Wka

Hur immobilisera en angripare utan att döda angriparen

Tyvärr, kan vem som helst ha erfarenhet av att bli attackerad. Även mer sällsynt än vissa nyhetsmedier släppa den, kan det ändå vara värt att veta hur man ska hantera en angripare. Även detta intro inte kan ersätta verkliga läror i självförsvar, kan det ge dig en känsla för vad veta och vad man ska göra.

Steg

Hur immobilisera en angripare utan att döda angriparen. Placera dig själv med din starkaste sida till angriparen.
Hur immobilisera en angripare utan att döda angriparen. Placera dig själv med din starkaste sida till angriparen.
 1. 1
  Läs din angripare. Hur lång är de? Hur mycket väger de? Hur är deras räckvidd, snabbhet och balans?
 2. 2
  Läs din omgivning. Har angriparen har vänner lurar med? Gör du? Eventuella potentiella allierade för dig? Var är dina utrymningsvägar?
 3. 3
  Placera dig själv med din starkaste sida till angriparen. Använd det främre benet som täckning för din ljumske, höja din främre axeln lite för att skydda nacken och käken.
 4. 4
  Försök att prata angripare ner. Tala om för dem att det inte är värt det, ber om ursäkt för eventuella anklagelser som de slänger på dig, även om du inte gjorde något. Lämna om du kan.
 5. 5
  Motverka den attacken. Försök att inte bara blockera det, men omedelbart motattack. Steg mot angriparen att ge sina attacker mindre fart och därmed tvinga fram. Gå in och använda dina fötter, armbågar och fist att slåss. Gå till någon smärta (er): anklar, knän, ljumske, njurar, armhålan, buken, solar plexus, käke, forehead.The mest effektiva är: slap till ögat eller området runt ögat (även en knyck på fingrar i ögat kan tillfälligt körförbud din angripare nog att landa ett slag för att komma undan på ett säkert sätt), en spark eller knä (knä är effektivare) till ljumsken. Var försiktig med att slå halsen, kan den vara dödlig.
 6. 6
  Efter den första motoffensiv, använda alla utrymningsvägar som finns, men inte vända ryggen på en angripare att du inte är säker neutraliseras.

Tips

 • Skydda ditt ansikte (knockout zon) till varje pris.
 • Lär dig att köra. Snabbt.
 • Sluta inte kör tills du når en säker plats.
 • Löpning är ditt första alternativet aldrig slåss.

Varningar

 • Om du är klart underarmed (dvs. din angripare har ett vapen, har du din nakna, mjuka, aldrig-ha-slagen-någons händer) bör du överväga en nådig, snabb, reträtt. Egentligen borde vara din första strategi oavsett vad. Om du behöver sätta någon ute ur leken är det för att du är desperat.