Wka

Hur man sminka i högstadiet

Många flickor börjar bära smink i högstadiet. Du vill ha rätt typ av makeup som gör att du ser naturlig, söt och sofistikerad. Du vill också dina föräldrar att låta dig bära smink. Här är how.I hoppas att dessa tips hjälper dig.

Steg

Hur man sminka i högstadiet. Bestäm din bästa egenskap.
Hur man sminka i högstadiet. Bestäm din bästa egenskap.
 1. 1
  Övertyga dina föräldrar att låta dig bära smink. Du behöver inte göra det bakom ryggen. Berätta för dem att du bara vill framhäva dina bästa egenskaper. Säg inte: "Jag vill ha smink för att se vackrare," eller, "Varannan flicka har på sig smink!" Det är inte rätt sätt att göra det. Du måste lova dem att du inte kommer att gå överbord. Du kan behöva komma överens om särskilda riktlinjer eller restriktioner färg, eller besöka en professionell för att lära sig att tillämpa den. Du kan också bläddra igenom makeup videor på YouTube och sedan öva att tillämpa det.
 2. 2
  Bestäm din hudtyp. Veta om det är,, kombination, eller hud. Då kan du få lämplig behandling hudvård.
  • Om du har acne, bör du leta efter specifika produkter för att rensa din hud, liksom medicinska ansikts tvättar och produkter som innehåller bensyl peroxid, som är stark men det fungerar, även om många är allergiska mot det.
  • Kom ihåg att bara använda produkter avsedda för din hudtyp.
  • Starta ett och följ det varje dag, vara konsekvent!.
  • Om det är nödvändigt, se en hudläkare.
 3. 3
  Bestäm din bästa egenskap. Välj lämpliga färger som passar dig väl (du kan gå till makeup räknare och personalen kan hjälpa dig välja rätt färger) och lära sig att tillämpa makeup för att framhäva den funktionen.
  • Gå inte fet på läppar, ögon och kinder. Du verkar over-done.
 4. 4
  Försök att begränsa färgerna till neutrala eller naken nyanser som smälter väl och ger dig en naturlig look.
 5. 5
  Shoppa för makeup. Titta efter vad som är lämpligt för din hud och hårfärg. Inte bara köpa samma märken och färger dina vänner köper.
 6. 6
  Prova shopping i en galleria makeup räknare där du kan få professionell rådgivning för din hudtyp och färg. Den initiala investeringen kan vara mer, men du kommer att vara mindre benägna att köpa varor som är olämpligt. Droghandel kommer inte att tillåta dig att prova och prova olika färger, och de anställda inte är vana att hjälpa till. Se till att du begär de berätta hur man gör en naturlig rutin, och innan du köper produkterna, se till att det är lämpligt och du gillar det.
 7. 7
  Leta efter en foundation som matchar, en (en nyans ljusare än din hy), en concealer för blemmor, läppbalsam eller glans, och mascara. Vissa tonåringar föredrar en ren, all-over färg, och eftersom det rengör huden samtidigt. Du vill inte gå överbord. Ta bort all makeup dagligen och åter göra det varje dag. Aldrig hålla det på när du sover eftersom det kan blockera porerna och orsaka pormaskar.
 8. 8
  Hitta din stil och hålla anteckningar för att komma ihåg ansökningsprocessen.
 9. 9
  Skriv ner ansökningsprocessen och referera tillbaka till den tills du kan komma ihåg det. Prova nya färger och utseende, men vara säker på att det ser naturligt. När du hittar bra sådana bör du också skriva ner dem. Du kommer så småningom att utveckla makeup ser för olika outfits, händelser och säsonger.
 10. 10
  Prova ut tips från tidningar och försöka se om de kan fungera för dig. Prova dessa hemma innan du bär dem. Minns de tidningar driva produkter från deras annonsörer. Det kan se bra ut på modellen men färgerna eller formel kanske inte ser bra ut på dig.
 11. 11
  Försök att samordna din make up så att färgerna kompletterar varandra. Inte bära mjuka neutrala toner överallt, och försöker undvika blodröda läppar, det fungerar inte.
 12. 12
  Stanna med neutrala färger som matchar med din hudton.
 13. 13
  Lär dig att tillämpa rodna korrekt så det verkar inte överdrivna eller lyfter fel. Detta är några gemensamma utgångspunkter att tänka men varje ansikte är annorlunda.
  • Om du har blek eller ljus hud, prova ljusrosa rouge eller neutral ros rodna.
  • Om du har medelhög eller oliv hud, prova korall rouge.
  • Om du har mörk hud, prova djärvare-färgat rouge.
  • Eftersom varje ansikte är olika, bör du se till att oavsett färg du väljer är lämplig för din hudtyp, hudfärg, hårfärg och ögonfärg.
 14. 14
  Applicera ett lätt puder i ansiktet efter att tillämpa fuktighetskräm eller foundation.
 15. 15
  När du precis har börjat att bära smink, är det bäst att börja med rouge, men inte för mycket, och kanske lite mascara och eyeliner.
  • Kom ihåg att ta bort mascara efter en dag. Om du har glömt och inte sminka nästa dag, kommer det att se hemskt. Också, gå lätt på eyeliner tills du är mer erfaren med smink, eftersom det är lätt för eyeliner för att se dåliga ut.
  • Ett enkelt sätt (i stället för att bära mascara) är att lätt vinge din eyeliner och satte den, långsamt blir tjockare i vingen, på övre ögonlocket precis ovanför ögonfransarna för att få dem att se längre och fylligare.
 16. 16
  Håll dig till naturliga färger för (inga blues, smaragder, Pinks) eyeliner och mascara, och hålla sig till mycket ljusa färger för ögonskugga.
 17. 17
  Det är bäst att inte bära läppstift. Bara tonade glans eller balsam. Du vill inte se uppenbara!

Tips

 • Använd bra belysning när de ansöker din makeup. Om du sätter på för mycket smink, kommer det att ge dig mer finnar. För mycket mascara och ögonskugga kommer att se överdrivna. Du kommer inte se bra ut om du sätter på ett ton rouge på grund av dålig belysning.
 • Använd den dock, när man försöker täcka upp akne eller finnar, men gå över styrelsen kommer att orsaka mer istället för att täcka det!
  • Du behöver inte matcha smink till varje outfit. Många människor väljer några neutrala färger och bära dem varje dag.
 • Tänk på att inte repa huden. Det kommer att uppmuntra förtida rynkor, och även om du vill se äldre, vill du inte att titta på det gamla.
 • Många kosmetika är gjorda med naturliga oljor och kan faktiskt löpa som livsmedel! Kontrollera etiketterna, tjejer! Om du inte har planerar på att få en ögoninfektion eller en otäck breakout.
 • Mer smink är inte alltid bättre för speciella evenemang.
 • Dina föräldrar kanske inte låter dig köpa och bära smink till skolan. Du bör ändå fråga om LIP-glosor och lämpliga hudvårdsprodukter (ansikte tvätta, peeling, etc.) för din hudtyp.
 • Tonade moisturizers är ofta en bra satsning för normal, kombination eller torr hud. Du kan behöva undvika makeup med tunga moisturizers om du har acne eller är benägna att finnar.
 • Eyeliner på vattenlinjen (undre kanten) är en dålig idé om du inte har väldigt stora ögon eftersom det gör dina ögon ser mindre. Vetenskapliga studier visar att personer med stora ögon är undermedvetet mer attraktiva än människor utan, så om dina ögon är inte riktigt riktigt stora, hålla din eyeliner på övre fransraden bara
 • För ögonskugga, bör sjätte väghyvlar använda dem med en lätt skimmer, många 7th och 8th graderar flickor dock, liksom de glittriga ögonskuggor.
  • Se till att din makeup är ålder och stil är lämpligt.
 • Läppstift är för mycket för din ålder så satte chapstick eller glans på. Det kommer att se mer söt och naturlig och ger dig en nyans av färgen i stället för en hel del! Du behöver inte heller lipliner. Men om du vill ha läppstift, gör väldigt lite i ljust rosa eller naken färg och sedan lite tydliga läppglans. Detta kanske inte verkar så mycket, men kommer att lägga en perfekt touch om du får en färg som ser bra ut och ändå naturligt!
 • Få ett nära vänner åsikt, kom ihåg att gå lätt på fundamentet.
 • om du är i sjätte klass, prova ljus, naturliga ögonskuggor och lätt tillämpas. För sjunde och åttonde klass, prova lila, mörkt brunt, skog greener, även lavendel eller en ljusblå. Se till att du inte använder neon eller över förfallodatum den.
 • Be en kvinna om hjälp som har erfarenhet med makeup ansökan. Inte alla kvinnor har listat ut det, heller.
 • Om du vill glittrande ögon, sedan hålla behandlingen. Se först till att du har svart eller mörkbrun mascara och glittrig mascara. (Detta kan inte hittas överallt) Applicera mörk mascara till bara din övre fransarna. Lägg sedan en liten bit av den glittrande mascara på dig nedre fransarna. Applicera sedan en del av det glittrande mascara på själva tips av din övre fransarna. Om du gör det rätt, kommer du att ha glittriga ögon!!
  • Lycka till!
 • Se till att du faktiskt får bära smink på din skola, om du tänker göra det.
 • Om du är under tolv år, är det inte rekommenderat att du använder något annat än mascara och en neutral färgad ögonskugga som rosa med en antydan till skimmer till det. Du behöver inte ens mascara! Kanske bara en ögonfransböjare och lite vaselin som mascara.If du har faktisk akne,
 • För bara en Whitehead här och där, kan du använda en lätt flytande täcka upp. Få skuggan en nyans ljusare än du naturliga färg.
 • som för foundation, använd endast i 8: e klass och inte för mycket!

Varningar

 • Använd inte för mycket eyeliner. Många tjejer gör detta misstag, och de sluta med tvättbjörn-ögon. Detta gäller särskilt på vintern, regniga dagar och när roughhousing med vänner. Bara sätta en tunn linje av eyeliner på nedre fransraden eller övre fransraden.
 • Håll dig borta från glitter rodnar, kunde de göra potentiellt dig att bryta ut, och de ser tacky. Spara dem för speciella tillfällen.
 • Inte lägga mer smink på innan gymnastiken, kommer pojkarna bryr sig. Om du behöver, efter gymnastiken är en bra idé, men gör det snabbt!
 • Gå inte överbord. Kom ihåg att, trots hur cool du vill se, du är bara i 6: e till 8: e klass. Många tidningar använder ett mer konstnärligt utseende vid visning av de senaste stilar. De är oftast foto-shoppade också, för att få dem att se perfekt.
 • Mascara gör dina ögon pop, så bär ett lager mascara för fantastiska fransar, men ta bort det varje kväll, och återanvända varje dag, eller du kan bryta ut.
 • Håll dig till endast ett fåtal märken så att om du har en allergisk reaktion du vet vilket märke du bör sluta använda. Du ska bara prova något nytt på helgerna eller går sönder, när du har ledigt från skolan. Då kan du få andra människors åsikter, och om du får en reaktion, kommer du inte att behöva gå till skolan med låg självkänsla.
 • Gå inte överbord med läppstift i denna ålder. Shiny lip-gloss är bättre. Läppstift gör att du ser ut som du försöker för hårt att se mogna. För mindre läppar, prova att använda en ljusare läpp nyans. Om du har mörkare hud, prova att använda en mörkare läppstift, såsom medelhög rött eller en rödaktig nyans av färgen orange.
 • Ögonskugga kan vara en välsignelse eller en katastrof, använd nyanser som framhäver dina goda egenskaper. Håll dig till ljusa färger, såsom guld, ljus rosa eller brunt.
 • Om du har bra hud inte förstöra det genom att göra ett rengöringsmedel, en moisterizer och en peeling, kommer detta leda till just finnar. Bara tvätta ansiktet på morgonen och kväll med lite rengöringsmedel kommer att hålla huden ren.
 • Inte sätta på make-up bakom dina föräldrar tillbaka om de sa att du inte fick. Du kommer att fastna, och när du gör det, kommer de att se till att du inte gör det igen. Ha tålamod!
 • Kom ihåg, du är den enda som kan bedöma hur du ser ut. Ändra inte själv bara för att någon annan sagt att du borde. Som sagt, om någon som du litar på säger, "Hej, jag menar inte att vara oförskämd, men du kommer lite överbord på ögonskugga..." eller något liknande, anser det, men i slutändan, göra dina egna beslut. Ändra aldrig själv för någon annan. Säger alltid sann mot dig själv.

Saker du behöver

 • Ögonskugga. Gå inte för mörk, fast med mer neutrala nyanser. Min personliga favorit är ljus guld med en lätt skimmer, men prova några olika nyanser så att du kan matcha den med din egna personliga look. Golds är perfekt för alla ögonfärg. Prova peachy färger för blå ögon, cool-tonad lila och rosa för bruna ögon, och varm-tonad lila eller rosa för gröna / hassel. Bär inte ögonskugga upp till dina ögonbryn, såvida det inte är en naturlig färg nära din hudton.
 • Läppglans. Få en fin man. Till exempel gör Benefit bra lip-randanmärkningar. Även LipSmackers ™ är inte nödvändigtvis den trevligaste, de läppglans är roligt, och du kan ta en eller två till skolan, att röra upp under lunchen eller efter PE, och eftersom de är så billiga, det är typ av ok om de går vilse eller stulen.
 • Täck upp. Dessutom har en cover up trollstav i din ryggsäck för snabba touch-ups. Sätt på locket upp på din Zits och blanda det i.
 • ALDRIG pop finnar. Det kan orsaka ärr och ännu fler blemmor.
 • Blush så att du har rosiga kinder. Du behöver bara en liten bit på kinder, näsa och panna. Lägg inte för mycket på eller du kommer att se ut som en clown eller ser ut som du fick solbränd.
 • Kom inte till skolan med för mycket smink, du är för ung och du kan se "trampy". Gå för mer naturlig look.
 • Tonad fuktkräm med SPF (eftersom även på vintern kan solen skada din hud och få det att se äldre snabbare, och det kan också orsaka hudcancer. Använd SPF för vacker hud)
 • Ögonbrynskam och pincetter (Du kan behöva hjälp med att göra dina ögonbryn. Fråga din mamma eller äldre syster, eller gå få dem vaxade på en salong, de flesta salonger har denna funktion. Sedan, efter, kan du plocka bara inkommande hårstrån.)
 • Kom ihåg, ju mer naturlig du ser, desto bättre.
 • Sparkly mascara