Wka

Hur man kasta en kniv

Kniv-kasta är ett imponerande trick som kräver timing och balans snarare än styrka. För att korrekt kasta en kniv, följ dessa instruktioner.

Steg

Hur man kasta en kniv. Ta tag i kniven med din dominanta hand.
Hur man kasta en kniv. Ta tag i kniven med din dominanta hand.
 1. 1
  Ta tag i kniven med din dominanta hand. Även kniv fräsar ofta utveckla sina egna grepp stilar med tid och erfarenhet, det finns tre konventionella gripande metoder som nybörjare brukar välja bland (beroende på deras kniv stil och / eller personliga preferenser). Observera att en fast men delikat grepp är nödvändigt för alla gripande stilar, för mycket grepp kommer att hämma din release, medan för lite kan orsaka kniven att flyga ur handen tidigt, potentiellt skada någon.
  • Hammer grepp: Ta tag i handtaget på kniven som du skulle handtaget på en hammare, plats handtaget över din öppna handflata nära knogarna, linda dina fyra fingrar under och runt handtaget och placera tummen över toppen. Detta grepp är särskilt användbart om du lära sig att kasta ett tveeggat blad.
  • Pinch grepp för en enda kanter blad: Håll din handflata ut framför dig och flytta din tumme för att skapa en klyfta mellan den köttiga pad av tummen och resten av din handflata. Med handtaget pekar bort från dig, placera den trubbiga kanten på knivbladet i denna veck så att spetsen hamnar mitt i botten av tummen veck. Placera tummen längs ena sidan av bladet och alla fingrarna utom lillfingret längs den andra sidan, och därmed nypa bladet utan att trycka mot punkten eller den vassa kanten.
  • Pinch grepp för ett tveeggat blad: Med handtaget pekar bort från dig, ta tag i spetsen på kniven så att spetsen på tummen är ena sidan av bladet och tips av alla fingrarna utom lillfingret är på andra sida, därigenom klämma den utan att trycka mot den punkt eller antingen slipad egg. Observera att inte hålla kommer att möjliggöra en kraftfull kasta, om du bara lära sig att använda ett tveeggat kniv, kan du ha bättre tur med hammaren grepp.
 2. 2
  Vinkla kniven. Hur du gör detta kommer att ändra hur snabbt kniven fälls genom luften, som måste justeras beroende på avståndet mellan dig och ditt mål Observera att dessa avstånd är något subjektivt:. En kniv som innehas av dess handtag måste omsätta minst en gång i luften för att landa punkt-först, medan en kniv som innehas av dess spets kommer att behöva vända över åtminstone en och en halv gånger. Därför, justera vinkeln på ditt håll beroende på hur din kniv presterar för dig med din valda grepp och distans.
  • Close-sortiment: Böj handleden tillbaka mot din underarm. Detta gör att kniven för att vända i luften snabbare, vilket är nödvändigt eftersom det finns så lite avstånd mellan dig och ditt mål.
  • Medium-range: Något böja handleden tillbaka mot din underarm. Detta kommer något öka hastigheten med vilken kniven vänder sig i luften, vilket är nödvändigt eftersom det inte finns en hel del mellan dig och ditt mål.
  • Lång-rage: Håll handleden unbent. Detta kommer att hålla kniven från vända över för mycket i luften, vilket är nödvändigt eftersom det finns gott om avståndet mellan dig och ditt mål.
 3. 3
  Antag korrekt hållning. Placera din vikt på din dominanta benet, vila din icke-dominanta fot framför dig (med någon vikt på det), höja din dominanta arm framför dig så att det är vinkelrätt mot marken, och böja på armbågen så att Kniven höjs vid sidan huvudet. Håll kniven ett bekvämt avstånd från huvudet så att du inte skär dig när du svingar för att kasta den.
 4. 4
  Sväng kniven framåt. Flytta din vikt från din dominanta till din icke-dominanta benet för att skapa drivkraft. Samtidigt, svinga din underarm framåt från armbågen så att armen är rakt ut framför dig, detta är den punkt där du släpper kniven Motstå frestelsen att kasta kniven som en baseball,. När du gör detta, din arm svänger över din kropp, medan kniv-kasta, är målet att svinga armen rakt upp och ner så att kniven inte slår i en vinkel. För att stävja detta kors-svängande tendens, kan det hjälpa att låtsas att du hugga ved. Öva detta svängande rörelse flera gånger för att få kläm på det.
  • Om du har vinklat kniven uppåt, ta med din handled rak som du är klar med svingen.
 5. 5
  Släpp kniven och följa upp. Helt enkelt låta kniven glida ur handen när armen pekar mot ditt mål och din handled är helt rak, men hela din kropp kommer att hamna vinklad något framåt (beroende på vikt skift) och armen fortsätter svängande nedåt, en vältajmad frisättning gör att kniven att flyga direkt ur din hand och stick in i målet horisontellt som en pil.

Tips

 • Knivkastning är mer om finess än styrka. Det är viktigast att hålla hela rörelsen vätska och gäller bara så mycket kraft som behövs. När du väl fått kläm på det, kommer du att bli förvånad över hur lite kraft behövs.
 • Om du upptäcker att du träffar målet med ändan av kniven i stället för bladet och ändra vinkeln på handleden är inte tillräckligt för att kompensera, justera en takt framåt eller bakåt. Ändra inte den kraft som appliceras i ditt kast, du behöver bara tillåta mer eller mindre rotation. En bra tumregel är att en takt lika med en halv-vridning av kniven.
 • Olika knivar kommer ha olika blad-till-handtag viktförhållande och därmed kommer placeringen av sina stödpunkter (dvs. centra för balans) skiljer. Även om vissa säger att en kniv med en perfekt centrerad stödjepunkt är bättre lämpad för att kasta, andra menar att den bristande balansen är exakt vad som kommer att ge en kasta kniv heft den behöver för att snurra mot sitt mål. Experimentera med båda typerna för att se vilket ger dig en bättre känsla av kontroll.
 • Det bidrar till att räkna dina steg bort från målet (förutsatt att det står stilla) så att du får en känsla för hur hårt du måste kasta kniven och kan använda avstånd för en referens.
 • För målskjutning, använd papp eller lådor spannmål, dessa är stora för att bestämma noggrannheten. För självförsvar praktiken prova rått kött på krokar för att bestämma kraften bakom kniven.
 • Som alltid kommer tyngre objekt kräver mer kraft för att driva dem med önskad hastighet över det erforderliga avståndet. Istället för att öka styrkan i ditt kast bortom förlora smidighet och kontroll, kan du överväga siktar på en punkt något ovanför din tilltänkta mål när du kastar med större / tyngre knivar.
 • Efter att ha avslutat en praktikperiod, rengör alltid knivbladet. Oljor från din hand kan försämra metallen i bladet och få den att rosta.
 • Använd sunt förnuft för att avgöra om kniven är effektivt mot vissa mål. Vanliga knivar kan penetrera glas, till exempel, men tråkig knivens spets vid nedslaget.

Varningar

 • Utövar inte med en onödigt vass kniv. Allt du behöver för kniv-kasta är en punkt, inte en Ginsu kanten!
 • Kniven kan studsa tillbaka om du missar, så stå tillbaka och inte ta ögonen från kniven tills du vet att det är säkert i vila.
 • Då kastar, inte greppa bladet för hårt, kan du klippa enkelt själv.
 • Att kasta knivar, även tråkiga sådana, är extremt farligt. Använd sunt förnuft: aldrig sikta på en person eller göra det där någon person eller egendom kan skadas. Vuxen övervakning krävs.
 • Det är en bra idé att inte använda din mammas matlagning knivar eller andra knivar hus
 • Utövar inte inomhus. Även när revolutionen är långsam och den kraft minimal, har tvinga kniven nog att punktera fönster och andra föremål av glas med dödlig precision. För minimal hushåll skador, utomhus praktiken borta från fönstren.
 • Använd inte ett icke-låsande, fällkniv. Nybörjare bör experimentera endast med fasta blad knivar.

Saker du behöver

 • En fast kniv, inga schweiziska armén knivar eller Leathermans
 • Ett block av trä eller annat lämpligt mål som är mjuk nog för att tillåta bladet att hålla men tuff tillräckligt för att hålla kniven från att helt gå igenom den andra sidan
 • En förbandslåda, alltid en bra idé när du tränar med knivar