Wka

Hur övertala dina föräldrar att låta dig gå på konsert själv

Du vill gå på en konsert, men dina föräldrar kanske säger nej. Det finns inget bombsäkert sätt att få dem att säga ja, men här är några sätt att förbättra dina chanser. Grundtanken här är att övertyga dina föräldrar om två saker: 1) Du förtjänar att gå, och 2) Du kommer att vara säker och ansvarsfull när du är ute.

Steg

Hur övertala dina föräldrar att låta dig gå på konsert själv. Identifiera konserten och få så mycket information om det som du kan.
Hur övertala dina föräldrar att låta dig gå på konsert själv. Identifiera konserten och få så mycket information om det som du kan.
 1. 1
  Planera i förväg. För bästa resultat, är det bäst att starta minst två veckor före konserten du vill delta är planerad, och ju längre i förväg du förbereder, desto bättre.
 2. 2
  Identifiera konserten och få så mycket information om det som du kan. Skriv ner (eller skriva ut) där konserten äger rum, hur mycket det kostar att gå, när det händer, och vem utför.
 3. 3
  Om dina föräldrar inte känner till platsen, försöka hitta några bilder på platsen för att visa dem. Ju mer de vet om det, desto mer bekväma de kommer att känna om du är där.
 4. 4
  Dina chanser att få åka till konserten kan bli bättre om du köper biljetten själv, snarare än att be dina föräldrar att spendera pengarna. Dock diskutera konserten med dina föräldrar innan du köper biljetten, för om de säger nej efter att du har köpt en, då du kan ha fastnat med en dyr biljett kan du inte ens använda!
 5. 5
  Vet hur du får till konserten. Få tydliga skriftliga anvisningar om du har aldrig varit där innan. Det viktiga är vem som kommer att köra dig dit och tillbaka. Dina föräldrar kommer att må bättre att låta dig gå om föraren är en pålitlig, respektabel person. Som en tumregel, ju äldre föraren är, desto gladare dina föräldrar kommer att bli.
 6. 6
  Gör det väldigt, väldigt tydligt för dina föräldrar att den som utför körningen kommer inte att beröra alkohol eller droger på natten av konserten. (Se till att föraren vet detta också!) Det kan tyckas töntigt, men överväga att be dina föräldrar att köra dig. Åka buss eller annan kollektivtrafik skulle fungera bra också.
 7. 7
  Presentera dina föräldrar till de vänner du kommer att gå med. Försök att se till att dina vänner inte ser alltför skrämmande när de först träffa dina föräldrar, och få dem att agera artigt.
 8. 8
  Om du har ett syskon som är äldre eller i närheten av din egen ålder, erbjuda sig att ta dem tillsammans om det inte skulle helt förstöra din kväll. Du är säkrare tillsammans än du skulle vara ensam.
 9. 9
  Att gå på konserter är ett privilegium, inte en rättighet. Dina föräldrar kanske vill att du ska "tjäna" resan till konserten. Så om du inte kommer bra överens med dina föräldrar, se till att ditt beteende är mycket bra för minst en vecka innan du nämner konserten. Var hänsynsfull. Gör sysslor utan uppmanas mer än en gång, säger "snälla" och "tack", le, och berätta lite om hur din dag i skolan var.
 10. 10
  Dina föräldrar kan vara bekymrad över hur du är klädd, speciellt om du är en tjej. Konserten är din tid att ha kul, men överväga att välja en outfit som är förhållandevis låg och lågmäld. Dina föräldrar vill inte att du ska locka "fel sorts uppmärksamhet." Kom ihåg, kommer musiken att vara lika bra oavsett vad du bär.
 11. 11
  Överväg att undvika "." Mosh gropar är faktiskt något farligt, och dina föräldrar kanske inte vill ha dig nära en. Berätta för dina föräldrar att du inte kommer att gå i mosh pit, och de kommer att vara mer benägna att säga ja till konserten. (Men säg inte det om du inte menar det.)
 12. 12
  Välj ut några saker om bandet eller deras musik som dina föräldrar skulle uppskatta. Spela en eller två av sina mer positiva låtar, berätta för dina föräldrar om bandets stora välgörenhet i Afrika, och så vidare. Vara sanningsenlig, men visar bandet i bästa möjliga ljus. Förklara varför ser dem leva är så viktigt för dig.
 13. 13
  Överväg att komma överens om ett utegångsförbud. Återigen, dina föräldrar vill veta var du är och vad du sysslar med, och veta att du kommer att vara hemma vid en viss tid ger dem säkerhet.
 14. 14
  Berätta för dina föräldrar att på konserten, kommer du bär en mobiltelefon, hålla den med dig hela tiden, och kontrollera det varje timme eller så. Du kommer inte att kunna höra det ringer under showen, men du kommer att kunna hålla kontakten med din familj om det finns ett problem. Ring dina föräldrar efter konserten, när du lämnar för att komma home.It vore bättre att texten under konserten.

Tips

 • När du är på konserten, vara säker och smart och hålla föräldrarna informerade. Detta gör att du får gå till fler konserter i framtiden.
 • Det finns två skäl till varför föräldrarna inte låter barnen göra saker. En är att de vill straffa dig, och den andra är att de vill skydda dig. Så ett sätt att få vad du vill är att göra dina föräldrar känna sig lycklig om ditt beteende och trygg i din säkerhet.
 • Betona dina handlingar, inte dina känslor, som skäl till varför de ska låta dig gå. Inte överbetona inte "mitt liv blir förstört om du säger nej" linje, eller "mitt liv kommer att vara klar om du säger ja" linje.
 • Om allt annat misslyckas och dina föräldrar vägrar att låta dig gå under några omständigheter, pruta. Fråga dem om de kan låta dig gå vidare till nästa konsert, några månader från nu. Få dem att lova något, även om det inte är mycket. Du vill inte slösa allt det hårda arbete du lagt på det här!
 • När du ställer ut för att övertyga dina föräldrar att låta dig gå, inte hävda att "alla andra gör det." Oavsett om det är sant eller inte, kommer det svajar dem inte det minsta.
 • Dina föräldrar har hemliga mardrömmar att du får i en bil vrak eftersom de låter dig gå med en dålig förare. Sätta sin rädsla för att vila genom att försäkra dem din bil är säker och tillförlitlig.
 • Erbjud dig att göra jobb runt huset innan du ber dem om något, det här sättet kommer du verkar mogna och villiga att göra något för saken.

Varningar

 • Aldrig någonsin låta dina föräldrar se den här sidan. Allvarligt.
 • Om det trots dina förväntningar, visar det sig att din förare drack eller rökte marijuana eller svalde några droger under kvällen, låt inte den personen kör dig överallt! Även om det är ett kort avstånd till hemmet och de har använt droger innan och aldrig blivit sårad, det tar bara ett misstag att förstöra ditt liv för alltid. Även om det är mitt i natten och du tror inte det finns några andra alternativ. Ring en taxi, åka buss, eller ens ringa dina föräldrar. De kan vara upprörd, men de skulle vara mycket mer upprörd om du var skadad eller dödad. Ta inte risker.
 • Kör inte för fort på vägen hem, även om du är på väg att missa utegångsförbud. Ring och berätta för dina föräldrar att du kör sent, och de kommer att vara mindre benägna att bli arg. De kommer tro att du är mycket ansvarig för att låta dem veta att du är vid liv. Din säkerhet kommer först.
 • Var försiktig med folk som verkar berusad eller hög. Se upp för situationer som kan leda till våld eller oönskad sexuell uppmärksamhet. Stanna med människor du litar på alla gånger.
 • Aldrig ljuga för dina föräldrar om vad som händer med konserten, föraren eller dina planer. De är sannolikt tillräckligt för att fånga dig och bli riktigt upprörd, och även om de inte fånga dig, kan det finnas en anledning till varför de inte vill att du ska göra vad olovliga du funderar på. Dessutom, om saker går fel och det är en nödsituation, kommer dina föräldrar behöver veta vad som händer. De kan inte hjälpa dig om du inte berätta sanningen.
 • Det borde vara självklart, men om du fortfarande är ung nog att leva med dina föräldrar, inte använder droger eller alkohol. De kan försämra din dom och leda dig att göra dumma saker som kommer att få dig i en massa problem.