Wka

Hur ska man gå ställen bara

Du behöver inte ha vänner eller ett datum att gå ut och ha kul. Det är fullt möjligt att ha kul ensam, och du kan även njuta av det mer!

Steg

Hur ska man gå ställen bara. Räkna ut om du går ut för att vara sällskaplig eller att göra något bara för dig själv.
Hur ska man gå ställen bara. Räkna ut om du går ut för att vara sällskaplig eller att göra något bara för dig själv.
 1. 1
  Räkna ut om du går ut för att vara sällskaplig eller att göra något bara för dig själv. Uppför riktigt bra.
 2. 2
  Välj vart du ska. Om du vill söka efter social handling, åka någonstans där det kommer att finnas massor av människor. Om du vill göra något bara för dig själv, kan du gå till ett köpcentrum eller festival full av människor. Eller du kan gå någonstans tyst och bara ha kul ensam. Välj en plats som passar dina intressen: Om du i konst, kan du besöka konstgallerier, få biljetter till balett, opera eller en symfoni. Om du gillar att läsa, kan du gå till biblioteket och bokhandlar, nya & begagnade. Fler alternativ finns museer, lokala parker, kaféer, gym. Eller njuta av en film du har velat se, se det ensam! Detta är något speciellt för dig!
 3. 3
  Se till att du vet hur man får till den plats du är på väg till. Om du inte kan köra bil, sedan be om en åktur, ta kollektivtrafik, gå eller cykla.
 4. 4
  Bär en mobiltelefon och se till att någon vet vart du ska och ungefär när du planerar på att få tillbaka. Detta sätt, om du stöter på problem du kan kalla på hjälp, och om du stöter på riktigt allvarliga problem och kan inte ringa, kommer din familj vet var man ska börja leta efter dig.
 5. 5
  Gå inte någonstans ensam på natten själv. För en sak, kan det vara deprimerande. För det andra, kan du bli måltavla för dåliga människor med dåliga avsikter.
 6. 6
  Bär lite pengar, ifall du behöver det.
 7. 7
  Ta en karta med dig. Planera din rutt och överväga att lämna en kopia av din resplan för dagen på ditt köksbord - det här sättet om du inte kommer hem när väntat, kan dina nära och kära att kunna följa dina steg och få hjälp till dig snabbare om du är, till exempel, strandsatta av en bil uppdelning, punktering, eller har en olycka på vägen.
 8. 8
  Färdigt.

Tips

 • Din personlighet ändras lite när du är själv. Var uppmärksam på detta - när du är själv, är du förmodligen närmast din sannaste själv. Om du hittar dig själv "gå tillsammans" med grejer som du inte skulle göra när ensam, då är du beter sig som ett får, och bör fortsätta din solo utflykter tills du känner dig stark i din gillar och ogillar, och kan uttrycka dem effektivt till vänner.
 • Håll dina ögon, öron och sinne öppet. Var medveten om vad som händer runt omkring dig.
 • Var inte rädd att prova nya saker. Du kan lära dig mycket.
 • En studie visar att textning gör att du ser mindre tillgänglig och mindre benägna att träffa nya människor. Slappna av! Lägg bort dina vänner för en kväll och försök att träffa nya människor.
 • Pengar: Ta tillräckligt för att få dig runt så att du inte behöver dra ut din ATM-kort för en hamburgare. Ett bra tips: Carry ca 45€ i fickan eller plånboken, och något över den i strumpan. Om du är rånad, du har tillräckligt med kontanter på dig att förhoppningsvis tillfredsställa din angripare, men du kommer inte att förlora en stor summa till ligist. Och bonusen är, bör fickan utvecklar ett hål eller du förlägger din plånbok, har du en reserv "bank" i strumpan eller skon.
 • Överväg att ha ett fickformat anteckningsbok och penna. Man vet aldrig, kanske du vill byta e-post eller ta en anteckning på någon punkt.
 • Gå inte någonstans bara för att du känner att du "borde". Om du inte är intresserad av det eller om du inte tror att du kommer ha kul, det är meningslöst.
 • Om du gillar att åka skateboard, finner mot bra, plan väg att skateboard på! Eller så kan du gå till en offentlig park och sitta på bänken. Om du är äventyr, ta en cykeltur till en ny plats, se till att ta en kompass!

Varningar

 • Om du möter någon när du är ute som vill gå någon annanstans med dig, såsom tillbaka till sitt eget hus, vara mycket försiktiga. Det är bäst att hålla sig till allmänna utrymmen med människor du inte känner.
 • Om du fastnar när du är ute och kan inte komma hem, inte accepterar en åktur från en främling. Låna en telefon och ringa din egen familj.
 • Aldrig dricka alkohol ensam. Det är inte säkert, och det är inte en hälsosam vana att komma in heller.