Wka

Hur övertyga dina föräldrar att låta dig tillbringa natten

Din vän har en fantastisk tillbringa natten partiet, men dina föräldrar kommer inte låta dig gå. Här är några enkla regler att följa. Om dina föräldrar har sagt nej till sleepovers i det förflutna, är det förmodligen för att de vill skydda dig, inte för att de inte litar på dig.

Steg

Hur övertyga dina föräldrar att låta dig tillbringa natten. Se till att dina föräldrar har träffat både vän vars hus du vill sova över, och se till att minst en av dina föräldrar har träffat båda kompis föräldrar.
Hur övertyga dina föräldrar att låta dig tillbringa natten. Se till att dina föräldrar har träffat både vän vars hus du vill sova över, och se till att minst en av dina föräldrar har träffat båda kompis föräldrar.
 1. 1
  Håll dig lugn. Om du blir upprörd, det visar bara att ni är oansvariga och själviska.
 2. 2
  Se till att dina föräldrar har träffat både vän vars hus du vill sova över, och se till att minst en av dina föräldrar har träffat båda kompis föräldrar.
 3. 3
  Övertyga dem om att du är ansvarig nog att övernatta på din kompis hus. Gör vissa sysslor, vara snäll mot dem, och gör flera fina saker.
 4. 4
  Gör en deal. Säg, "Om du låter mig sova över Janes hus, jag lovar att ringa dig varje gång och ett tag så att du vet jag är okej."
 5. 5
  Försäkra dina föräldrar. Säg till dem, "Jag litar på min vän och deras föräldrar. Om jag är obekväm runt dem, ska jag låta dig veta. Jag inte kommer att göra något dumt, och jag kommer att bete sig på det sätt du vill att jag ska bete sig."
 6. 6
  Om dina föräldrar fortfarande säga nej, fråga dem varför. Detta kan bidra till att lösa eventuella oklarheter som de kan ha.
 7. 7
  Om dina föräldrar fortfarande inte säga ja, fråga dem om du kan hålla sleepover på ditt hus. Sedan, nästa gång, kanske du kommer att kunna göra det motsatta.
 8. 8
  Om dina föräldrar fortfarande säga nej berätta för dem att prata med personens föräldrar.
 9. 9
  Berätta för dem att du inte kommer att ge upp på att fråga och förhandla eftersom det är nödvändigt i vuxenlivet. Om de pausar för lite, berätta för dem, okej jag ska låta er tänka på det, kommer jag att vara i mitt rum om du har ett svar.

Tips

 • Närma sig dem när de är på bra humör.
 • Uppför snyggt, har du en bättre chans att få tillbringa natten.
 • Fråga inte dina föräldrar mycket, annars kommer de att sluta säga nej. Förmodligen be dem en eller två gånger varje 2 timmar.
 • Ge aldrig upp, även om det driver din förälder är arg. Visa dem att du är självständig och kommer aldrig att så småningom bli en luffare i livet. Visa dem vad du går för!
 • Om det inte fungerar, gå till pappa.
 • Också säga att det kommer att vara livsförändrande!

Varningar

 • Gör det inte för mycket. Du kan bli jordad, eller du kanske inte kunna sleepover någonsin igen.
  1. Kom ihåg att om du är jordad vara försiktig och inte driva det eller dina föräldrar kan antingen räkna ut din försöka övertyga dem eller bli arg och säga att du är alltför påträngande.