Wka

Hur du skyddar dig om någon följer efter dig hem

Hotet om att vara eller sett numera är mycket verklig och många kidnappningar eller andra skulle kunna undvikas genom att veta hur man från början. Denna artikel kommer att visa dig hur.

Steg

Hur du skyddar dig om någon följer efter dig hem. Vet om du verkligen följs.
Hur du skyddar dig om någon följer efter dig hem. Vet om du verkligen följs.
 1. 1
  Vet om du verkligen följs. Se till att de inte bara går till en plats i närheten, eller långsamt på grund av ett hinder i vägen.
 2. 2
  Korsa vägen, även om du inte är på ett övergångsställe, är noga med mötande trafik.
  • Om personen fortsätter på föregående sida av vägen, det finns ingen anledning till oro. Om de över till bakom dig igen, vara alert.
  • Även om de är kvar på andra sidan av vägen, försiktig. De kan bara vara att försöka lura dig att tro att de inte följer dig.
 3. 3
  Promenera raskt och ser ut som du vet vart du ska. Om du verkar distraherad eller sölar, kan detta göra det lättare för den eventuella rovdjur att attackera.
 4. 4
  Försök att inte hålla tittar över på dem. Använd sidan-av bilar, fönster eller något annat för att kolla. Snabba upp, men inte bryta sig in i en. Om du måste titta över axeln, ser inte med ögonvrån, detta bara gör att du ser skrämmas och svag. Det är bättre att vända hela huvudet runt tills du kan se vem som följer dig med båda ögonen.
 5. 5
  Få in en offentlig plats så snart som möjligt om de fortsätter att följa dig. Försök att hitta en grupp eller dart i en. Detta skulle sätta mest möjliga angripare off.
 6. 6
  Berätta chefen eller ägaren av byggnaden som du är orolig för att du tror att du är. De kommer sannolikt att kontakta eller låter dig använda deras för att ringa någon.
 7. 7
  Hitta ett väl upplyst område nära vägen där bilarna passerar förbi om det inte finns en butik i närheten. Detta gör att du kommer att vara lätt uppmärksammas av folk om främlingen försöker attackera.
 8. 8
  Passera genom ditt hus. Om du kör till din lägenhet eller hus och du bor ensam, förbi det. Gå aldrig in i ditt tomma hus när någon är efter dig. Detta skulle vara en lätt attack för rovdjur. Istället, gå till en granne eller nära håll väns hus.

Tips

 • Kom ihåg att angriparna inte vill dra uppmärksamhet till sig själva - så genom att få in en offentlig plats, står du mer av en chans att förlora dem.
 • Bara bära vapen du är juridiskt tillåtet att bära. Var medveten om din omgivning och förbereda sig för att försvara dig själv om du attackeras.
 • Dra ut din mobiltelefon. Oavsett om det är en kamera telefon, kan du låtsas (eller faktiskt!) Ta en bild. Om du inte är säker på att de är efter dig, bara ringa någon eller låtsas.
 • Se till att du är ordentligt klädd när du går ut. Bära eller du kan inte gå in kommer inte att hjälpa om du behöver för att komma bort från någon.