Wka

Hur att avsluta en relation utan att förlora gemensamma vänner

Du och ditt ex har gjort en hel del vänner tillsammans sedan du började som ett par. Nu, tyvärr, du bryta upp. Hur frigöra dig från ditt ex utan att säga adjö till alla dessa vänner, alltför?

Steg

Hur att avsluta en relation utan att förlora gemensamma vänner. Motstå talar om uppbrottet.
Hur att avsluta en relation utan att förlora gemensamma vänner. Motstå talar om uppbrottet.
 1. 1
  Motstå talar om uppbrottet. Det finns två sidor av varje historia. Spara din sida för att berätta för dina familj och de vänner du visste innan du startar relationen.
 2. 2
  Inte någonsin Trash Talk ditt ex. Bara för att du inte pratar om uppbrottet betyder inte att du kan säga dåliga saker om ditt ex som inte är relaterade till förhållandet slut. När du kasserar ditt ex att människor som är hans eller hennes vänner så mycket som din, du sätter dessa vänner mellan en sten och ett hårt ställe. De vill vara lojal mot er båda.
 3. 3
  Var försiktig med vad du avslöjar. Eftersom dessa är gemensamma vänner, kom ihåg att allt du säger till dem kan få upprepas till ditt ex. Detta kan verkligen botch upp några framsteg du har gjort i fråga om upprättande av en mindre omtvistad relation med ex.
 4. 4
  Håll kontakten. Det är svårt ibland, eftersom dessa vänner är så mäktigt anslutna till den gamla relationen i ditt sinne och hjärta. Om du vill behålla dessa vänner, inser de kanske inte vet hur man skall närma dig, så ge dem ett samtal eller skicka ett mail till dem för att låta dem veta att du vill fortsätta din vänskap. Som nämnts, vara noga med att du inte avslöja saker du inte vill ditt ex att vara invigt, men inte berätta tillräckligt om hur du gör att de känns som de är fortfarande en del av ditt liv. Du kan säga saker som "jag gör ganska bra, allt beaktas. Ja, det är tufft att börja om, men förhoppningsvis det värsta är bakom mig nu, och jag är redo att gå vidare."
 5. 5
  Om du redan ser någon ny, håll den nya älskare ifrån gemensamma vänner. Det kan vara bitterhet eller en predisposition inte gillar den nya, helt enkelt därför att han / hon är inte din gamla kärlek. Detta beror på att dina vänner kan känna att de sviker sin kompis (ditt ex) genom att gilla den person som tog hans eller hennes ställe. För en stund, hålla din nya kärlek intresse för dig själv. Vänta tills dammet lägger sig och ni alla tycker du är på fastare mark innan föra någon ny till sammankomster.
 6. 6
  På tal om sammankomster, ta inte för givet att du är den enda som bjöd. Några av dina vänner kommer inte vill ta itu med det "vem ska jag bjuda?" känsla som tvingar dem att välja mellan er två. De kommer helt enkelt bjuda in er båda och låta dig lösa hur man hanterar det, tänker att eftersom du är både vuxna, kommer du att vara okej. I en stor grupp, kan det vara okej. På en liten middagsbjudning? Awk-warrrrrd. Undvik situationen då inbjuden till en liten sammankomst genom att fråga rakt ut, "Är ________ (ditt ex) kommer?" Det finns en stor sannolikhet att det kommer att besvaras sanningsenligt. Inte kastar en passform som gör din värd känna skuld, helt enkelt ge dina beklagar just då, "Åh, okej. Jag kommer förmodligen inte, då, eftersom det är en ganska liten sammankomst. Inga bekymmer, vi bara göra det en tid då det kommer att finnas fler människor och distraktioner. " Le och vara nådig, och tacka din värd för att tänka på dig.
 7. 7
  Ta stora vägen i allt. I ett missriktat försök att försäkra er om att de är på "din sida," dina vänner kan även ta ett skott eller två på ditt ex. Delta inte i eller ta nöje på skämt som görs på hans eller hennes bekostnad. Kom ihåg - de är förmodligen att göra samma typ av skämt om dig till honom / henne.
  • Istället, bara ta det klivet och säga något om effekterna av, "Du vet, jag blir arg under uppbrottet, men nu känner jag mig bara ledsen och ledsen. Vi hade en hel del goda tider tillsammans, och även om det är dags att gå vidare, ångrar jag inte den tid vi tillbringat tillsammans. jag aldrig skulle ha träffat er killar om inte för __________ (din mans namn här). " Och då säger inte något mer. De kommer alla nickar och beundrar din klass.
 8. 8
  Låt tiden ta hand om resten. Ett uppbrott är som en bruten arm. Det gör ont som fan, och det finns inget du kan göra åt det när det har varit in och kasta, förutom att ge det tid. Du måste bara uthärda smärtan och ta itu med de förändringar den orsakar i ditt liv. Allteftersom tiden går och du fortfarande vägrar att badmouth ditt ex eller delta i skytte matcher med honom eller henne som mål, kommer dina vänner att inse att du har gått vidare.

Tips

 • Som ni medverka vid fester, eller gå ut med dina gemensamma vänner, vara ärlig med dem i fråga om huruvida ditt ex kommer att gå också. Låt dem veta att du kommer att behöva lite tid och utrymme innan du är bekväm att delta något men riktigt stora sammankomster där du kan behöva interagera med ditt ex.
 • Dina vänner behöver tid också. De har bara någonsin känt dig som hälften av ett par som de älskade, och nu har de också måste anpassa sig till nya omständigheter. De kan göra obekväma eller ens arga kommentarer, eftersom de inte vet vem du ska skylla på eller vad man ska göra. Bara vara försiktig med dem och förstå att de är på en förlust om hur man hanterar detta, också.
 • Efter en tid kommer du återupprätta din vänskap under nya villkor. De kommer att börja se dig som dig själv, individ. Först då bör du införa något nytt romantiskt intresse.

Varningar

 • Eventuella potshots du tar på ditt ex kommer att allvarligt undergräva din förmåga att fortsätta dessa vänskaper.
 • Undvik att låta på att du gör alltför väl för tidigt. Kom ihåg att dina vänner är också positiv till ditt ex. Om de känner att det var så lätt för dig att göra honom eller henne som det är att ta ut soporna (även om det är), kommer de att visa dig så kall och likgiltig. Resist skryta om att foxy nya killen / tjejen i ditt liv, och istället fokusera på dem.
 • Vissa "vänner" får inte visa sig vara dina vänner alls. Akta dig för spioner bedriver hemlig övervakning för ditt ex. Detta är särskilt av betydelse när en äktenskapsskillnad är på spel. Det är också där du ska vara lättad och glad över att ni inte har infört den nya kärleken ännu.