Wka

Hur man springa ifrån en förföljare

Här är några tips på flykt och skattefusk, för användning när du är på flykt eller jagad av någon.

Steg

Hur man springa ifrån en förföljare. Lägga så stort avstånd som möjligt mellan dig och din förföljare.
Hur man springa ifrån en förföljare. Lägga så stort avstånd som möjligt mellan dig och din förföljare.
 1. 1
  Lägga så stort avstånd som möjligt mellan dig och din förföljare. Detta gäller naturligtvis kan vara svårt om han eller hon är i ett fordon och du är till fots, så i detta fall tvinga honom eller henne ur bilen genom att gå igenom täta träd eller klättra över ett staket, om en sådan finns tillgänglig. Om de är i ett fordon en plötslig kursändring kan ge dig tid att sätta avståndet mellan dig och din förföljare. En annan sak att tänka på är snabbhet och uthållighet av förföljare. Om du tror att han eller hon kommer att fånga dig upp lätt, försök inte försöker köra. Istället, gå till steg 3.
 2. 2
  När du kör, försöker undvika stora öppna områden, där du kommer att vara lätt upptäckas. Till exempel, kommer hålla sig till gränserna för en skog gör dig mindre uppenbart att upptäcka från ett avstånd.
 3. 3
  Håll dig borta från siktlinjen. Om din förföljare kan se dig då han eller hon kommer att ha några tvivel om var din förföljare ska gå. Tätorter är enkla ställen GÖRA BO ur siktlinjen, ta tillbaka gränder och vävning genom folksamlingar.
 4. 4
  Om du kan köra längre eller har lagt tillräckligt med avstånd mellan dig och din förföljare, kan du sedan dölja. När du väljer en plats att dölja sig själv, se till att du har mer än en utrymningsväg och helst en bra bild av din omgivning. Även om du är trött kan du inte sova förrän du vet att du är i klara.

Tips

 • Kör snabbt.
 • Om du blir attackerad skrika "elden" i stället för "hjälp". Folk kommer springande för att se en eld, men kommer att gå snabbt undan om det finns en möjlighet att de kommer att bli sårad hjälpa en främling.
 • Om du är orolig för möjligheten att ha att springa ifrån en förföljare i framtiden (detta råd är inte särskilt användbar för omedelbar användning) du kanske vill lära parkour så att du kan vidta effektiva genvägar som gör det svårt för dig att följas och få dig till din destination snabbare.
 • Det kan verka som en bra idé i början att köra in i ett trångt område som en mall för att undkomma dina förföljare. Men kom ihåg att väldigt ofta, att veta var din förföljaren är är lika viktigt som att inte låta honom eller henne veta var du är. Det sista du vill är att råkar stöta in i din förföljare efter att framgångsrikt ha förlorat honom eller henne.
 • Överväg gungade hinder i förföljaren väg. Street skräp, nedfallna grenar, vagnar gatan, och även andra människor är alla möjligheter. (Lägg inte andra människor i fara)
 • När till fots och förföljs av ett fordon, försöka vända och köra i motsatt riktning. Folk kan u-sväng snabbare än fordon.
 • Dölj på platser han eller hon inte kommer att tänka på att titta.
 • Om du kör genom hinder såsom grindar, försök att stänga eller låsa dem snabbt. Bromsa din förföljare genom ännu ett par sekunder kan vara avgörande, vilket ger dig en chans att komma undan.
 • Håll dig utom synhåll för förföljare.
 • Carry infraröda glasögon så att du kan gömma sig i mörka fläckar utan att fångas av den andra personen.
 • Om du är i fara, tveka dvs. undvika kidnapparna, att inte ringa polisen.

Varningar

 • Var medveten om vart du ska. Din förföljare kan bara att jaga dig för att få dig till en viss plats där en annan person kan bakhåll dig. Det också hjälper inte så mycket om du går vilse.
 • När du kör utkik efter fällor, inbegripet naturkatastrofer som brambles eller hål eller ormar. (Speciellt giftiga sådana)
 • En mobiltelefon är bra för denna situation. Däremot kan prata på en mobiltelefon sakta ner din kör, så det rekommenderas att dölja först.