvikliga break-up bara få din betydande andra mer fäst, därför gör split mycket hårdare på er båda.
 3. 3
  Överväg timing. Aldrig bryta upp före eller vid början av en dag. Mycket få människor kommer att gå ut på middag, än mindre få ett flyg hem, och uthärda en längre tid tillsammans direkt efter uppbrottet kommer att vara mycket svårt för er båda. Att bryta upp efter en dag kommer att sannolikt att vara för svårt för dig, särskilt om någon av er haft en bra tid. Försök att hitta en tid där ni båda kan träffas på neutral turf med separata transportsätt, då hon inte förväntar sig att tillbringa någon tid med dig. Till exempel säger, "Kan du möta mig vid piren vid 03:00 på fredag? Jag måste berätta om något. Det tar inte lång tid, jag lovar." Var noga med att välja en plats som är offentligt där det kommer att finnas många människor omkring dig, eftersom denna typ av konfrontation ofta kan få fysisk.
 4. 4
  Berätta för dem. Håll det ärliga, enkla och vänliga, men bestämda. Om du inte kan hitta ord eller bara behöver lite hjälp, följ denna guide.
  • Introducera ämnet genom att säga något i stil med, "Jag tror inte att någon av oss är mycket nöjd med vårt förhållande just nu."
  • Lista en anledning från listan du gjorde tidigare. Se till att den är neutral, koncis och självförklarande. Var noga med att välja en som inte handlar om dem personligen. Till exempel, "Vi tillbringar aldrig tid tillsammans längre."
  • Säg det. Det kommer att undanröja eventuella tvivel om var ni båda är i form av din relation. "Jag tycker att vi borde bryta upp." Var noga med att använda orden "bryta upp", så många människor kommer att försöka bo i förnekelse om du är ens lite vagt.
  • Mildra effekterna. Var försiktig här, eftersom du kan mycket lätt gå överbord och ångra allt det arbete ni har gjort (ytterligare en anledning att säga "bryta upp" är mycket viktigt). Säg något i stil med, "Jag uppskattar verkligen ert företag, och jag skulle verkligen vilja att förbli vänner."
  • Stopp. Detta är ofta den svåraste delen. Du vill fortsätta prata för att fylla det oundvikliga pinsamma tystnaden, men ju längre du går på, desto mer sannolikt är det att ligga och eventuellt såra deras känslor mer.
 5. 5
  Lyssna. De kan vara arg eller sårad eller misstänkt, eller de kan även har en fråga till dig. Lyssna noga, men låt dem inte övertyga dig om att du gör ett misstag. Tänk på den lista som du gjort, och ha förtroende för dig själv.

Tips

 • Vara beredd för dem att vara känslosam. Att bryta upp är i sig en känslomässigt laddad händelse, så förväntar skrika eller eventuellt även tårar. Detta är normalt, och ingen diskussion om dig personligen.
 • Försöka utveckla en färdighet för konfrontation. Öva framför spegeln om så behövs.
 • Ha en plats att gå. Om du lever med personen, kan rötterna verka skrämmande. Prata med en vän i förväg, kanske få lite saker över som du inte använder ofta, så att när den tiden kommer du inte sitter fast utan att veta vad man ska göra med dig själv.

Varningar

 • Gör inte upp ett utstuderat berättelse. Detta kommer att hjälpa dig att undvika en stor tår ryck scen.
 • Dra relationen på om du är osäker på om beslutet är ett känslomässigt skadligt sak att göra för både dig och den andra personen. Om du är osäker, inte ta upp det och sedan ta tillbaka ditt beslut, gör en och hålla fast vid det.