Wka

Hur man tjänar pengar som barn eller tonåring

Vill du köpa något dyrt som du för närvarande inte har råd? Vill du spara pengar för att shoppa? Eller vill du spara pengar för att åka på semester? Kanske det coolt leksak du dör för att få. Om så är fallet, har den här artikeln skrivits för att hjälpa dig.

Steg

Hur man tjänar pengar som barn eller tonåring. Bestäm om du vill starta ett företag eller få ett jobb.
Hur man tjänar pengar som barn eller tonåring. Bestäm om du vill starta ett företag eller få ett jobb.
 1. 1
  Bestäm om du vill starta ett företag eller få ett jobb. Starta ett företag innebär att göra, reklam och sälja produkter och samtidigt få ett jobb innebär att arbeta för någon annan. Att starta företag är verkligen svårt eftersom din en unge eller preteen, eller vad som helst. Men, kan jobbet vara väldigt hårt också. Att få ett jobb inte kräver planering kompetens eller investeringar samtidigt gör en affär är roligare och lönar sig mer om man gör det rätt. Om du är över 14, kommer du förmodligen skulle få göra ett riktigt jobb, inte ett "runt kvarteret" jobbet.

Att starta ett företag

 1. 1
  Fråga dig själv vad som intresserar dig mest. Är du intresserad av dator eller hantverk? Utomhus eller inomhus? Allt som kan relatera till ditt jobb.
 2. 2
  Få en partner, till exempel en vän. Om du är usel på pengar, men mer kreativ, kanske din vän kunna hantera alla pengar. Eller om du saknar kreativitet och du är bra på pengar, få din vän att hantera all kreativitet om hon / han är kreativ. Eller ni kanske var lika i allt du gör, så då skulle dela upp det hälften och hälften.
 3. 3
  Först måste du ha en bra idé, så du måste planera i förväg. Du måste tänka ut ett namn, tycker om reklam, där du kommer att få leveranser, hur du betalar för leveranser, och vilka tider och dagar du kan arbeta.
 4. 4
  Se till att du inte betalar för mycket för leveranser. Se till att du beräkna dina varor och ta ut vad det är att få pengarna tillbaka och mer.
 5. 5
  Håll reda. Varje gång du spenderar eller få pengar, skriver i en anteckningsbok du avsätta för din verksamhet. När du får ett jobb, skriva ner det så att du inte glömmer det. Skriv ner hur mycket en person är skyldig dig och hur mycket du tar betalt för varje sak.
 6. 6
  Ta förhandlingar, men låt inte din prisfall för alltför mycket.
 7. 7
  Kom ihåg att annonsera! Om du inte gör reklam, kommer du inte få någon verksamhet. Annonsera med flygblad eller berätta för någon att berätta för andra människor.
 8. 8
  Ta reda på vad andra människor betalt för sina tjänster, och försöka gå lägre eller samma som dem.

Riktiga jobb som inte kräver mycket "reklam"

Här är några möjliga jobb och deras för-och nackdelar.

 • Dog Walker:

Om dina föräldrar inte arbetar under sommaren, har du knappast några hinder för att möta, men om de är, som de flesta människor, då är det inte alla spel och nöje. Ja, kan promenader hundar vara roligt och att du känner mer ansvar, men du måste också städa efter dem. Det är en massa bajs! Dessutom, hur skulle dina föräldrar känna dig om du konfronterade en främling (en hund ägare) själv? Gör en plan för att gå bekanta folks hundar, men kom ihåg-alltid söka upp dem först!

 • Sommarläger rådgivare:

Detta är ett arbete som kräver mycket tålamod och ansvar. Du måste veta hur man handskas med barn. Det kan vara mycket givande också. Spendera tid med små barn kommer att hjälpa dig att bli ansvarig. Plus, du går på roliga resor samtidigt få betalt! Ni måste av har hört eller varit på ett sommarläger innan. Om inte, se dig omkring i ditt område och / eller titta på nätet.

 • Babysitter:

Det här arbetet kräver tålamod och ansvar, också. Se till att diskutera detta med dina föräldrar att du är redo. Att bli lämnad ensam i ett hus med ett barn kan vara svårt och du måste veta hur man tar kontroll utan att vara alltför överväldigad eller förvirrad om vad man ska göra. Det behöver inte ens varit så stor av ett jobb. Kanske, din granne, är Little Johnny föräldrar arbetar denna lördag. Eftersom du vet dem, kan de inte betala så mycket. Det kan hjälpa en hel del om dina föräldrar kan ge dig tips om hur man tar hand om ett barn.

 • Gräsklipparen (Don, universitetslärare, DA!):

Detta kan vara farligt men genom att ta några enkla steg kan det bli så säkra som hus. Kontrollera att du har en idé om hur en gräsklippare fungerar och hur du ska använda den. Det kan vara ett lätt jobb om du sätter ditt sinne för det, men svårt om man inte ställa frågor innan du börjar, precis som alla andra jobb. Inte hamnar förstör folks gräsmattor på grund av din brist på kompetens och behov av pengar. Det skulle vara lättare om du börjar med din grannes gräsmatta, eller ens din gräsmatta.

Tips

 • Affärsidéer: lemonadestativ, gräsmattan vård (.. Om du laddar för timme, inte ta din tid Om du laddar med posten gjort, fastställa ett rimligt pris), datakonsult (. Erbjudandet skriva och ord tjänster bearbetning), grafisk design, webbdesign, sälja böcker, cykel / skateboard reparation, husdjur barnvakt, hem sittande, sällskapsdjur sittande, gående, städning husdjur, handledning, biltvätt, konsthantverk, rita och måla, smycken, gratulationskort försäljning, städning hus, gröna tummen (trädgårdsskötsel), gåvainpackning (Säg att du kommer att svepa på deras hus om de vill att du ska. De kommer att känna sig tryggare att du inte kommer att stjäla sina julklappar!), DJ, och tidningen pojke / flicka.
 • Diskutera inte bara de goda sidorna av jobben, men de dåliga sidorna också. Om de goda åsidosätter de dåliga, då jobbet är för dig!
 • Tänk på vad du verkligen vill göra. Gör inte saker om du inte gillar att göra det. Inte bara kommer jobbet att bli lättare för dig, kommer folk att märka hur mycket omsorg och ta det på som förtroendet. Därför människor gillar att köpa saker från en person som är självsäker och vet sina grejer.
 • Om du inte gör det önskade beloppet på en dag, prova nästa dag. Det är inte en stor sak. Du har hela livet framför dig att tjäna pengar. Njut av din barndom.
 • När du sparar lunch pengar, försöka få en smörgås.

Varningar

 • Barn-kontrollera att du inte bryter mot lagen. Inte sälja eller göra olagliga saker för pengar som att sälja droger, självklart kommer du att fängslas för att men mindre uppenbara hör att göra CD-eller DVD-kopior och sälja dem.
 • Aldrig ljuga om kvalifikationer för människor bara för att få sina pengar. Vanligtvis du komma ut som en lögnare ändå.
 • Berätta för dina föräldrar vad du gör innan du går ut.
 • Fokus på skolarbetet, sedan jobb-så när man är vuxen kan du få ett bra jobb och tjäna pengar.

MINNAS

 • Om du är för ung (5-14) och du vill tjäna mycket pengar, titta runt ditt rum till leksaker / nallar du inte längre vill ha och behöver, sedan be dina föräldrar om de kan sälja dem / det på eBay. (Men låt dem inte behålla pengarna om din leksak (s) sälja, annars finns det inte mycket mening med att du säljer saker...)

Och om du har leksaker som ser bra ut och nya, men du inte gillar längre, sälja dem. Dock bör de arbetar fortfarande på samma sätt som de brukade när de var nya.