Wka

Hur man handskas med tonåriga depression och nostalgi

Du har nu nått awesome tonåren, och dina föräldrar är även nicknaming du vidrig ". Men plötsligt liv verkar suga, och du håller önskar att du var tillbaka i ditt roliga, sorglös kiddie förbi. Här är hur man handskas med denna deprimerande nostalgi, så du kan ha jättekul att vara en tonåring.

Steg

Hur man handskas med tonåriga depression och nostalgi. Fundera över varför du är olycklig nu, och vad gör du längtar efter att vara tillbaka i det förflutna.
Hur man handskas med tonåriga depression och nostalgi. Fundera över varför du är olycklig nu, och vad gör du längtar efter att vara tillbaka i det förflutna.
 1. 1
  Fundera över varför du är olycklig nu, och vad gör du längtar efter att vara tillbaka i det förflutna. Det kan finnas många typiska (eller slumpmässigt) skäl till varför du kanske känner på detta sätt. Har någon mobbar dig? Det kan vara helt ny arbetsbörda att gymnasiet ger dig, eller det faktum att du saknar du dina gamla vänner. Eller det kan helt enkelt vara den största förändringen som du upplever som en tonåring. Du måste upptäcka orsakerna till din sorg. Skriv orsaken (s) ner på en lista.
 2. 2
  Om du verkligen inte vet vad är att få ner dig då, fylla en dagbok med dina nuvarande tankar och känslor varje vecka eller så. När man tittar tillbaka på dagboksanteckningar, är människor i allmänhet överraskad av vad de trodde under tiden!
 3. 3
  Acceptera din nuvarande situation. Det finns ingen anledning att önska att du kunde vara i lekar eller snällare igen, när du vet att det är omöjligt. Livet kommer alltid att innebära en del arbete från och med nu, eftersom du är på väg att bli vuxen.
 4. 4
  Titta igenom listan du skapade. Besluta om vilka klagomål är realistiska, och vilka som är ouppnåeliga. Till exempel, om du skrev "Jag är ledsen för att jag vill vara 3 igen så jag inte har skolan och kan titta på" The Wiggles "hela dagen"-komma över det! Ett infall som det är helt ouppnåeligt och kommer aldrig att hända igen. Men om du skrev "Jag är ledsen för att jag vill vara 7 igen, för då hade jag vänner, men nu gör jag inte.", Det är faktiskt rimligt, eftersom något kan göras åt det.
 5. 5
  Dike alla dessa omöjliga nycker från listan, det är ett totalt slöseri med tid sorg över det. Försök att göra de eventuella dem verkliga. Så försök att få fler vänner, försök att ha roligare, spela Chasey gång i medan, skratta mycket, titta på roliga filmer, etc.
 6. 6
  Få flytta! Försöka göra din tonåring år den lyckligaste, kan de vara, eftersom du bara får 7 år. Ha kul!
 7. 7
  Om du är ledsen för att du är borta från hemmet (för barn som studerar utomlands), kan det vara riktigt svårt. Men läs, eller studera, eller umgås, och på något sätt försöka göra dig själv glömma situationen.
 8. 8
  Ta reda på om det finns något du kan göra. Varför känner du dig nostalgisk? Om du saknar gamla vänner, så kontakta dem via telefon eller e-post och ordna att möta upp. Om du missar en gammal skola / barndomen, kan det hjälpa att vandra runt i skolan en gång och kanske säga hej till bekanta ansikten om det hjälper.
 9. 9
  Stick med människor som är vänliga och kan hjälpa dig. Om du fortfarande är med några människor som var med er under de tider du nu längtar efter, prata igenom det med dem. De kanske känner på samma sätt. Talking den över verkligen hjälper.
 10. 10
  Ge ditt nostalgi en chans. Nostalgi är inte en dålig sak: det är bara ditt sinne plötsligt ihåg en viss period i tid. När du har tid, lyssna på en låt som gör dig nostalgisk att befria sig själv och att ta bort trycket.

Tips

 • Många tonåringar erfarenhet nostalgi djupt ner. En hel del. Fråga bara någon av dina vänner (om du är tillräckligt nära).
 • Om du vill behålla ditt förflutna, så se till att du inte tappar kontakten med dina gamla vänner eller kompisar klass. Ring dem att komma ikapp, eller ordna vänskap "återseenden" var 4 veckor eller så.
 • För att vara ärlig, de flesta fall av nostalgi resultat från fallna vänskap eller relationer. Trasiga romantiska relationer är förståeligt svårast att övervinna. Om detta är fallet, då är det uppenbart att du önskar att det var det förflutna, när du har kul med din BF / GF. Tyvärr är den enda lösningen här för att gå vidare.
 • Bara slappna av. Du kan vara lättad över att veta att de flesta tonåringar känner sig deprimerade när de gör läxor. Men det är ingen ursäkt för att låta det hindra på dina betyg. Läraren förmodligen inte kommer att vara nöjd med din förklaring "Jag blir deprimerad när jag gör läxor, så jag kunde inte göra det i natt."