Wka

Hur man väljer bekväma finskor

Välja bekväma finskor behöver inte vara en komplex affär. Framför allt väljer skor som passar dina fötter, snarare än att göra dina fötter passar skorna. Det finns nu flera bekväma finskor tillverkare som gör skor med pedorthic eller komfort kvaliteter.

Steg

Hur man väljer bekväma finskor. Förstå att storlekarna kan variera mellan sko märken och stilar.
Hur man väljer bekväma finskor. Förstå att storlekarna kan variera mellan sko märken och stilar.
 1. 1
  Förstå att storlekarna kan variera mellan sko märken och stilar. Välj inte skor av storleken märkt inuti skon. Bedöm skon med hur det passar på foten.
 2. 2
  Välj en sko som överensstämmer så nära som möjligt till formen på din fot.
 3. 3
  Mäta foten regelbundet. Storleken på fötterna förändras när du blir äldre.
 4. 4
  Ha båda fötterna mäts. De flesta människor har en fot större än den andra. Passa till den största foten.
 5. 5
  Montera i slutet av dagen när dina fötter är störst.
 6. 6
  Stå vid montering och kontrollera att det finns tillräckligt med utrymme (3/8 "till 1/2") för din längsta tå i slutet av varje sko.
 7. 7
  Se till bollen på foten passar bekvämt i den bredaste delen (kulficka) av skon.
 8. 8
  Fråga om olika bredder om dina fötter är bredare eller smalare än genomsnittet.
 9. 9
  Fråga om halv storlek om du tror att du är i mellan. Inte alla butiker bära dem, men när de gör det, kanske du upptäcker att du är lyckligare i mellan två heltal.
 10. 10
  Köp inte skor som känns tight, förväntar dem att sträcka sig för att passa.
 11. 11
  Din hälen bör passa bekvämt i skon med minsta slirning.
 12. 12
  Promenad i skon för att kontrollera att den passar och känns rätt. (Moderiktiga skor kan vara bekväma och friska!)
 13. 13
  Undvik höga klackar, speciellt höga, spetsiga och kära. För all sin glamour och mode, dessa skor är de minst bekväma av gäng. De koncentrerar din vikt på ett mindre område än din fot var avsedd att gå på, ökat tryck och ofta skapar klämpunkter. De kan göra balansen svår och sjunka ner i mjuka material, som sand eller torv. Gå med låga klackar eller lägenheter så mycket som möjligt, särskilt om du kommer att spendera mycket tid på fötterna i dessa skor.
 14. 14
  Utseende och känsla för utfyllnad och stötdämpning. Det verkar inte vara så mycket utrymme för det i finskor som i sportskor, men ta allt du kan få. Varje lager av skum eller gummi som kan mildra effekterna mellan hårda trottoaren och din fot kommer att göra stå och gå mer bekväm.

Tips

 • Få två par, om du äntligen hittar bra finskor och de är en klassisk stil du ska bära under en lång tid.
 • När du handlar för något, ha på din mest smickrande, bekväma kläder, skor, accessoarer. Om vad du försöker med är mindre underbart än vad du hade i butiken, lämna den där den är, och leta någon annanstans. Speciellt med skor, är komfort kung. Hur ser skon med din vanliga outfit? Är det så bekvämt som vad du hade i butiken? Kan du få det att fungera med fler objekt från din garderob?
 • Överväg att sätta komfort framför mode, speciellt om du kommer att stå en hel del i dessa skor (t.ex. väntar tabeller). Det betyder inte att du behöver intervju för ett jobb eller närvara vid ett bröllop i era gamla tennisskor, men du kan välja lägre klackar eller eleganta lägenheter i en klassisk stil och klä upp outfit med en scarf, halsband och handväska, istället.
 • Se till att du bära skor runt butiken medan shopping, om så är lämpligt. Många skor må bra för det första par minuter, sedan börja bränna trampdynan, klämmer tårna, luta din fot framåt, eller halka efter några minuter.
 • Sök upp tillverkare inriktad mot komfort, och om du hittar en du gillar, besöka dem först nästa gång.