Wka

Hur att bekämpa ensamhet

Har du någonsin känt som helst, eller bara på sin plats? av någon typ händer alla. Den kommer på till olika nivåer för olika anledningar. Bli inte chockad om vid ett eller annat tillfälle under din livstid du känner dig ensam. Du är inte ensam i känslor av ensamhet (no pun intended). Detta är en vanlig känsla men inte alla upplever samma typ eller intensitet av ensamhet.

Jag hoppas att de steg och tips nedan ge dig lite tröst och hjälpa dig på något sätt. Denna artikel är tänkt att hjälpa dig att göra en plan för att döda den ensamhet du känner och ge idéer för att hjälpa dig att eliminera den obehagliga ensam bugg med en positiv attityd.

Observera: Ingen av författarens bidrag representerar professionella råd om beteende. Om du känner sorg och betydande förlust av intresse för dina normala aktiviteter för mer än två veckor bör du rådfråga en beteendevetenskaplig eller kognitiv terapeut eller tala med din läkare.

Om du vill ha lite goda råd om hur man kan bekämpa den ensamhet många människor känner från tid till annan, läs artikeln och ta en chans med några av tipsen i det. Jag hoppas att det hjälper dig leende och gnistrande!

Steg

Hur att bekämpa ensamhet. Har du någonsin hört uttrycket "inte låta livet hända dig, gör det liv du vill leva hända på grund av dig"?
Hur att bekämpa ensamhet. Har du någonsin hört uttrycket "inte låta livet hända dig, gör det liv du vill leva hända på grund av dig"?
 1. 1
  Har du någonsin hört uttrycket "inte låta livet hända dig, gör det liv du vill leva hända på grund av dig"? Applicera samma slags visdom mot dina sociala interaktioner om du vill utveckla relationer med andra människor som är givande, roligt och intressant. För att göra detta, du kommer att behöva undersöka varför samt hur du är ensam.
 2. 2
  Ta lite tid med papper och penna (eller använd en blogg webbplats som www. Blogspot.com eller www.blogger.com) för att beskriva och sedan detalj varför du plötsligt (om så plötsligt eller inte) ensam. Fundera och skriv ner hur du känner om att vara ensam. Exempel: Jag har inga vänner som de flesta har gått iväg till skolan, mina nuvarande vänner är inte intresserade av vad jag tycker är intressant nu, jag vill kunna ringa upp någon för att göra X med och ha dem visa upp, behöver jag en datum och inte har kvalitet dejting kandidater i mitt liv nu etc. Du kanske upptäcker att du har befintliga vänner som bara inte vet att du är ensam - detta är ett område som du kan arbeta med genom att bara nå ut till dem och be dem att göra de saker du vill göra! Det är så lätt - särskilt i en ekonomi där människor förlorar sina jobb eller av någon anledning inte har (eller vill spendera) de pengar som de brukade spendera göra samma saker. Bor förändring, människor förändras och med som kan komma separation. Du kanske har också beslutat att någon som du betraktas som en vän är verkligen inte en vän trots allt. Detta är inte ovanligt eftersom ibland människor bryter mot vår vänskap och förtroende och medan vi bör förlåta dem för vår egen sinnesfrid, behöver vi inte stå ut med dåligt beteende. Det är inget fel med rent hus i vän-avdelningen, bara inte göra själv lider ensamhet som ett resultat eftersom det inte finns någon anledning att göra det! Det finns massor av bra människor där ute som är förmodligen i en liknande situation och har saker gemensamt med dig. Bestäm varför du är ensam så du kan vända på det.
 3. 3
  Därefter gör samma sorts övning i att tänka och skriva ut hur din ensamhet. Med andra ord tänka på de saker du gillar att göra och hur du vill att interagera med människor. Har du specifika intressen eller hobbies som du vill dela med en kompis eller några vänner? Finns det ny upplevelse i livet som du vet existerar men du har ännu att uppleva? Funderar på "hur" av ensamhet kommer att hjälpa dig att avgöra hur man ska gå om att möta nya människor som är mest benägna att dela gemensamma intressen, även om det går.
 4. 4
  Gör det ditt uppdrag att interagera med människor så ofta som möjligt (i. E. Inte isolera!) Genom att sätta mål för att träffa nya människor baserat på vad du har upptäckt om varför och hur frågor du tog dig tid att svara och utforska. Exempel på detta är: "Jag kommer att göra X för att hitta människor som jag vill träffa", "Jag kommer att hitta nya människor att göra X med minst en gång i veckan (dvs. gå på bio eller titta på en film i, diskuterar en bok, dricka kaffe, ta en promenad osv).
 5. 5
  Sök runt ditt område för sätt att köra in i folk såsom parker och bibliotek. Detta kommer att hjälpa din möjlighet att få nya vänner som är större än det kommer att vara om du sitter hemma och göra ingenting. Vänligen se tipsen för lite information om webbplatser som organiserar träffa ups för människor med gemensamma intressen. Ställ några mål kring vad du vill att din umgängeskrets att se ut och vilka typer av saker du vill göra som du inte deltar i.
 6. 6
  Om du upptäcker att din nuvarande sociala smulor är smala eller daterad (i. E. Du bara inte har samma saker gemensamt längre med din gamla umgängeskrets slags) Meetup.com är ett utmärkt sätt att hitta folk i ditt område som är intresserade av de saker du är bli det en viss genre av böcker, musik, meditation, karaoke, videospel och (gasp) grupper singlar som går ut och möta upp (därav namnet meetup.com). Check it out - du kan bara hitta något som beskriver din nya hobby även om du inte vet att det är din hobby ÄNNU!
 7. 7
  Rengöring och organisera ditt hem är ett bra sätt att fördriva tiden och fokusera på att förbättra din omgivning. Vad bra, det kostar inte mycket om något att rengöra och få organiserade har en omedelbar betalning av som frigör dessa stora hormoner i våra hjärnor som får oss att må bra. Det uppmanar också ha människor över efter att smidigt visa upp våra blanka tjuvnyp. Om du bor i en enda röra nu, bjuda in ett par personer över nu så att du har en deadline att få saker gjorda. Om du inte har folk att bjuda över, vet inte hur man rengör eller hellre ta din tid i att organisera, http://organizedhome.com, www.flylady.net och housekeeping.about.com finns stora webbplatser för allt städning / organisering. Till viss det kan låta lite konstigt, men du kan verkligen hjälpa dig själv genom att städa, djuprengöring (om tillämpligt) och få organiserade. Den ger dig något att göra och du kan hitta några saker som du inte längre behöver eller använder som du kan donera (filtar, handdukar går till ett djur rädda, rockar till behövande osv). Dessutom kan en oorganiserad eller rörigt livsrum hålla dig från att vilja bjuda in folk runt. Röran eller stökigt vardagsrum kan också leda till (eller vara ett symtom på) depression som också kan bli isolering.
 8. 8
  Om du äger en mobiltelefon, iTouch eller andra webb-aktiverad enhet, tar sig tid att lära dig allt du kan om enheten och eventuella sociala nätverk eller funktioner den gör eller kan ha. Även några webbaserad kontakt med världen (dvs. med hjälp av din iPhone, Blackberry etc. att kommunicera till världen via Twitter, Facebook eller Myspace kan ge dig mer social kontakt än att stirra på en vägg, och kan leda till att faktiskt träffa människor). Plus, kommer ringa en vän ofta hjälp om du är i en social lågkonjunktur.
 9. 9
  Om du har en mp3-spelare (iPod, Zune för exempel) undersöka peer to peer funktioner dessa enheter har eller kan ge tillgång till (till exempel: iPod Touch ger tillgång till Facebook och andra sociala nätverk samt några iPhone apps och Zune har en musik-och video community med WiFi funktioner som följer med enheten ur lådan men du måste anmäla dig via deras hemsida först) nya människor på nätet och umgås / dela musik.
 10. 10
  Om du försöker få någon att prata med dig, inte agerar alltför ensam eller prata i en mobiltelefon / använda din iPod för att distrahera. Var modig! Människor är nästan alltid villiga att ha en trevlig konversation. Beviset? Denna artikel och MILJONER GILLAR DET FINNS!
 11. 11
  Slutligen Nöj dig inte med dåliga vänner! Människor kan vara bara hemskt och något mycket värre än andra. Inte sätta upp med din "vän" som stjäl från dig / utnyttjar dig, samtal smacka på dig bakom din rygg eller ens behandlar dig som skräp. Om du har en fråga som kan utarbetas, du vet att det kan utarbetas men om du har upptäckt att din vän har förändrats på ett dåligt sätt (engagera sig i droger, stöld, lögner osv, visade sig vara någon som du inte gillar eller bara en idiot) Det är långt bättre att ha några vänner alls än en som kommer att skada dig utan hänsyn till att gottgöra eller få hjälp. Jag säger inte att dike en vän under dåliga tider snarare låt inte dig själv bli en dörrmatta för någon amoralisk. Jag lovar att du kommer att förlora så mycket mer än vad du får och faktiskt kan lida mycket smärta. Du kan hitta människor som kommer att uppskatta dig för dig. Aldrig tillåta dig själv att användas eller behandlas dåligt om och om igen!

Tips

 • Att göra gott för andra leder ofta till att träffa nya människor och definitivt ökar känslor av välbefinnande utan tvekan. Gör en god gärning och skänker ett par timmar varje vecka som arbetar för en sak du tror i. Ett bra exempel är lokala djurhem eller privat räddningar av djur. De är lätta att hitta på nätet (prova Petfinder.com för räddningsaktioner och härbärgen). Dessa organisationer rädda livet på oräkneliga djur, tar in oönskade husdjur och placera dem i kärleksfulla hem och bidra till samhället genom att ge stor sällskapsdjur för ensamma människor som kanske annars inte har hittat en viss husdjur. De gör massor av arbete för samhället och rädda oräkneliga djur från att dödas varje dag. Tänk om du bara gick dit två timmar i veckan och hjälpte dem foder och städa upp djuret miljöer? Om du är bra med datorer eller svara på telefoner, har de ofta ett behov där också. Föreställ dig hur mycket de skulle uppskatta dig! För att inte nämna hur mycket djuren behöver ditt stöd. Vi kanske inte har pengar att donera, men tid är din mest värdefulla donation så ge vad du kan. Vem du hjälper kommer att fylla dig med tacksamhet och du kommer att känna mycket mindre ensam. Om du väljer att donera din tid till en räddnings-eller kvinnojour, skulle du kunna möta även en lurviga vän på fyra ben för att ta hem och älska så sätt hjälpa till att ensamhet ytterligare.
 • Återigen, inte någonsin dela ditt liv med amoraliska människor som inte delar dina värderingar och behandla dig som skit. Du kommer att få brännas varje gång och du kan bli sårad eller ens i juridiska problem. Det är en förlorande situation. Du behöver inte nöja sig med dåliga vänner så de är inte ens riktigt vänner alls och du inte gör dem en björntjänst genom att inte ge dem konsekvenser för deras dåliga val. Gör en medveten ansträngning att associera dig med smarta, anständiga människor. Du vet vad de säger, kan du berätta mycket om någon av företaget de håller;)! Det är väldigt väldigt sant.
 • Gör något trevligt för någon du inte vet när du kan. Säg hej till en främling, öppna dörren för personen framför dig eller låta någon gå först i en korsning. Du kan ta det ett steg längre och besöka en senior medborgare dagcenter eller hem. Ta några munkar, kakor eller kakor och titta på deras ansikten lyser upp. Du skulle bli förvånad över hur underbart du känner. Många av dessa människor inte har familj som kan besöka ofta och de kommer att säga de största sakerna du det kommer att värma ditt hjärta. Du kommer att bli så uppskattat även om du bara ta något du plockade upp i affären bageriet!
 • Gå på promenader och bokstavligen ta sig tid att lukta på rosor! Livet kan vara väldigt svårt att minst sagt men det är viktigt att ta sig tid att uppskatta de små sakerna. Du kan träffa en trevlig person att prata med på denna promenad. Om du inte träffa någon du åtminstone få D-vitamin från solen, som är avgörande för vårt humör som människor. Dessutom, många läkare tror att 30 minuters rask promenad är lika (om inte mer) effektiv som några av de mest förskrivna antidepressiva. Snacka om kraftfull!
 • Sök Meetup.com och se om det finns några grupper i ditt område som möts upp för att göra saker som du tycker om. Om inte, starta en egen grupp om du har en hobby som du älskar att dela med andra eller ens prova något nytt du ser andra meetup.com grupper gör i ditt område som du kan njuta av! Meetup.com har varit en utmärkt dejting botemedel för människor som ville träffa nya människor, men det har också stora grupper bok diskussionsgrupper, musikgrupper (gå på en konsert eller bara prata om vad som är nytt i genrer du gillar), fastighetsfonder grupper ( dessa är några kunniga människor som gör en dödande köpa fastigheter nu i denna ekonomi och ge ut gratis rådgivning), tekniska eller "geekout" grupper, schackspelare, dansare söker dance team och även pengar att spara chattare som bara älskar att möta upp och umgås för att träffa nya människor för den skull träffa nya människor. Du hittar grupper (de flesta grupper är 4 eller fler personer deltar) som kommer att träffas för att prata om allt från kaffe eller en cocktail på te och muffins. Det finns några coola, roliga människor som tillhör dessa meetup grupper blir så PÅ DET!
 • Använd roliga ord såsom boondoggle eller footle. Det kommer att lysa upp din dag och lysa upp dagen för andra runt omkring dig. Kom ihåg att du inte anses vara ett floccinaucinihilipilification, är du en människa, med ett härligt liv framför dig! Gå ut och leva det!
 • Att hitta konstruktiva aktiviteter som intresserar dig är nyckeln. Om dessa aktiviteter innebär social interaktion, ännu bättre! Ibland bara en lätt konversation med en random person du möter när du går om din dag kan göra underverk för att börja social återuppbyggnad.
 • Le mer på människor du ser - detta inkluderar din egen spegelbild i spegeln. Senaste vetenskapen stöder information som ler släpper alla sorters må bra kemikalier i hjärnan, inklusive endorfiner, naturliga smärtstillande och ökar serotonin och noradrenalin finns i våra hjärnor. De stora läkemedelsföretagen tjänar massor av pengar på anti depressiva receptbelagda läkemedel för att lura våra signalsubstanser att återupptag serotonin och noradrenalin, så varför inte bara försöka le och få en gratis, mindre invasiv dos? Gör det till en vana och inte bara kommer du ser inbjudande för dem omkring dig, kan du börja bara att känna dig gladare naturligt!

Varningar

 • Sitt inte ensam i ett trångt rum. Om du känner dig obekväm så vad? Skjut igenom det! Stå upp, gå runt och gå på samtal och engagera. Du kommer snart att få nya vänner och ha intellektuella samtal.
 • Gör allt som du inte kan isolera för veckor på slutet. Detta kan leda till känslor av depression (och ibland klinisk depression) om du inte är en person som är mycket används till isolering eller önskar ett ensamt liv.
 • Ensamhet är olika för alla. Om du känner dig ledsen och ensam, kan det eller inte kan vara en enkel "fix" till känslorna. Försök att göra saker du tycker om och arbeta igenom frågor för att se till att du inte utveckla långsiktiga psykologiska fobier, ångest eller depression. Europa är så överdrivet medicinerad när ibland en god vän som kan få dig att skratta är den bästa medicinen i världen!.