Wka

Hur man skapar en spa-dag hemma

Har en liten paus från jobbet eller skolan och behöver koppla av, men kan inte gå på spa? Ett hemmaspa dag är något du kan njuta av ensam eller med vänner. Att återskapa spa-upplevelse, bör ett hemma-spa dag inkluderar hälsosam mat, ett härligt spa behandling, vila och tid för att få inspiration. Här är lösningen för dig!

Steg

Hur man skapar en spa-dag hemma. Hälsosamma måltider.
Hur man skapar en spa-dag hemma. Hälsosamma måltider.
 1. 1
  Gör tid. Befria hela din dag och se till att du inte kommer att bli störd hela dagen. Det innebär att stänga av din telefon, din röst post, din msn, din Facebook. Skicka dina barn till mormor och din man till golfbanan.
 2. 2
  Gör en plan. Tänk på vad du vill från din hemma-spa dag - precis som du skulle en riktig spa. Behöver du tid själv att vila, koppla av och förnya? Tänk att vakna upp naturligt och fokusera på lugnare former av motion och rogivande spa-behandlingar. Du kan bjuda in en vän och göra det tillsammans också, om du vill. Mer än 4 gör denna dag mindre roligt.
 3. 3
  Få organiserade. Dra ihop några av de saker som säger "spa" - din morgonrock och tofflor, CD spa, stearinljus, rena lakan och handdukar, motion kläder, dina favorit DVD träning, en bodyscrub, dina ansikts produkter, och saker för att få dig en manikyr och pedikyr. Detta kommer att hjälpa till att inspirera dig när du planerar ditt hemma-spa dag. Också njuta av i meditation.
 4. 4
  Hälsosamma måltider. Skapa dina menyer hemmaspa kring hälsosam mat som hjälper dig att äta för energi - en äggvita omelett med grönsaker till frukost, stir-sparken kycklingbröst och grönsaker till lunch, linssoppa och sallad till middag. Du kan laga framåt eller göra att en del av det roliga eller ditt hemma-spa dag, särskilt om du är med en kompis. Enjoy Wine eller Chardonnay med jordgubbar och vispad grädde hela dagen.
 5. 5
  Spa behandling. Ett av de enklaste behandlingar hemma-spa är en bodyscrub och varmt bad. Detta skulle vara en bra sak att göra på eftermiddagen. Ta dig tid att vila efteråt. Du kan också ge dig själv ett hem ansiktsbehandling, eller göra dina naglar.
 6. 6
  Ge dig själv en lugn stund. Du behöver inte komma på en kudde och "försök" att meditera. Bara sitta tyst i några minuter och märker vad som pågår inuti dig och omkring dig.
 7. 7
  Få inspiration. Span har oftast föreläsningar om hälsa och friskvård, så du kanske vill ta lite tid att läsa något inspirerande.
 8. 8
  Sprid kärlek. Din hemma-spa dag om att utvidga kärlek och vänlighet till dig själv - och andra. Om någon ansluter dig i slutet av dagen, se till att de känna kärlek.

Varningar

 • Var försiktig vid tillämpning av ansiktsmask, inte får det för nära ögonen.
 • Använd inte hett vatten som kommer att bränna dig.