Wka

Hur ta reda på om någon gillar dig

Du har alltid undrat om de gillar dig, men du vill veta säkert. Är det din situation? Om så är fallet, ser inte längre för en lösning, eftersom denna artikel är för dig!

Steg

Hur ta reda på om någon gillar dig. Erkänna de tecken på att någon är intresserad.
Hur ta reda på om någon gillar dig. Erkänna de tecken på att någon är intresserad.
 1. 1
  Erkänna de tecken på att någon är intresserad. Om de är intresserade av dig, kan du märka dem stirrar på dig, försöker få kontakt med dig, eller ler mot dig. Det finns många fler tecken, men dessa är några grundläggande sådana som du kan ofta se i någon med en "kär" på någon annan.
 2. 2
  Förutsätt inte saker utan några verkliga bevis. Om du har sett dem stirra på dig en eller två gånger, inte automatiskt anta att de "gillar" dig. Du vill inte göra snabba antaganden och hamna besviken.
 3. 3
  Flirta med dem och se hur de reagerar. Har de flirta tillbaka? Har de nickar bara och ibland yttrar något? Börjar de agerar nervös? Eller något annat? Om de flirta tillbaka, du vet att de är intresserade av dig. Om de bara nicka, kan de inte vara uppmärksamma, eller de kan vara rädda att de ska säga fel sak. Om de börjar agera nervös, skulle de gillar verkligen dig och vara orolig att du kommer att avvisa dem, eller de kan vara nervösa för att de inte vill låta dig ner för hårt. Troligtvis är det första alternativet, men du kan aldrig säga 100%.
 4. 4
  Bli dem. En hel del goda relationer har startat i enkla vänskap. Om du blir deras vän, får du lära dig mer om dem i processen och de kommer att börja känna sig mer bekväm omkring dig.
 5. 5
  Gör ett internt skämt med dem. Se om de kommer ihåg det nästa gång du tar upp det. Göra ett internt skämt med någon annan också visar att ni är goda vänner med varandra. Du skulle inte göra en in-skämt med en fullständig främling, skulle du?
 6. 6
  Blick på honom / henne under lektionstid. Om du ser dem stirrar tillbaka så ofta, är detta ett tecken på att de gillar dig. Håll de stare intensivt i flera sekunder? Ser de blygt bort? Har de ler mot dig? Alla dessa är tecken på att de gillar dig.
 7. 7
  Lägg märke till hur de ser på dig. När du pratar med dem, kan du berätta verkligen att de lyssnar och förstår vad du säger när du gör anslutningar med det? Eller ser de på dig med en tom, tom blick som gör att du känner att du pratar med en vägg? Somliga hävdar även att en persons elever vidgas när de ser något eller någon de gillar.
 8. 8
  Lägg märke till hur de agerar runt dig. När de är med sina vänner, de skaka av dig eller gör de inbjuder dig att umgås med gruppen? De förmodligen inte gillar dig, om de bara skaka av dig, men om de inbjuder dig att umgås, du vet att de hittar dig en intressant person och de kan ha en "kär" på dig.
 9. 9
  Berätta för dem en lång, tråkig historia eller en haltande skämt. Det låter som en dum sak att göra, men se hur de reagerar. Om du drone på och på om din Thanksgiving semester med din mormor i Michigan och de lyssnar och fråga om det, de gillar definitivt dig. Om du avslutar din 8-minuters lång historia och de säger, "Sa du något?" De artificiella uppenbarligen ut och kunde inte vara så intresserad av dig. Som för att berätta en haltande skämt, om de skrattar, de gillar nog dig.
 10. 10
  Gå ut med en grupp av dina vänner och uppmana "någon". Det gör det mycket bekvämare att vara runt dem.
 11. 11
  Be om deras antal. Vara ledig, inte träffar på dem för mycket när du gör det. Agera inte obehagligt, heller. Bara ta ut din telefon och börja skicka sms, så nonchalant frågar, "Hej, _____, vad är ditt nummer?" Om de frågar varför, säg att du vill spara dem i din kontaktlista.
 12. 12
  Lägg dem som en vän på nätet. Facebook, Myspace, etc, är det ett bra sätt att få kontakt med dem och prata med dem utanför skolan.
 13. 13
  Prata med dem över text. Ett annat bra sätt att hålla kontakten utanför skolan. Om du är blyg, kan det göra det lättare att prata med dem också.
 14. 14
  Om de gillar dig och du gillar dem tillbaka, be dem ut på en en-på-en dag. Om de minskar, känner inte krossas, bara rycka bort det - det finns gott om fisk i havet. Kanske hon tackade bara för att hon är nervös eller rädd, inte nedgången inte nödvändigtvis betyda att hon inte gillar dig.

Tips

 • Fortsätt i vän-zonen och när hon inte är i ett förhållande eller förtvivlad visar en skylt att låta henne veta att du finns alltid där för henne.
 • Försök att röra dem lätt på armen när du pratar med dem. Om de drar iväg, var de förmodligen verkligen obehagligt med den.

Varningar

 • Var inte obehagligt.
 • Stirra inte.
 • Bli inte förtvivlad