Wka

Hur undviker rovdjur

Det finns oidentifierade rovdjur omkring oss på en daglig basis. Vi måste lära oss att undvika dem och vidta åtgärder när det blir ett verkligt problem. Här är några sätt att skydda dig själv och bli informerade om farorna med rovdjur.

Steg

Hur undviker rovdjur. Fall inte för deras charm.
Hur undviker rovdjur. Fall inte för deras charm.
 1. 1
  Fall inte för deras charm. Rovdjur kan vara mycket trevliga och vänliga människor, särskilt för barn. Om någon ständigt försöker få dig ensam, eller att isolera dig från dina vänner och familj, det är något fel där. Dessa människor gör ofta ljus eller göra "spel" av olämplig beröring:
  • Touching en ung flicka runt brösten eller något barn runt grenen. De kan sedan skratta eller fniss, säger, "Oj! Fick jag dig?" Om det är oskyldigt, det skulle vara slutet på den. Om det är mer olycksbådande, då det skulle hända igen, förmodligen mycket snabbt, och kan bli något liknande: "Oops - gjorde det igen Fick jag dig där!?" åtföljas av en touch på en känslig plats. Han eller hon kan till och med fräckt fråga om du "gillade det." Din Red Alert ska gå ut då, men ibland du säger själv, "Åh, det var en olycka," eller "Han bara spelar ett spel." Han är inte - åtminstone inte något spel du ska spela.
  • Den rovdjur kan klappa dig på rumpan först, och sedan om du skrattade eller sa att det var okej när de sa att de var ledsen, kan de antingen klappa dig igen, eller försöka smeka din rumpa, eller ens sätta sin hand där och lämnar det tills du driva bort - och nästa sak du vet, det finns en hand i ditt skrev, eller försöker göra sig ner byxorna eller upp din blus.
  • En rovdjur kan även vara ganska brazen. Ett fall hade en ung flicka sitter på bänken sätet av en pickup mellan hennes far (körning) och hennes fars vän (i passagerarsätet). Vännen slängde sin arm runt flickan, och även om det verkade trevlig, han passar handen in mellan armen och bröstet. Han gjorde aldrig en öppen flytta, men hon kände hans fingrar känsla runt där på sidan av hennes bröst för långa minuter. Hon gjorde aldrig ett ljud eller larmade hennes pappa, som satt bredvid henne. Hon trodde att hennes pappa skulle bli arg på sin vän och det skulle vara hennes fel.
  • Repetera: ett rovdjur räknar med dig att hålla käften. När flickan berättade för sin pappa om det år senare bekände sin pappa att han kände att något var fel, men kunde inte sätta fingret på det - och skulle ha stoppat bilen, satte den så kallade vän ut på vägen, och drivs direkt till polisstationen för att lämna in en anmälan mot honom. Återigen, fortsatta försök att röra dig, håll dig på hans eller hennes knä, eller att försöka få bort dig från andra bör utlösa din oro. Förresten: detta rovdjur fortsatte antasta sin adopterade dotter under många år och upptäcktes inte förrän han hade antastat flera andra tjejer också.
 2. 2
  Följ deras handlingar, vara medveten om sina rörelser. Om personen verkar ständigt efter / förföljer dig, ska detta rapporteras. Det är en mycket kort steg från stalkning till eskalerar till andra, mer negativa beteenden, såsom en sexuell attack eller ens ett försök att döda dig.
 3. 3
  Vidta åtgärder om du misstänker att du har att göra med ett rovdjur:
  • Tipsa någon du litar på. Detta steg är viktigt och brådskande kan inte överskattas - rovdjur beror på din tystnad. De räknar med att du ska hålla dina misstankar till dig själv eftersom du inte vill genera någon, inklusive dig själv. Om du är osäker, men är misstänksamma, berättar en betrodd medlem vuxen familj, vän eller lärare, även om det bara är för att varna dem för att hålla ett öga på den här personen, också.
  • Varje gång han eller hon verkar misstänkt på något sätt, och beteende ut larmen dig, tala om det för en pålitlig vuxen eller en myndighet. De kan hjälpa till att skydda dig eller rapportera det.
  • Om så inte är fallet eller om det inte fungerar, då undvika rovdjur när det är möjligt. Lär känna deras schema, favoritplatser, och hur de brukar komma dit. Hitta alternativ till dessa platser / vägar för dig att följa och avstå från att berätta för honom om dem och vart du ska.
 4. 4
  Var beredd om han får någon av dina kontakt-eller personuppgifter, för att ändra det. Exempel: Ändra din e-postadress, ändra antal, etc. Om han hittar något mer allvarligt som din adress, så se till att hålla windows stängt / låst, och dörrarna låsta. Släcka alla lampor och stäng persienner / gardiner på natten. Om du fortfarande nervös, överväga att flytta - ingen adress för vidarebefordran. Ge adressen bara dina betrodda vänner och familj, och se till att de vet att de inte att dela den utan din uttryckliga tillåtelse eftersom du försöker undgå någon som har förföljt dig.
 5. 5
  Konfrontera eller undvika honom / henne helt och hållet. Om du fortsätter att känna sig misstänksam eller orolig, men beteendet inte eskalera, och du kan hitta några bevis för att bära ut din oro, prata med den här personen om du känner dig modig. Berätta för honom eller henne, "Du vet, du har denna sak du gör som gör att jag känner typ av obehagligt. Vad är det om?" Det kan vara en rimlig förklaring. Om förklaringen ställer du lättare om det, kanske det kommer att hjälpa till att lösa frågan. Om du inte är intresserad av förklaringar, vidta åtgärder för att aktivt undvika att köra in den här personen i framtiden.

Tips

 • BERÄTTA NÅGON AV DINA BEKYMMER - vänta inte, bara berätta för en vän eller någon person som du litar på. Om något skulle hända, kommer att vän vet var man ska börja leta efter svar.
 • Lära sig självförsvar. Detta kan komma till hands i alla fall, men säkert, kommer du vara glad om denna person gör ett skrämmande drag på dig.
 • Rovdjur är ofta charmiga och vänliga - till en början. De är sympatisk och göra saker låter rimligt när de är riktigt fel. De lyckas genom att tala ungdomar som inte känner igen dem som rovdjur till att göra saker, eller låta saker ske. Om dina larm går av, sluta, få dem att sluta, eller ännu bättre - springa iväg. Tycker inte du är skyldig den personen några förklaringar - bara lämna. Och BERÄTTA.
 • Håll alltid ett nödnummer eller alternativ på kortnummer (mobiltelefon och hemtelefon). Detta sätt om du är fångad ensam med dem och de försöker något farligt, kan du alltid ringa.
 • Rovdjur letar efter offer. Ju mindre du ser ut som offer, desto bättre är du. Kom ihåg att rovdjur fungerar bäst i ett klimat av rädsla och tystnad - de mer rädd för att deras varumärken är, desto mer de kan dominera och kontrollera dem. Om någon angriper dig felaktigt, eller efter att du har sagt dem privat inte, skrän. Säg det högt: ". Hej jag bad dig att inte röra mig, och nu säger jag dig att hålla händerna från mig.". Repetera detta när du är ensam och om du kan med betrodda vänner eller familj. Det kommer att göra det lättare att göra det när du behöver. Om något inte känns rätt för dig, måste du säga något eller komma bort från situationen. När du talar göra att andra hör dig, vill du folk att titta på dig. Det sista ett rovdjur vill är att ha andra tittar på honom eller henne och identifiera honom som farlig. Någon gång ett rovdjur kommer att få mycket arg på dig för att säga att du inte känner dig bekväm med det beteendet. Detta är ett säkert tecken på att du behöver komma iväg snabbt. För om du berättar en hedervärd person som du är obekväm med sitt beteende, skulle de stoppa det och säger att de var ledsen. Det är viktigt att inse skillnaden mellan bra och dåligt beteende. Predator är mästare på att manipulera människor och situationer. Inte fastna i deras webb. Du kan inte lita på ett rovdjur.

Varningar

 • Predators också utveckla vänskap med riktade familjer och har barnvänlig hem med extrafunktioner som lockar barnen att komma och spela, kanske en gungställning eller en söt valp eller kattunge, men kanske inte har barn av sina egna.
 • Var försiktig när du pratar med rovdjur eller folk som känner dem. Du kan av misstag avslöja detaljer om ditt liv som de kunde använda mot dig.
 • Predators börjar ofta små och till synes oskyldigt, och sedan arbeta sig upp till mer "avancerade" beteenden. I själva verket kan du inte vara säker på någonting egentligen hände som var fel - Här är tips av: Varje gång någon säger att vad de gjorde eller försökte göra för att är "en hemlighet", eller ännu värre, varnar dig eller hotar att skada dig eller dina familjemedlemmar om du berättar för någon, är det ett säkert tecken på att vad de är upp till är fel. Kom ihåg: de vill att du ska hålla tyst. Gör inte.
 • Allt detta sagt, vara noga med att inte se "demoner under varje sten." Vissa människor som har barnvänliga hem om de inte har barn i sin egen, och verkar trevlig och vänligt mot barn är just det - de är trevliga människor som älskar barn och har inga barn av sina egna. Titta på riktiga ledtrådar och beteenden som ger upp till misstänksamhet och försiktighet är en sak, men ser monster där de inte existerar är paranoia. Kom ihåg vad din lokala polisen säger: Rovdjur är som att träffas av blixten. De är farliga, men relativt sällsynta. Goda människor som hjälper dig är som soliga dagar - det finns mycket mer av dem än det finns blixtnedslag. Var försiktig, men inte falla för frestelsen att bli paranoid. Öva med dina barn vad gott förtroendefullt beteende är. Agera ut dem det kan vara kul. Ge ditt barn tillåtelse att lämna en situation som inte känns rätt. Rovdjur älskar att fånga dig utanför vakt. De räknar med att du inte vet vad som pågår. Repetera vad bra beteende ser ut och känns. Om det inte känns rätt att ha en handlingsplan. En mötesplats ett telefonsamtal med nyckelord. Att vara rädda är roligt och visar ett barn vad hälsosam kärlek känns.