Wka

Hur man bär en hatt

Vill du ge din garderob ett stort uppsving? Ta steget och köpa dig en hatt. En väl vald hatt kan lägga ett starkt uttalande till varje outfit. Om du vill slå upp din garderob med en djärv tillbehör, följ dessa tips för att bära någon mössa med bravur.

Steg

Hur man bär en hatt. Prova en newsboy hatt.
Hur man bär en hatt. Prova en newsboy hatt.

För kvinnor: stora hattar för våren och sommaren

 1. 1
  Ha en Cloche hatt. Cloche hattar, eller "hattar klaff," görs antingen med eller utan brätten.
 2. 2
  Prova en newsboy hatt. Även kallad "paperboy hattar," dessa hipster hattar ser bra ut med både casual och yrkeskläder.
 3. 3
  Sätt på en gigantisk solhatt. Dessa hattar har floppy brätten är är bra att bära under dagtid. Om du bär denna typ av mössa i vinter, välj en solhatt gjord av filt.

För kvinnor: hatt val för hösten och vintern

 1. 1
  Ha en viktoriansk hatt. Dessa hattar är bra med någon outfit och är en stor touch för en steampunk ensemble. Bara hålla outfiten enkel eftersom dessa hattar är ganska genomarbetade.
 2. 2
  Don en hatt pork pie. Pork pie hattar uppfanns i den viktorianska perioden. Även om de var traditionellt bärs av män, de ser bra ut på kvinnor också.
 3. 3
  Däck själv ut i en basker. Sticka och ull baskrar är perfekt för de kallare årstiderna.
 4. 4
  Flaunt en fedora. Dessa hattar har också ursprungligen utformats för män, men de ser bra ut med en kvinna kostym eller ens med girly klänningar.

För män: stora hatt idéer

 1. 1
  Ha en platt lock. Dessa hattar ser bra ut med en kostym eller när du bär en stor överrock eller trenchcoat.
 2. 2
  Sätt på en fedora. Humphrey Bogart och Frank Sinatra har ingenting på dig när du sätter på din egen fedora med antingen formella slitage eller passar verksamheten. Men fedoras är så mångsidig att du även kan bära dem med en polotröja eller t-shirt.
 3. 3
  Prova en homburg. Du har sett denna hatt i Gudfadern filmerna, och nyligen du har sett det uppståndna med Tupac och Snoop Dogg. Oavsett om du går för gangster eller don, du ser bra ut i din homburg hatt.
 4. 4
  Sätt på en pork pie hatt. Dessa hattar uppfanns i den viktorianska eran för män och namngavs för deras likhet till en fläsk pajform. Tänk Gene Hackman i The French Connection.
 5. 5
  Gå med ett plommonstop. Tänk på Charlie Chaplin eller en gammal 19th century New York gangster. Denna hatt ser bra med en kostym eller med en fin skjorta och en väst.

Allmänna riktlinjer för en hatt

 1. 1
  Välj en mössa som matchar dina proportioner. Om du är petite, kunde en stor bredbrättad hatt överväldiga helt dig. Istället för att använda storlek att göra en visuell uttalande, väljer en hatt med djärva färger eller levande trim istället.
 2. 2
  Välj en hatt som smickrar din frisyr. Du kan bära en liten hatt på ena sidan och vrida en chignon på motsatt sida. Denna effekt gör också halsen verkar längre.
 3. 3
  Bär en hatt som kompletterar formen på ditt ansikte.
  • Om ditt ansikte är rund, välja en hatt som har en bred brätte för att balansera ut fullheten av ditt ansikte.
  • Om ditt ansikte är lång, välj en mjukare design eller något med rörelsen, som fjädrar.
  • För en kvadratisk yta, välj en asymmetrisk hatt för att balansera vinkel käklinjen.
  • Personer med hjärtformade ansikten är den lyckligaste. De kan bära upp nästan alla typer av hat.
 4. 4
  Välj färger som smickrar din hudton. Om du har en fet hatt, tona ner din makeup så att du inte ser clownish.
 5. 5
  Anslut din hatt till din outfit. Om du bär en klänning med en påfågel mönster, försök sedan en hatt med ett hurtigt påfågelfjäder att ena outfiten. Men om din hatt är djärv, tona ned accessoarer som smycken så att du inte ser skrikig.
 6. 6
  Säkra din hatt på huvudet. Detta råd kan låta självklart, men det sista du vill göra är att spendera hela dagen kramade din hatt mot huvudet. Använd tunna elastiska band, band eller kammar att se till att din hatt håller sig på plats.

Tips

 • Tillbringa tid att välja din hatt. Gör inte en impulsiv köp. Försök istället hatten på, experimentera med olika vinklar, och be om feedback från en vän eller mäklare innan du gör ditt köp.

Varningar

 • Vara artig om du bär en hatt till en utomhus händelse i en stadion. Se till att din mössa är inte så stor att du skymmer sikten för någon som sitter bakom dig.