Wka

Hur att bryta upp din första relation

Du är i din första riktiga relation, men du upptäcker att du är bara inte nöjd längre och du vill ha din frihet. Du vill bryta bort det men vet inte hur? Dessa steg bör hjälpa dig att göra paus så medkänsla som möjligt.

Steg

Hur att bryta upp din första relation. Komma till rätta med ditt beslut innan vi går vidare.
Hur att bryta upp din första relation. Komma till rätta med ditt beslut innan vi går vidare.
 1. 1
  Fråga dig själv. Vad är det om relationen som gör dig så olycklig? Det är viktigt att du är tydlig, så att du kan göra det klart för er snart kommer att vara ex.
  • Är det för att du argumenterar hela tiden?
  • Har du träffat någon ny, som ni är intresserade av?
  • Känner du dig fångad utan tillräcklig frihet? Är du bli kvävd?
  • Är saker går alldeles för fort? Är du trött på att pressas till att ha sex när du känner att du bara inte är redo ännu?
  • Har du tröttnat på förhållandet? Är du helt enkelt inte ser fram emot att spendera tid med honom / henne något mer?
 2. 2
  Komma till rätta med ditt beslut innan vi går vidare. När du förstår dina negativa känslor om relationen, bestäm dig för att helt avsluta förhållandet och gå vidare till nästa steg.
 3. 3
  Samla ihop alla hans / hennes saker. Du kommer att behöva återlämna alla hans eller hennes grejer - album, örhängen, jackor, böcker, klockor, kameror, ringar. Lägg den i en låda och ta den med dig till mötet. Det är svårt nog för honom eller henne, antagligen - att veta att han / hon måste återvända och möta dig senare för att få dessa poster kommer att orsaka onödig smärta, och kommer att vara obekväm för dig också. Ta det med dig kommer att göra detta en ren brytning.
 4. 4
  Be honom / henne att träffa dig någonstans tyst och privat. Din tidigare kärlek bör ges värdighet och respekt som privatlivet ger. Om ditt ex är utsatt för våldsamma utbrott, måste du välja en neutral plats, till exempel ett kafé eller uteservering. Men om det alls är möjligt, försök att hålla saker lågmäld och mellan er två.
 5. 5
  Var snäll, ärlig, direkt, och fast. Staten tydligt att du har kallat honom eller henne här för att avsluta relationen. Du kanske inte behöver recitera en lista med anledningar - om du inte blir ombedd att, gör inte. Stanna så lugn och vara så trevligt om det som möjligt och samtidigt förstå att om detta är en total chock för den andra personen, kommer det finnas någon chock, misstro, kanske ilska, och visst, smärta. Han / hon kan uttrycka ilska eller upprördhet över ert beslut, men lugn och fast, och hålla på punkten. Låt dig inte dras in i ett argument eller skrika match om vem som var mer fel, eller vem är den värre personen här.
  • Motivera uppbrottet endast om du behöver (s / han frågar dig varför du lämnar) - han / hon kanske redan har misstänkt att du inte var nöjd och att ett uppbrott skulle komma, så han / hon kanske inte vill höra något mer om det. När skälen till uppbrottet, Starta inte i en tvättstuga lista. Välj en eller två mest inarguable orsaker, och låt det vara nog. Du vill hjälpa honom eller henne att förstå vad som gick fel, särskilt om vissa beteenden på hans eller hennes del var mycket breaker. Men du vill inte bara slå honom / henne ner i marken med en lång recitation av hans / hennes fel.
   • Prova något liknande: "Det bara kommer ner till grundläggande oförenlighet, Clark Jag är mer öppen, och du är mer hemlighetsfull - det är nästan som om du döljer något för mig, och det driver mig galen Jag vill ha chansen att.. träffa någon som är mer öppen med mig, och inte känner ett behov av att hålla hemligheter. " eller, "Du är min första riktiga förhållande, Lana, och det är problemet. Jag vill ha möjligheten att ha andra relationer. Om vi ​​verkligen tänkt att vara de sällsynta första kärlekar som varar för evigt, jag tror att jag skulle känna sig mer säker på det. Men lika mycket som jag har hand om dig, känner jag att jag inte har upplevt tillräckligt för att göra det livslånga engagemang. Jag tycker det finns något eller någon där ute som väntar på mig. Jag kommer alltid att ta hand om dig, och jag " Förlåt, jag vet att det sårar dig, men jag måste gå. "
  • Om saker och ting börjar tappa greppet berätta för honom / henne att du inte vill argumentera eller slåss, men att du har bestämt dig och det är final. Ge honom / henne lådan av hans eller hennes saker, sedan vända och gå därifrån innan det eskalerar till en verklig kamp.
  • Om han / hon gråter berätta henne / honom att du är ledsen för att skada honom eller henne, men att det är ditt beslut. Få upp och lämna. Låt hans / hennes vänner gör det tröstande.
 6. 6
  Avsluta kontakt. Om du har verkligen bestämt dig för att bryta upp med honom / henne, är det bäst att hålla sig borta från honom / henne, neka alla samtal från honom / henne, vägrar att träffa honom / henne eller prata med honom / henne. För vissa människor, att få dig att ta emot samtal, återvändande texter, träffa honom / henne, etc. är ett sätt att kontrollera dig. Varje ögonblick de kan få dig att spendera med dem är en seger för dem, så gör det inte. Låt öppningen vara ren och klar - och final.
  • Att bryta upp är som ett band stöd på armen, kan du dra det långsamt lite i taget, och det kommer att göra ont för en lång tid, eller så kan du dra bort det snabbt och alla på en gång och det kommer att vara över snart och det gör ont kommer att bli mindre smärtsam och mer barmhärtig i det långa loppet.
 7. 7
  Inte papperskorgen prata ditt ex. Säg inget emot ditt ex, och låt inte dina vänner till papperskorgen prata honom / henne heller. Istället, ta stora vägen, och hoppas att det är vad får tillbaka ditt ex - och inte en massa genomsnittlig förtal. Om han / hon börjar papperskorgen prata dig, och du hör om det, bara svara med något liknande, "S / han måste fortfarande verkligen vara ont. Det får mig att må dåligt för honom / henne."
  • Det är din och hans / hennes privata affärer och ingen annans - inte sända det. Det är dålig stil.
  • Om han / hon hotar dig med våld eller börjar förföljer dig, omedelbart underrätta polisen eller, om du är en minderårig, berätta för dina föräldrar eller vårdnadshavare. Att bryta upp är sorgligt, men det är bättre att avsluta en relation än att leva i en dating relation som inte längre är tillfredsställande. (Men om du är gift, eller om det finns barn inblandade, är det bättre att försöka ditt bästa för att arbeta saker och vid behov få professionell hjälp i att göra så. Ett misslyckat äktenskap är mycket värre än en misslyckad "första förhållande").

Tips

 • Det finns ingen lag mot att fortsätta att ta hand om ditt ex. Det är helt möjligt att bry sig djupt för någon du inte är kär. De är de människor som vi betraktar som vänner i våra liv. Om, någon gång i framtiden, ni två kommer tillsammans som vänner igen, det är bra. Bara vara försiktig - när du har passerat gränsen förbi vänskap, är det väldigt lätt att hitta dig själv glider över linjen (som om du är ensam eller kåt) och ta en enkel väg till tillfälliga sällskap. Det är inte en bra idé, men, särskilt om din fd kärlek aldrig riktigt komma över det uppbrott. Vara vänner. Var inte "vänner med förmåner."
 • Gå inte in i detta med tanken att det kommer att bli smärtfri. Det kommer att skada den här personen, kanske mycket dåligt. Förstå att, för att vara så snäll som möjligt, du behöver för att göra paus snabb och ren - få det överstökat, och inte göra en rörig, utdragen upplösning som tar hela natten, eller ännu värre, dagar eller veckor.
 • Om din fd kärlek är benägna att våldsamma utbrott, eller kontrollerande beteende (t.ex. att hota att skada honom / henne om du lämnar), överväga att ta en vän med dig. Du kan be din vän att vänta lite avstånd, men var uppmärksam på tecken på ett problem, och endast ingripa om det behövs.

Varningar

 • Inte bo med någon som hotar våld av något slag - detta inkluderar hotar att skada sig själv. Lämna snabbt. Om hotet var mot dig, underrätta myndigheterna om du verkligen är rädd för att han / hon kan fullfölja det. Om hotet var mot honom eller henne, ringa en släkting till hans eller hennes och berätta vad som hände. Få någon över till honom eller henne att hjälpa till att få din ex genom de första chockerande, mest smärtsamma timmar efter uppbrottet.
 • Om den person du bryta upp med en våldsam person och / eller har ett häftigt humör och har gjort våldet till dig tidigare, se till att det finns hjälp med när du bryta relationen.
 • Var inte ensam med en våldsam person när du bryter upp med honom / henne. Om personen blir våldsam eller hotar dig under eller efter uppbrottet, ringa polisen och lämna in en informationsrapport om personen och be om deras hjälp.

Saker du behöver

 • Friends - tillval