Wka

Hur du handskas med är jordad

Alla gör misstag. Ibland är det ett stort misstag och dina föräldrar jorda dig genom att ta bort en del av dina privilegier, såsom datorer, TV och dataspel. Här är hur man lär sig av sina misstag och gå vidare.

Steg

Hur du handskas med är jordad. Dina föräldrar kommer att bry sig om en plötslig switch i beteende, och eventuellt straffa dig mer.
Hur du handskas med är jordad. Dina föräldrar kommer att bry sig om en plötslig switch i beteende, och eventuellt straffa dig mer.
 1. 1
  Dina föräldrar kommer att bry sig om en plötslig switch i beteende, och eventuellt straffa dig mer. Överväg väntar på ditt rum i 20 minuter eller så, och sedan gå ut och prata med dem. De bör vara mer lugn vid den punkten.
 2. 2
  Förstå vad du gjorde fel. Hela poängen är jordad så att du lär dig en läxa. Dina föräldrar kommer att vara lite mer överseende med dig om du erkänner att du gjorde något fel. Erkänn att du gjorde något fel (även om det är svårt), be om ursäkt och acceptera ditt straff.
 3. 3
  Inte 'fuska' ditt straff. Om du är jordad från telefonen under en vecka, inte smyga inte på när dina föräldrar är borta. Du kommer inte att lära sig något, och dina föräldrar kan dubbla din jordning om de upptäcker. Dessutom kommer du att förlora deras förtroende, som har längre bestående effekter då helt enkelt vara jordade.
 4. 4
  Var speciellt medveten om att inte skruva upp medan jordad. Det sista du vill är att vara fångad gör något fel när du redan i hundkojan. Om du vanligtvis måste veta att ta ut soporna, göra det utan att bli tillfrågad. Ökat ansvar under straff behagar många föräldrar.
 5. 5
  Visa alltid respekt. Även om du kan vara riktigt arg på din mamma för orättvist att ta bort datorn, kom ihåg att ge dem attityd och pratar tillbaka kommer inte att göra dig något gott. De kan säga provocerande kommentarer som gör att du vill "knäppa", men gör det inte. Om de ger dig den tysta behandlingen, acceptera det och hitta något annat att göra.
 6. 6
  Hitta något annat att göra! Om du är van att ha tillbringat hela dagen på nätet lyssna på Paramore på Facebook, och dina föräldrar har tagit bort din dator, upptäcka en ny hobby, även om det bara tillfälligt. Läs en bok, ordna ditt rum, dagdröm, göra en lista över saker som du älskar / hatar, försöker göra något kul / knäpp med ditt hår. Att vara jordad betyder inte att du måste vara uttråkad.
 7. 7
  Använd detta straff för att undvika nästa. Om dina föräldrar jorda dig i en vecka och du absolut måste acceptera det, sedan gå igenom det. När straffet är upp, kör inte ut ur huset. Detta låter bara dina föräldrar vet att de vet hur man ska straffa dig.

Varningar

 • Var inte sarkastisk eller oförskämd på något av dina ursäkter bara för att försvara dig själv eller bevisa en punkt, det kommer inte få dig vad du vill.