Wka

Hur du handskas med din tonåring ilska

Vi vet alla att vara tonåring är inte lätt. Det finns tryck av skola, arbete, familj, kamrater, hormoner, framtiden, och många andra saker. Men det är också den mest spännande tid i ditt liv hittills: dating, körkort, självständighet, upptäcktsfärder, och saker som du inte kan ens gissa på hittills. Men vad händer om alla är "inte bra", vad gör du?

Steg

Hur du handskas med din tonåring ilska. Hitta en grupp av människor som gör du känna dig trygg och accepterad.
Hur du handskas med din tonåring ilska. Hitta en grupp av människor som gör du känna dig trygg och accepterad.
 1. 1
  Hitta en grupp av människor som gör du känna dig trygg och accepterad.
 2. 2
  Inse att det inte är acceptabelt att vara arg hela tiden. Du måste lära dig att kontrollera din ilska eller kommer du att hamna värre än vad du tror att du kommer sluta som när du är arg.
 3. 3
  Tänk på vem du ont när du är arg. Själv, de som bryr sig om dig, och eventuellt den person du är frustrerad med.
 4. 4
  Tänk om någon som har kort stubin med dig någon gång i ditt liv - En familjemedlem, en skolkamrat, eller någon annan. Det är aldrig roligt att ha någon upprörd eller arg på dig. Försök att förstå att den andra personen förmodligen inte försöker kryssa dig. De kanske försöker säga att du har gjort något oacceptabelt. Eller ibland, de är bara vanlig avundsjuka.
 5. 5
  Undersök dina känslor. Vad gjorde den personen göra? Vad känner du måste göras för att "fixa" situationen så att du kan må bättre? Walking away, berätta vem som är irriterande dig att de är upprörande eller stör dig, byta ämne eller ignorera vad är upprörande ni alla kan hjälpa till.
 6. 6
  Ta inte din ilska på andra människor eller dig själv. Om du verkligen känner behov av att uttrycka din ilska fysiskt, stämpla din kudde eller något liknande.
 7. 7
  Sök hjälp om det behövs. Om du inte kan komma förbi din ilska och du börjar att planera på vad du kan göra för att få ännu, är detta en varningssignal om att problemet blir större än du.
 8. 8
  Läs en bok. Plocka upp en klassiker från ditt lokala bibliotek och realisera potentialen för mänskligt tänkande och intellekt.

Tips

 • Ibland problem verkar olösliga. Samtliga problem kan lösas, med mognat tänkesätt.
 • De flesta telefonböcker har en notering för tjänster depression management, rådgivning, eller någon annan resurs - kalla dem En anonym person på telefon är bättre än ingen alls när du behöver hjälp!
 • Lösningar som skadar andra eller dig själv är inte lösningar - hålla tänkande!
 • Läs pjäsen eller musikaliska version av Spring Awakening. Det kommer att få dig att må bättre att veta att det finns andra angsty tonåringar.

Varningar

 • Om du någonsin håller ett skjutvapen medan du fantiserar om "blir ännu", behöver du hjälp direkt! Hitta en vuxen som du kan lita på, och berätta för dem hur du känner. Det finns inget "rätt sätt" att berätta någon - bara dumpa ut det, be om hjälp, och inte låta dem blåsa dig bort!
 • Om allt annat misslyckas - ring polisen, och dumpa dina känslor på dem. De skulle mycket bättre att hitta ett sätt att få dig den hjälp du behöver än att behöva städa upp en brutal röra som aldrig, aldrig, lämna sina sinnen!
 • När självmord eller döda en annan person är den enda vägen "ut" för dig, få hjälp omedelbart! Ring en vän, polis, heta linjen, religiös ledare, eller någon annan gång.
 • Försök inte självmord efter uppmärksamhet. Självmord är en permanent beslut och slutligen ett slut på ditt liv, är ingenting värt ditt liv.