Wka

Hur övertyga dina föräldrar att låta dig få ett Facebook-konto

I den moderna världen med dess fokus på spelkonsoler, Internet och chattrum, webbplatser som Facebook, Twitter och Myspace spelar en viktig roll i många ungdomars liv. Dessa webbplatser är ett värdefullt sätt att hålla kontakten med vänner och familj samt dela bilder och videoklipp. Många föräldrar är misstänksamma av tiden tonåren spenderar på sådana webbplatser, samt har legitima farhågor om sina barns säkerhet. Här är en praktisk guide om hur man talar dina föräldrar till att du kan få ett Facebook.

Steg

Hur övertyga dina föräldrar att låta dig få ett Facebook-konto. Sitt dina föräldrar ner för att diskutera denna fråga i ett lugnt, avslappnat sätt.
Hur övertyga dina föräldrar att låta dig få ett Facebook-konto. Sitt dina föräldrar ner för att diskutera denna fråga i ett lugnt, avslappnat sätt.
 1. 1
  Sitt dina föräldrar ner för att diskutera denna fråga i ett lugnt, avslappnat sätt. Berätta för dem att du verkligen skulle uppskatta möjligheten att förklara varför du ska få ha ett sådant konto. Detta kanske inte fungerar om dina föräldrar är mycket skyddande.
 2. 2
  Skriv allt som du kommer att dra nytta av ett Facebook-konto på en bit papper. Men läser inte ut på papperet när du pratar med dina föräldrar. Det kommer att se alltför planerat. Så istället, försök att memorera dina viktigaste punkterna. Det kommer att se ut som du talar från ditt sinne snarare än att öva för en tala inför publik händelse. Försök att vara mogen och rimligt med dina föräldrar.
 3. 3
  Förklara att du vill att kontot för att hålla kontakten med vänner och att du inte kommer att använda det för att prata med folk de inte känner och inte godkänna. Det övergripande syftet med Facebook är att fånga upp med dina vänner från skolan, vänner som du möter på sommarläger, gamla vänner som hade flyttat, och folk som du träffade från andra skolor.
 4. 4
  Ge ett par exempel på sociala evenemang du inte visste om det har hänt eftersom du inte har ett Facebook.
 5. 5
  Prata dem genom säkerhetsfunktioner på webbplatsen - Hur du kan begränsa åtkomsten till din sida så att bara dina vänner kan se det.
 6. 6
  Låt dem veta att du är medveten om farorna med att ge dina personliga uppgifter på internet och försäkra dem om att du kommer att följa alla förnuftiga steg för att stanna säkert.
 7. 7
  Du måste bedöma vad dina föräldrar kommer att finna en acceptabel mängd tid på Facebook. Försäkra dem om att alla läxor och sysslor kommer att ske innan du spenderar tid på Facebook eller datorn i allmänhet.
 8. 8
  Om de inte tror att du är mogen nog, bevisa det för dem. Det kan ta två eller tre månader, men det kommer vara värt det.
 9. 9
  Om dina föräldrar stå fast och det händer inte, vänta en stund. Låt dem glömma det, och sedan fråga dem igen om några veckor.
 10. 10
  Också försöka memorera detta tal och det skulle fungera:
  • "Jag vill ha ett Facebook-konto för att hålla kontakten med vänner som inte är tillåtet att ha en telefon ännu, och som inte spenderar så mycket tid på sina telefoner. Jag kan begränsa åtkomsten till min sida så att bara mina vänner kan se mitt namn + sidan. Jag kan utforma det hur jag vill visa min personlighet, och vad som går igenom mitt sinne genom att publicera bilder. Jag kan ha sidan men jag vill också. Jag kommer att låta er berätta hur mycket tid jag kan spendera på det, eftersom jag vet att det kan vara beroendeframkallande. Det kommer inte att komma i vägen för några läxor eller sport. Och i skolan som alla talar om Facebook, och det gör mig känner sig utanför. " Du kan också innebära en vän att visa den grad att nästan alla andra har det, inklusive vän. Men använd inte uttrycket "alla andra gör det". "
 11. 11
  Om dina föräldrar har ett konto, lägga dem så att de kan se allt som du gör och vilka bilder du postar. Om ingen av dina föräldrar har ett konto, och det är vad de är oroliga, föreslå att du kan lägga till en nära vän till din mor eller en morbror eller moster som en vän som kan hålla ett öga på vad du gjorde.

Tips

 • Detta bör vara en allmän regel på Facebook: Lägg inte upp något som dina föräldrar skulle skämmas för. Lägg inte upp olämpliga bilder.
 • En bra idé är att vänta med att fråga dem efter att du har åstadkommit något, som efter att du har fått ett bra betyg eller rapport kort. Du är redan lutade att starta när de känner sig mindre stressade, och de kan vara mer villiga att förhandla medan de är nöjda med dig. Plus, det blir bara rättvist, det blir som en belöning.
 • Lova dem att du bara kommer att lägga till personer som du känner.
 • Visa dina föräldrar hur mogen du är genom ditt sätt att närma sig dem. Dina föräldrar ska lita på ditt omdöme och lita på dig att göra vettiga val om de människor du lägger och de saker du lägger upp / ladda upp.
 • Berätta för dina föräldrar att du känner ur loopen och att dina vänner talar alltid om Facebook så du känner utanförskap, men inte använda detta som en viktig punkt. Detta kan göra att du ser omogna beroende på hur det sägs.
 • Facebook är i allmänhet säkrare än MySpace, eftersom den är gjord för att prata med de människor du känner, snarare än att lägga till och träffa människor du inte känner. Folket på Facebook är trevligare och mycket renare än folket på MySpace, det finns mer normala tonåringar, i motsats upproriska tonåringar. Facebook har också strängare regler för innehåll än MySpace.
 • Förvara inte tigga eller kommer de att bli irriterade och inte låta dig ha det under en lång tid.
 • Berätta för dina föräldrar att det kommer att kosta mindre än att använda dina minuter till text dina vänner. Facebook kostar ingenting. Det är gratis!
 • Facebook är mycket beroendeframkallande. Om dina föräldrar tycker du är limmade till det varje gång de tittar på vad du gör, kan de blockera den från din dator.
 • Ha tålamod om det. Om de säger att de behöver tänka på det, respektera det. Det finns bättre chanser att dem så att du kan ha ett Facebook om du inte håller buggning dem om det. Det tar tid.
 • Om de säger nej, säger att du respekterar deras svar, som skulle få dem att tro att du är mogen och förhoppningsvis låta dig få kontot.
 • Om dina föräldrar inte låter dig sätta en falsk födelsedag eftersom säger att du är för ung, påpekar att genom att maskera din verkliga ålder du kommer att bli mindre attraktiva för olämpliga profiler av människor som lever på mindre barn.
 • Berätta för dina föräldrar att du kommer att följa vad riktlinjer som de satt för ditt Facebook-konto.
 • Om de är oroliga för att du kommer att bli beroende av Facebook, erbjuda att skriva en lista över gränserna ska bokas bredvid datorn (t.ex. "jag bara kommer att använda det i 60 minuter om dagen" "Jag ska bara använda den om mitt rum är ren "" Jag kommer inte att gå på tills alla mina sysslor är klara ", etc.)
 • Får inte någon utan tillstånd om de säger nej.
 • Ja Facebook som en gåva, som en del av en födelsedagspresent eller julklapp eftersom de då kanske föll de inte behöver spendera så mycket pengar på dig.
 • Du kan alltid bara berätta för dina föräldrar att du får ett facebook-konto, och se hur det går, säger att du ger det en testkörning. Dina föräldrar kan inte styra ditt liv, och de kan i viss mån, men att hålla dig från att hålla kontakten med vänner och familj (som kanske bor långt borta) är fel.
 • Berätta om en social händelse och om de ber om information säger att du hört att de är på Facebook, och ge dem en hjälplös look.
 • Om de säger att du är för ung, så fråga dem om du kan ha Twitter (som inte har någon åldersgräns) att börja att visa ditt ansvar.
 • Om du har ett äldre syskon som också inte har ett Facebook-konto, prata med dem också och få dem engagerade. Två huvuden är bättre än ett!

Varningar

 • Använd din online förnuft. Prata inte med någon du inte känner. Om det blir ett problem, tala med din förälder eller en pålitlig vuxen.
 • Beroende på din ålder, kan dina föräldrar anser väl att du är för ung. Acceptera deras beslut - de är äldre och klokare än du och har ditt bästa för ögonen. Du är inte juridiskt tillåtet att använda Facebook tills du är 13 år eller äldre i alla fall. Facebook är allmänt riktad till tonåringar som börjar gymnasiet och äldre.
 • Inte tjata inte dina föräldrar och be dem varje timme eller varje dag för ett Facebook-konto. Du ska bara verka som en bebis.
 • Tigger inte. Det kommer att förstöra dina chanser.
 • Om du får ett Facebook-konto, inte lägga någon du inte vet!
 • Om du är yngre än 13 är chansen att dina föräldrar kommer att säga nej eftersom du är för ung. Om du använder "Mina vänner har ett konto!" ursäkt, kommer de nog säga att det är föräldrarnas beslut, inte vårt. Säg 12 är ett undantag och att det är bara ett års skillnad. Försök att visa din mamma en väns konto för att visa att de kan hantera det.
 • Vad du än gör, om dina föräldrar säger nej, loggar inte upp i alla fall. Det kommer bara att uppmuntra ytterligare problem.
 • Om dina föräldrar säger nej, sedan ta itu med det. Fråga dem i en annan tid och vara trevlig och söt.
 • Sist men absolut inte minst, slå inte in i någon av dessa missbrukare, brainless, emotion-avdrag, bleka robotar som spenderar absolut hela dagen på Facebook / telefon / dator / etc. Om detta händer dig, kommer det att bli konsekvenser. Dina föräldrar kommer att ta bort ditt konto, kommer du att misslyckas varenda ämne för att vara på nätet istället för att göra läxor, och världen kommer att krascha ner på dig. Så, komma ut och skjuta några tunnband! Läs en bok - det är vad varje topp elev i varje klass gör. Bäst av allt, studie - det är bara hur du kan bli en topp student och få vad du vill ha som en "sida" result.
 • Om dina föräldrars slutliga svar är nej, då hedra sin auktoritet eftersom de är dina föräldrar och har funnits på denna jord är längre än dig på långa vägar.

Saker du behöver

 • Perseverance
 • Patience