Wka

Så att prata med en förälder om ett dåligt betyg på din rapport kort

Föräldrar kan vara dina bästa vänner eller dina värsta fiender. Dåliga betyg kan få dem att känna sig ledsen eller arg momentant, men förklara det för dem på rätt sätt, och effekterna blir inte så illa. Förklara att du försöker, om du är och om de är normala att de ska förstå!

Steg

Så att prata med en förälder om ett dåligt betyg på din rapport kort. Förbered för konversationen.
Så att prata med en förälder om ett dåligt betyg på din rapport kort. Förbered för konversationen.
 1. 1
  Förbered för konversationen. Gör en lista över skälen för din klass, och vad du planerar att göra för att förbättra det i framtiden. Inkludera några specifika problem du har, som att ta tester, studerar rätt material etc.
 2. 2
  Ange samtal med en bra attityd. Kom ihåg dina föräldrar var barn en gång också, och förmodligen kommer inte ha haft så mycket att komma ihåg när du gör i den moderna världen. De kommer att förstå en dålig klass eller två.
 3. 3
  Prata med dem artigt. Chansen finns, de är förberedda för chock. Om inte, finns det alltid nästa gång.
 4. 4
  Försök att prata med båda föräldrarna samtidigt. En arg reaktion kan styras av båda närvarande. Plus, kommer det hindra dig att behöva ha samma konversation två gånger.
 5. 5
  Alltid löfte, och hålla kursen för att uppfylla det löftet, att göra bättre nästa gång. Involvera dem i din förbättring genom att låta dem köpa dig revidering böcker eller komma med planer för att hjälpa dig upp dina betyg.
 6. 6
  Var villig att ta de straff de kastar på dig som en vuxen.

Tips

 • Om de blir upprörda, lugn. Det kommer att göra saker värre om du både argumentera och anger dina poäng samtidigt.
 • Om du är oftast en bra grabb eller ta en hel del bra märken, ta upp det och säga att du är inte bra på det ämne som du fick dåligt betyg.
 • Kom ihåg, kommer de alltid att älska dig för vem du är, även om du får ett dåligt betyg!
 • Prata med dina föräldrar i en rimlig ton och lyssna på dem. De vill bara se dig lyckas.
 • Var villig att komma med ett rimligt straff för dig själv. Detta kommer att visa dem att du menar allvar om situationen och det kommer inte att hända igen.
 • Dump vissa ånga. Stämpla din kudde, gå cykla så fort du kan, spela ett skjutspel, eller lyssna på lite musik som får dig pumpade, men undvika att hamna i ett slagsmål med dina föräldrar.

Varningar

 • Aldrig ljuga för dem. Det gör det bara värre!
 • Undvik inte visar dina föräldrar din rapport kortet. De kommer att se det så småningom, och gömma den kommer nästan säkert att göra dem arga.
 • Inte förfalska inte sin signatur på skolbetyg. Läraren kan berätta för dina föräldrar och sedan saker och ting inte kommer att sluta bra för dig.
 • Betonar inte om detta samtal med dina föräldrar, de kommer förmodligen att glömma och förlåta dig - men oroa dig inte om det tar dem evigheter att lugna ner - det är bara för att de bryr sig och vill det bästa för dig.
 • Föräldrar är föräldrar. De kan skälla dig obegripligt eller ge dig ett straff som du inte beredd på. Kom ihåg, det är för ditt eget bästa. Kom bara ihåg att hålla försöker förbättra!