Wka

Hur man ska agera kring en vän du ansluten med

Tja... du gick och gjorde det. Du hade en stund med en vän. Det behöver inte ändra saker för dig om du inte vill det. Läs vidare för att lära sig hur man handskas med det.

Steg

Hur man ska agera kring en vän du ansluten med. Vet vem ville ha det mer.
Hur man ska agera kring en vän du ansluten med. Vet vem ville ha det mer.
 1. 1
  Vet vem ville ha det mer. Om det var du, försöka lista ut hur du verkligen känner personen. Du kanske har blandat ihop lust med kärlek eller kanske varit på en känslomässig berg-och dalbana på den tiden.
 2. 2
  Räkna ut om personen vill prata med dig. Om de ser dig ofta, är chansen att de behöver prata så illa som du gör. Detta kan vara förvirrande också, eftersom de kan vara i en svår situation, men starta en konversation med dem båda hållen för att lossa spänningen.
 3. 3
  Gå upp till dem och fråga hur de gör. Detta är en bra ice breaker och kommer att få ett samtal med början mellan er två. Ställ enkla frågor som denna för att hålla den igång och inte har dödstyst. Om det fortfarande är besvärligt, säger adjö och prova en annan tid. Lite tid isär kan hjälpa här. Försök igen en annan gång.
 4. 4
  Lär från ert förflutna. Kom inte på alltför starkt till någon av dina vänner. Även om du tror att det bara flirta, får de inte.
 5. 5
  Erkänna vad som hände, skulle inte göra så var oförskämd. Antingen personen ska ringa (ej e-post eller sms) inom 24-48 timmar, speciellt om du vill se mer av dem.

Tips

 • Behandla personen på samma sätt som du gjorde pre-hook up. Om känslor förändras, prata med dem om hur du känner och se om de känner på samma sätt.
 • Om du träffar någon annan bör du vara tydlig med det och fastställa om du kommer eller inte kommer att fortsätta att se varandra.
 • Om alkohol eller dåligt omdöme var inblandad "det är nödvändigt" för att kontakta den personen inom 24 timmar för att diskutera vad som hände. Även om det är besvärligt bör du upprätta upfront vad som hände och komma överens om hur man ska gå vidare. (Låtsas att det aldrig hänt, vara vänner, bli vän med förmåner, etc. så det är inte fråga.)
 • Om du behöver, berättar en god vän om det. Se till att det är någon du litar på, men annars din hemlighet kan komma ut. Sex är en privatsak och inte för allmänhetens kännedom.
 • Undvika alla problem genom att ha en post-hook-up konversation. Var artig och graciösa för fysiska uppmärksamhet, men förklara dina behov tydligt och direkt.

Varningar

 • Undvik att koppla upp med dina vänner. Om du inte har gjort det klart att du vill ha en relation eller om du fortfarande vill vara vänner och du är bekväm med att prata om det för dem, hålla sig borta från dem.
 • Förutsätt inte att ni två är ett par eller något liknande. Vänta tills du pratar med dem för att avgöra detta.
 • Säg inte alla du känner. Situationen var förmodligen annorlunda än du gjorde det ut att vara. Du vill inte att andra inblandade personer att höra smaskiga detaljer om deras hook up som bara inte är sant.
 • Ljug inte. Att gå tillsammans med en relation när man inte har liknande känslor kan leda till problem.