Wka

Hur ta examen tidigt från gymnasiet

Hoppa över en årskurs i gymnasiet är annorlunda än att hoppa över en årskurs i elementär eller mellanliggande skolan. Hoppa över en årskurs i gymnasiet innebär examen tidigt, så länge du har alla nödvändiga krediter för din examen program. Även om du inte kan hoppa över en hel klass kan du uppgradera antagligen en termin tidigt. Du kan göra detta beroende på dina poäng.

Steg

Hur ta examen tidigt från gymnasiet. Tala med din höga skolans rektor eller studie-och yrkesvägledare.
Hur ta examen tidigt från gymnasiet. Tala med din höga skolans rektor eller studie-och yrkesvägledare.
 1. 1
  Tala med din höga skolans rektor eller studie-och yrkesvägledare. Fråga om examen tidigt är även möjligt och om det har funnits andra i det förflutna som har examen tidigt. Detta kommer att hjälpa dig att utveckla en plan och förstå exakt vad du behöver göra för att ta examen tidigt.
 2. 2
  Fråga om samtidig inskrivning och liknande program som som gör att du kan ta klasser på din community college medan inskriven vid en high school. Dessa klasser kan räkna både mot en högskoleexamen och din gymnasieexamen.
 3. 3
  Överväga att ta GED eller California high school examen kompetens. Det senare är särskilt används av (California) gymnasieelever att tjäna en juridisk motsvarighet till en gymnasieexamen tidigt, vilket gör det möjligt för dem att dra vidare till community college eller yrkesskola några år tidigare än vanligt.
 4. 4
  Överväg Hemundervisning eller online high school. Du kanske kan hoppa över ett år eller mer om du är self-driven.
 5. 5
  Förstå vad din high school behöver ta examen.
  • Hur många poäng behöver du?
  • Vilka poäng behöver du, till exempel matematik, engelska, naturvetenskap, PE, historia, etc.?
 6. 6
  Utvärdera hur många poäng du kan tjäna under sommaren.
  • Varje skoldistrikt har sitt eget arrangemang. Vissa har två sessioner per sommar, med en klass tillgängliga per session. Vissa har två sessioner tillgängliga, med två klasser per session.
  • Ta reda på vilka kurser som erbjuds under sommaren skolan. Chansen är stor att det kommer att bli vanligare algebra, geometri, historia och engelska klasser. Du kan förmodligen få dessa ur vägen under sommarmånaderna och spara läsåret för kurser som inte erbjuds under sommaren. Sommarskola kan också vara ett sätt att tjäna valbara poäng genom att ta förarens utbildning eller andra populära valbara kurser.
  • Vissa skoldistrikt erbjuder endast stödundervisning under sommaren. Fråga om det finns en annan (i närheten) skoldistrikt där du kan ta extra kurser.
  • Om din rådgivare inte vet om andra distrikt, be honom eller henne att kontakta en kollega i dessa distrikt för information. Du kan också kontakta andra distrikt själv.
  • Du kan nog börja ta gymnasiet klasser sommarskola under sommaren innan ditt första år i high school. Ange en tid för ett möte med gymnasiet kurator i början av sommaren för att utarbeta en plan.
  • Kom ihåg att vissa sommarskola kostar pengar att delta. Du bör diskutera den finansiella förpliktelsen med dina föräldrar och planera framåt.
 7. 7
  Ta reda på om du kan ta några kurser på nätet. Många skoldistrikt erbjuder gymnasiet kurser på nätet. Du skulle nog behöva betala en avgift.
  • Verifiera (skriftligt från din skola) att kursen (er) du vill ta kommer att erkännas av din skoldistrikt.
 8. 8
  Tänk vilken typ av kurs du tar innan du bestämmer dig för att ta det i sommarskola eller online. Beroende på dina styrkor, kan vissa kurser bättre tas personligen så en lärare kan erbjuda personlig vägledning och svar på alla frågor.
 9. 9
  Överväg förutsättningar. Förutsättningar kan hindra dig från att ta övre nivå klasser, så avgöra om du är kapabel att kringgå dessa krav. Till exempel kräver AP Calculus BC kunskap om pre-kalkyl. Ändå kanske du kan hoppa över en pre-kalkyl klassen om du kan visa att den skola som du redan har lärt sig det, om det var på egen hand eller genom en sommar klass.
 10. 10
  Har din rådgivare granska och utvärdera dina framsteg på en regelbunden basis.
 11. 11
  Utreda kursfordringar för någon högskola du vill delta. Till exempel, många universitet kräver 4 år i ett främmande språk. Främmande språk är inte vanligtvis lärs ut under sommaren skolan eller på nätet, så det kan vara nödvändigt för dig att lära dig ett språk på egen hand och visa kunskaper i det språket till högskolor.
 12. 12
  Behåll dina betyg! De flesta gymnasieskolor har några extra kurspoäng inbyggda i deras program. Examen tidigt kräver fler poäng än vanligt.

Tips

 • Försök att inte ha perioder salen. De ger inte någon kredit och du kan ta en kredit klass istället.
 • Leta efter klasser som uppfyller dina behov utan att riskera att falla bakom eller inte eftersom det är för svårt. Oroa dig inte om dina vänner skrattar åt dig eftersom du tar mindre svåra klasser. De kommer inte att skratta när de är pensionärer och du är "borta."
 • Fråga om att ta kurser college nivå på kvällarna på en lokal junior college. Inte bara kan du uppgradera gymnasiet tidigt, men du kanske kan tjäna college krediter och få ut av college tidigt. Många gymnasieskolor har överenskommelser med lokala högskolor för gymnasieelever att delta. Olika stater, däribland Kalifornien, Minnesota och Washington, ge studenterna möjlighet att ta klasser community college under 11 enheter per termin undervisning utan.
 • Om du går privat skola eller en mindre gymnasiet du kanske inte har så många sommarens alternativ. Titta på de större gymnasieskolor i din stad. Fler studenter betyder oftast fler alternativ för sommarkurserna.
 • Fråga om provning-av gymnasiet. Vissa stater har pilotprogram som gör att du kan testa av gymnasiet klass efter klass. Kalifornien har CHSPE, vilket kan ge en rättslig motsvarighet till en gymnasieexamen till dem med tillräckliga betyg.
 • Inte överanstränga dig inte akademiskt. Kom ihåg att du kommer att ta en stor volym av intensiva klasser. Du kanske måste offra genom att inte ta extremt svåra klasser. Du vill inte spendera ytterligare ett år i skolan eftersom du måste ta om en super svår klass. Honors klasser kan vara mer intensiv än en högskolaförberedelse eller vanlig klass. Gå med lättare alternativ om det behövs.
 • Inte förstöra. Prata inte mycket.

Varningar

 • Kontrollera med din skoldistrikt politik.
 • Kontrollera med din förälder / vårdnadshavare, eftersom de är skyldiga att delta i denna process.