Wka

Hur man kan stoppa mobbning

Om du precis har börjat i en ny skola, kanske en del människor gillar inte att du av någon anledning och det är inte roligt. Det är märkligt hur barnen döma människor innan de ens vet att lära känna dem, så här gör du för att få översittare av din rygg i en ny skola.

Steg

Hur man kan stoppa mobbning. Bestäm om du har varit mobbad.
Hur man kan stoppa mobbning. Bestäm om du har varit mobbad.
 1. 1
  Förstå mobbning. Vet begreppet mobbning som en upprepad handling, är att försöka avsiktligt såra någon. Att veta om mobbning hjälper dig att stoppa och förhindra det. Det finns olika typer av mobbning, emotionella, fysiska, och mobbning. Många gånger folk är mobbade många olika sätt.
 2. 2
  Bestäm om du har varit mobbad. Nu när du vet vad mobbning är, kanske du har en idé om du har varit mobbad tidigare eller inte. Det kan även hjälpa någon reda på att de är en översittare när de hade ingen aning. Om du för närvarande mobbad, att förhindra det, måste du först, stå upp för dig själv. När du inte är i smärta, fysiskt eller psykiskt, kan du få andra människor ur deras smärta, från andra människors handlingar.
 3. 3
  Kunna upptäcka mobbning. Det är inte svårt att hitta. Någon mobbad i skolan är normalt känd av flera studenter. Fast, för lärare, är det oftast svårt att upptäcka. Ibland kan du vara den enda som ser någon bli mobbad, vilket leder oss till nästa steg.
 4. 4
  Anmäl det. Meddela en lärare, kurator, förälder, eller någon pålitlig vuxen om mobbning. Om du bara luta dig tillbaka och titta på det spela ut, du klassas som en "åskådare", eller "vittne", och du är en del av problemet. Om du blir mobbad, vill du folk att titta och känna ditt lidande, men fortsätter att låta dig lida igenom smärtan?
 5. 5
  Starta aldrig en fysisk fight med mobbare. Eftersom alltför ofta mobbaren offret ses som ett i fel.
 6. 6
  Stick upp för dig själv. Om du är offer, låt mobbaren vet att deras beteende inte är okej. I vissa situationer är detta bäst uppnås genom att låtsas att mobbarna inte får till dig, och i andra är det mest lämpligt att konfrontera mobbarna och berätta för dem att sluta.
 7. 7
  Informera dina nära vänner, och bara dina nära vänner eftersom du inte vill att några människor säger mobbaren att du tror att personen är mobbning dig och då skulle du i slutändan får i trubbel för speading rykten eller skvallra. Det är inte kul för någon, och det kan verkligen orsaka problem för resten av ditt liv om inte löst nu. Mobbning har orsakat dödsfall, självmord och skador om det blir så långt. Det finns inget positivt om mobbning, det gör ont alla. Detta är ett så vanligt problem och stoppa mobbning är botemedlet.
 8. 8
  Prata med din rådgivare. Om mobbning är ett problem som du inte känner dig bekväm itu ensam, prata med din skolas kurator eller en lärare som du litar på. Den vuxna myndigheten kan hjälpa situationen.
 9. 9
  Sätt upp affischer runt din skola om du får tillstånd. Ju fler människor du informerar om mobbning, desto mer kommer det att sluta.

Tips

 • Lägg din hand på din höft, gå med förtroende och visa mobbarna du inte bråkar.
 • Undvika att isolera dig. Har vänner med dig.
 • Prata med lärare och kuratorer vägledning i din skola för att hjälpa till att sprida kunskap om mobbning.
 • Var inte rädd för att stå upp för dig själv, eller någon annan. Åtminstone du har modet.
 • Höras. Inte bara stå där, göra något.
 • Aldrig sänka dig till en mobbare nivå.
 • Har förtroende. Du kommer att locka fler vänner och folk kommer inte att plocka på dig så mycket om du ser ut som du är säker.
 • De flesta skolor har en nolltolerans regel. Om någon inte kämpar dig, kan du rapportera det till skolan.
 • Kom ihåg det är inte ditt fel om du blir mobbad.
 • Gå med i grupper Bully förebyggande eller ens stödgrupper för barn och ungdomar som har blivit mobbade. Det kunde också finnas några online, om du inte vill dela personliga erfarenheter så öppet. Om du går på nätet, ge inte bort personlig information såsom telefonnummer, adress, efternamn, stad, etc.
 • Visa inte tecken på att de påverkar dig genom att titta osäker, även om du är eftersom mobbaren kommer att finna detta underhållande och fortsätter desto mer.

Varningar

 • Rapportera nödsituationer såsom mycket senare brott som innebär ett omedelbart hot mot hälsa, liv eller egendom när det ännu inte har någon behörig vuxen ingripande genom att ringa 9-1-1 så snabbt som möjligt. Rapportera brott utan ström hot eller när du kan nå dem snabbare än polisen, till en lärare, rektor, sjuksköterska, kurator, dina föräldrar, och låta en av dem hjälpa dig att rapportera det till polisen.
 • Förstå självförsvar, men vet sina gränser. Det är skydd från skada. Ibland är det fysiskt, ibland är igång eller för att kringgå ett problem på andra sätt. Dess syfte, när det är fysiskt, är inget annat än att stoppa dig från att bli fysiskt skadad. Självförsvar kan ibland anklaga dig (få dig att verka som en brottsling, vilket kan kräva en domare att avgöra). Du måste besluta om att inte anmäla brottet när du använder självförsvar.
 • Hävda dig själv med vuxna (och mobbare) som tycker att barn ska ignoreras, men inser att alla vuxna är inte stöder barnen rapporterar brott. Rapportering gör dig hörd, och skapar ett papper spår som ger bevis på att du är laglydiga (och inte en bråkmakare). Kommer mobbare inte så här? Naturligtvis de inte kommer att gilla det. Ge inte efter för deras psykiska påfrestningar. Rapportering till myndigheterna så småningom kommer att skapa en mur av stöd omkring dig som är svårslagen.
 • Tänk på att någon avsiktligt röra dig utan ditt tillstånd (eller tillstånd av en vuxen som har sann auktoritet över dig) kan vara ett brott, även om förövaren är ett barn, och ska rapporteras till en vuxen som du litar på om det inte är så liten att du ger ditt tillstånd efter handlingen.
 • Om din förälder (eller annan vuxen) är översittare, är det mer komplicerat att rapportera det eftersom de har en hel del makt över dig. Om det skulle vara olagligt gripande (som fysisk misshandel eller sexuell beröring) och sedan rapportera det till en vuxen som du litar på.
 • Får inte rakt in i trubbel i en ny skola. Bara koncentrera dig på ditt arbete till att börja med och sedan hitta ett tillfälle senare (några veckor / månader).
 • Rapportera varje brott när det är säkert för dig att göra det, men förstår att det inte är lätt att gå igenom den processen. Många poliser, föräldrar, lärare, osv, tror att det är fel att anmäla brott av barn i en skolmiljö, och du kanske måste lyssna på dem. Var fullständigt ärlig i rapporteringen till vuxna. Det är det bästa sättet att bygga upp ett förtroende med dem.
 • Om du gör rapporten till en vuxen, vara säker på att rapportera alla självförsvar som du använde exakt, så att när de upptäcker det senare kommer de att veta att du är laglydiga ena snarare än automatiskt tro att du är en oärlig bråkstake.
 • De flesta barn ser det som en form av självförsvar för att hålla brottet eller andra övergrepp en hemlighet. I vissa situationer kan det vara och bör noga övervägas. Men oftare sekretess är exakt den typ mobbaren föredrar att du använder.