Wka

Så stanna uppe sent i hemlighet

Många tonåringar vill stanna uppe sent. Det är så vanligt att det ofta kallas att dra en "all-nighter". All-nighters görs oftast på helgerna och på sleepovers eller ensam, men för detta måste du hitta ett sätt att stanna upp sent utan att vakna upp dina föräldrar eller fastna. Vanligtvis kan föräldrar hitta den irriterad eller irriterande för sina barn att stanna uppe så sent. Men ibland, bara tonåringar inte är trött på natten.

Så du vill stanna uppe sent, va? Det är inte så svårt! Varnas, dock kan du få problem om du inte är försiktig. Efter dessa tillhandahålls steg guidar dig om hur man stanna uppe sent i hemlighet utan att åka fast.

Steg

Så stanna uppe sent i hemlighet. Innan läggdags, få saker klara.
Så stanna uppe sent i hemlighet. Innan läggdags, få saker klara.
 1. 1
  Innan läggdags, få saker klara. Snacks kan behövas, eftersom du kan få hungrig mitt i natten. Genom att smyga snacks till ditt rum hela dagen och gömma dem i din garderob, kommer du se att du inte kommer att behöva smyga igenom kylen och risken att vakna dina föräldrar.
  • Få drinkar också. Energidrycker är inte hälsosamt, men du kanske vill prova dem om du har svårt att stanna upp. Annars stick med buteljerat vatten eller en läsk. Får inte något som skulle behöva fyllas på, som ett glas vatten eller juice. Också hålla sig vaken på övervåningen är bäst, och vissa drycker kan lätt fläck mattan, så var försiktig! Se också till att du känner till reglerna för att dricka och äta på övervåningen. Om du åker fast, kommer det att bli lättare att fångas med ett glas eller en flaska vatten i stället för en kopp tomatjuice. Var noga med att inte spilla!
  • Du ska inte dricka och äta söt mat för att förbereda dig, eftersom de kommer att orsaka dig att krascha.
  • Öppna läskburkar i förväg för att inte göra något buller.
  • Du kan hålla drycker mellan fönsterglaset och skärmen. Det är kallt på natten, så att glaset kommer att hålla dem svalna.
 2. 2
  Gå till sängs på den vanliga tiden som du normalt skulle. Gå inte till sängs tidigt eller rusa rakt till sängs om du aldrig göra, eftersom dina föräldrar skulle misstänka något. Bara att gå till sängs när de säger till eller vid 09:30 eller 10:00.
 3. 3
  Vänta tyst tills dina föräldrar går till sängs genom att läsa, lyssna på en ipod eller mp3-spelare, eller titta på TV med hörlurar. Om du kan låsa dörren, låsa den. Använd det till din fördel så att de inte ser ditt rum ljus på. Stäng inte bort det om du inte hör dem komma upp. Stänga av ditt sovrum ljus ökar melatonin produktion, vilket gör dig mer benägna att bli trött och somna. Vid denna punkt, kan du äta några av de mellanmål du gömt undan, men spara lite till senare också!
  • Om ditt sovrum är på samma våning som dina föräldrar ", sätta en plåt eller liten filt längst ned i ditt sovrum dörren för att blockera ut ljuset från någon som kan se ner i korridoren.
 4. 4
  Lyssna på när dina föräldrar komma ur sängen. Om de lämnar sitt rum, släppa allt och komma i säng genast. Om du har ytterligare några sekunder, stoppa saker under sängen eller kudden.
 5. 5
  Om du har en lillasyster / bror med en babyvakt vara tyst! Det kan ta upp ljud!
 6. 6
  Om du är på din iPhone, iPod eller iPad, stänga av hela systemet, eftersom detta kan göra ganska lite av buller!
 7. 7
  Kontrollera att alla sover innan du flyttar. Du kanske måste vänta lite, kanske till och med en timme, för att vara helt säker på att dina föräldrar är sover. Spela på en bärbar spel spelare som en DS eller PSP.
 8. 8
  Sneak ner och titta på film eller göra läxor som beror imorgon! Detta är den roliga delen!
 9. 9
  Om du planerar att lämna rummet, ha en ursäkt redo om du fick reda på sängen. Om du upptäcks vaken, säger att du bara gå på toaletten eller få ett glas vatten. Men, om du ertappas gå för en drink upprepade gånger på en natt, kommer dina föräldrar misstänker något. Naturligtvis kan du bara berätta för dem att du inte kunde sova. Om du låtsas att behöva en drink 5 eller 6 gånger, nästa dag, eller dagen innan, låtsas vara sjuk.
 10. 10
  Försök roliga saker att hålla dig vaken som är tyst men hålla din hjärna att gå, till exempel ord sökningar, sudoku, osv.
  • Om du har en Wii och du vill spela det under natten, använder hörlurar eller vrid upp volymen hela vägen ner. Var försiktig dock, Wii Remote gör ljud och vibrerar, så se till att du kommer ihåg att stänga av Wii Remote vibrationer och ljud av.
 11. 11
  Använd buddy system! Om du har ett syskon eller en vän att spendera natten, be dem att gå med dig. Nattetid kan tyckas riktigt länge om du har ingen att prata med. Om din vän inte kan komma över, prata med dem och få dem att gå för att försöka stanna uppe hela natten med dig på deras hus och sedan text dem hela natten, om du har en fri textning plan. Om du inte har en fri textning planen, sedan inte följer detta för då dina föräldrar kommer att få betala en massa pengar, och du kommer att fastna om du inte har en riktigt bra ursäkt för textning så mycket.
  • Om du inte har syskon eller en vän sova över, sedan få din hund eller katt att hålla dig sällskap. Bara berätta för dina föräldrar att du vill ligga med dig den natten och att du kommer att ta hunden ut när han måste gå utanför.
 12. 12
  Skriv brev till vänner. Skriv interna skämt och andra roliga saker, och det kommer att hålla dig vaken / hålla din hjärna går.
 13. 13
  Drick koffein. Drick kaffe, läsk eller energidrycker för att hålla dig vaken. Naturligtvis kan dina föräldrar höra dig gå på toaletten, så prova att dricka en hel del av dem på ett minimum, om du inte kommer att gå i något annat än en toalett. Om du kommer att dricka en varm dryck, såsom varm choklad eller kaffe eller te, göra det upp i en kolv först, så att du inte kommer att göra vattenkokare tongångar under natten.
 14. 14
  Var noga med att hålla koll på klockan. Om du drar en all-nighter, när det blir att vara på den tid du vill vakna upp sätta ditt rum tillbaka till det normala, dölja dina snacks i garderoben och glider ner i sängen. Låtsas att du sover när väckarklockan ringer eller dina föräldrar kommer att väcka dig.
 15. 15
  Drick en god kopp kaffe på morgonen så att du kan hålla dig vaken, ta en tupplur på eftermiddagen, och få massor av sömn nästa natt. Ligga för länge utan sömn är farligt och kan vara dåligt för din hälsa.
 16. 16
  Ha en plan för något att säga om dina föräldrar fånga dig. Också vara säker på att du har drycker och snacks som inte behöver kylas. Stanna borta och undvika saker som yoghurt och apelsinjuice. Goda snacks och drycker som inte behöver kylas är drycker på flaska, granola barer, un-cut frukt, och mer!
 17. 17
  Drick inte för mycket eftersom detta gör att du måste gå på toaletten och ljudet av toalett spolning är mycket högt, vilket innebär att du kan vakna upp någon.
 18. 18
  När allt du hör ett ljud stopp vad du gör omedelbart och när du hör ljudet av någon gående stänga någon ljuskälla och låg orörlig som kommer att ge dig det utseende du sover. När du hör ljudet av att någon komma på sängen fortsätta vad du gör tills nästa dag.
 19. 19
  Se till att du ser ut som om du hade en natt sömn. Folk blir misstänksamma när de ser att du är trött och kommer att fråga dig vad du gjorde på natten.

Tips

 • När du smyga ner i korridoren eller ner för trapporna, försöker långsamt gå nära väggen. Grunden är starkare där och golvet knarrar mindre.
 • Om du fastnar i hallen, säger du hört något eller behöver gå på toaletten.
 • Det är bäst att frysa alla drycker såsom vatten eller juice, under dagtid, och ta med dem i ditt rum precis innan du går till sängs. På så sätt kommer de att stanna kallt hela natten. Se bara till att du inte fryser läsk. Det kommer att explodera innan det är kallt nog att ta ut ur frysen.
 • Stanna under täcket när det är möjligt. Om dina föräldrar kommer in, även om du tror att du är fångad, bara sluta flytta omedelbart och stanna helt stilla. Det tar sina ögon ett tag att anpassa sig, och de kommer att tvivla på sig själva snarare än att riskera att vakna deras fridfullt sovande barn.
 • Om du går på trägolv, strumpor.
 • Ha en dusch precis innan du går till sängs. Det kommer piggna upp dig nog att stanna upp för ett tag.
 • När du smyga ner, försöka göra så lite buller som möjligt, särskilt om dina föräldrar är lätta sliprar. Bullret kan vakna upp dem. För att göra det minsta buller praxis går på framsidan av fötterna med hälarna upp. När man går nerför trappor, steg, sedan ut hälen för att foten ner långsamt och böj det knäet, upprepa med andra benet tills du når botten. Förhand kartlägga trappan som knaka mycket och försöka att inte trampa på dem.
 • Om du har en tyst väckarklocka (en iPod med en larmfunktion och hörlurar, en mobiltelefon med en vibrera larm, eller något liknande), då kan du gå för att sova, och gå upp mycket tidigt (~ 2-3 AM). Gå inte tillbaka för att sova, bara stanna i ditt rum när dina föräldrar gå upp. På så sätt kommer du inte ha problem med att få ur sängen på morgonen och kommer inte kunna misstänkas.
 • Om du använder hörlurar, hålla volymen tackade låg nog att du kan höra om någon vaknar, eller lämna ett öra öppet. Var försiktig dock - den andra hörlurar kommer att läcka buller, vilket är förvånansvärt hörbart.
 • I de flesta hus, kommer luftkonditioneringen på och stannar på i 10-20 minuter, då det stannar av för samma tid. Göra ditt drag när luftkonditioneringen är på minskar risken att bli hörda.
 • En iPod-docka eller radio väckarklocka används på natten ska vara på den tystaste möjliga inställning, och även då är det kanske inte tillräckligt tyst. Lyssna på musik via hörlurar är säkrare.
 • Om du vill använda datorn se till att datorn är dovt genom någon form av barriär (kuddar kommer att bli stor) för att blockera ljudet av datorn slås på.
 • Du behöver inte komma ur sängen. Bara smyga din DS i täcket, och hålla leksaker på bordet bredvid sängen. Håll lite lego eller vad du vill göra på det. Om dina föräldrar kolla på dig, rör dig inte. Bara hålla ögonen stängda och andas lite långsammare.
 • Om du har en våningssäng, prova hugg en tjock filt under bäddmadrassen och över sidorna så mindre ljus läcker igenom om du använder elektronik.
 • Om du måste ha läsk, öppna den under dagen, på det sättet, kommer du inte göra buller öppna det.
 • Använd hörlurar, eller se till att det du gör är tyst.
 • Stash växel i förväg. Men se till att det är dolt, eller dina föräldrar kanske bli misstänksam.
 • Om du använder en dator, var försiktig, eftersom fläkten kan vara hörbara i cirka tio sekunder efter att den avstängd.
 • Om du gick på datorn och dina föräldrar vakna, inte gå igenom loggar ut. Bara att trycka på strömbrytaren på bildskärmen. Detta kommer bara att stänga av skärmen och du kan vända det rätt igen. Dina föräldrar kommer förmodligen att vara för trött för att kontrollera datorn. (Observera: Vissa datorer fortfarande kommer att göra buller på grund av fansen inne, så försök detta på egen risk)
 • Försök att få några mjuka leksaker eller kuddar och göra det till en grov kroppsform. Detta sätt, om dina föräldrar kommer för att kolla på dig, kommer de att tro att du är i sängen.
 • Kom ihåg, är det inte hur högt något är, men förändringen av volymen. Det är därför du kan fortfarande somna med en högljudd fläkt på. Inte fluktuerar inte det buller som du gör för mycket.
 • Om du har en grind på toppen eller botten av dina trappor, öppna den innan du går till sängs. Det kommer att göra alltför mycket buller när du öppnar det.
 • Om du somnar när du bär hörlurar, kommer dina öron ont nog när du vaknar.
 • Om du är i ditt rum när dina föräldrar kommer att kolla på dig, hålla ryggen mot dörren. Gör det inte för uppenbart.
 • Undvik att gå omkring barfota eller i strumporna. Detta orsakar bäckar och sprickor i brädorna. Använd tofflor, eller ännu bättre, bifoga svampar på fötterna.
 • Om du har en dusch / wc förlängning i ditt rum, använd det. Det kanske vaknar alla upp, men det kommer att spara dig en promenad.
 • Ät något kryddig.
 • Om du kan komma åt taket, det är en fantastisk plats att gå där dina föräldrar inte kommer att hitta dig lätt. Klättra inte på taket mitt i vintern, men. Det kommer att bli frost på det, vilket gör det farligt och hala.

Varningar

 • Dina föräldrar kan komma in för att kolla på dig då och då, så var extra noga om de gör. Om du hör dem komma på övervåningen, snabbt få i din säng och låtsas sova, att du just har vaknat upp eftersom du måste gå på toaletten, att du har haft en dålig dröm, etc.
 • Om du planerar att hålla mig vaken hela natten, se till att du gör det på en helg natt.
 • Du kan fastna om du är oerfaren på den här sortens saker, och du kan få en mycket dålig straff, såsom en grundstötning eller en tidigare läggdags om du fastnar.
 • Om du tar med syskon, se till att de inte tjallare!
 • På ett liknande anmärkning, är laptops lätt döljas genom att ligga ovanpå dem eller dra filtar över dem. Om din filt är för tunn, bryta upp rektangulär kontur med en arm eller något.
 • Gör inte detta alltför ofta. Begränsade mängder av sömn är inte bra för din hälsa och du kan få riktigt sjuk om du inte får tillräckligt med sömn.
 • Se till att få sova. Ingen sömn kan leda till mycket dåliga vanor.
 • Skjut inte upp läxor förrän sent på kvällen innan det är dags. Lite arbete i förväg kan spara dig mycket sömn.
 • Om du ska titta på TV i ditt rum, vrid ner volymen eller använda hörlurar och kontrollera ljuset inte är alltför synlig från dörren.
 • Aldrig dölja någonting under kudden. Om dina föräldrar gå in och misstänker något, är det första de kollar under kudden. Istället kasta det under din säng och om du inte har ett val, skjut ner bredvid benen.
 • Många föräldrar har svårt att sova, så gör inte något buller eftersom de är förmodligen inte sover. Kontrollera om de tog sömntabletter.
 • Om dina föräldrar är natt människor, vara mycket försiktig.
 • Dina föräldrar kan förlora all sin tillit till dig om de upptäcker.
 • Se till att du sätter allt på exakt samma ställe som du lämnade det när du går till sängs.
 • Försök på egen risk.
 • Även om du kommer att hålla mig vaken hela natten, bara nonchalant be dina föräldrar i dag vad tid de går till sängs, kanske du kunde glida frågan i en konversation.
 • Om du ska lyssna på musik, se till att det är inte högt. Använd hörlurar.

Saker du behöver

 • Kunskap och färdighet för att inte åka fast. DM
 • En mp3-spelare eller iPod.
 • Handheld tv-spel som en DS eller PSP.
 • Möjligen en bok.
 • Möjligen ett syskon.
 • En ursäkt eller en back up plan om du fastnar.
 • Något eller någonstans att gömma allt om dina föräldrar kommer.
 • Mjuka kuddar eller leksaker.
 • En ficklampa, ju mindre desto bättre.
 • Om du har en bärbar dator, ta den med dig, men om du kommer till YouTube eller någon annan webbplats med ljud, ta med hörlurar!