Wka

Hur man lär sig muay thai

Har du någonsin velat dominera dina fiender i en strejk? Har du längtat efter ofattbar makt som kan dämpa de tuffaste motståndarna på nolltid? Läs vidare och utforska själv, konsten att Muay Thai.

Steg

Hur man lär sig muay thai. Hitta en muay thai gym.
Hur man lär sig muay thai. Hitta en muay thai gym.
 1. 1
  Hitta en muay thai gym. Det finns flera olika uppfattningar om Muay Thai och du kommer sannolikt att finna att det finns flera idéer som antingen kan intressera dig eller få dig att kissa i byxorna. Inget skämt, några Muay Thai Sensei (lärare / handledare) Tro på fanatism och kan ibland leda till din egen död. Den bästa Muay Thai gym för att leta efter är en med en strikt Warm-Up Plan och enorma konditionsträning. Till exempel: en Muay Thai gym i Aruba, värd en 2-timmars träning regim som varav 45 minuter är tillägnad uppvärmning och konditionsträning, 15 minuter stretching och flexibilitet utbildning, 30 minuter för teknikträning och kuddar, och sedan sista delen är tillägnad Sparring och / eller cirkelträning.
 2. 2
  Lär jargong och historien bakom muay thai. Det finns flera artiklar på nätet som ger en omfattande och bred look på Muay Thai. Titta på en massa filmer och dokumentärer och sådant också, eftersom de är en stor resurs för teknikträning. Thai boxare som Ramon Dekkers och Buakaw Por Pramuk är utmärkta exempel på teknik lords. Filmer inkluderar Ong-Bak, och Kick Boxer serien med Jean Claude van Damme.
 3. 3
  Spar ofta. Sparring kan vara farligt och ibland skrämmande men sedan igen, om du är rädd, du förmodligen inte skulle ha fått dig själv i den här sporten. Sparring utvecklar din egen stil och när du är kunnig, slåss i ringen eller utanför ringen kommer att bli mycket lättare för dig. Många människor som utövar Muay Thai föredrar att krossa sina motståndare i första omgången. Undvik att göra detta. Detta kommer att vara det värsta du har någonsin gjort. Generellt sett, om du avgassystem själv på första rundan och du misslyckas med att få din motståndare, anser dig dött kött. Lita på mig en vanlig kamp är fem rundor av 3 minuter. Du kommer att vara mycket mer utmattad än du tror och din motståndare kan krossa dig på grund av din egen svaghet.
 4. 4
  Skick springa så mycket du kan, men inte overtrain själv. När du går till gymmet, träna lätta vikter men många reps. Styrketräning kommer att bli din bästa vän när det gäller att Muay Thai.

Tips

 • Ge aldrig upp. Merparten av tiden under hård träning du kommer att drabbas. Suga in och visa din dominanta sida.
 • Luftkonditionering, luftkonditionering, dusch. Uthållighet är din bästa vän. Långa timmar av löpning och andra former av uthållighetsträning kommer alla att bidra till optimal prestanda under dessa intensiva 3-minuters ronder i ringen.
 • Motion och sträcker sig så mycket som möjligt
 • Muay Thai är en bra kampsport för självförsvar. Om du tränar för just denna anledning, se till att lära en form av grappling också. BJJ är bra för detta.
 • Använd Muay Thai endast i självförsvar.

Varningar

 • Varje strejk syftar på huvudet eller nacken har potential att döda.
 • Muay Thai är en traditionell konst med en kunglig historia till det, inte missbruka den på något sätt.
 • Respektera din tränare och ditt gym.
 • Använd inte de strejker du lär dig i gymmet ute på gatorna.
 • På de flesta ställen är armbåge strejker förbjudna. Undvik att använda dem i ringen.

Saker du behöver

 • Självförtroende
 • En del arbete ut planen
 • Aggressivitet