Wka

Hur ska en bra storasyster

Din lillasyster är din spegel, skiner tillbaka på dig med en värld av möjligheter. Hon är ditt vittne, som ser dig på din värsta och bästa, och älskar dig ändå. Hon är din partner i brott, din midnatt kamrat, någon som vet när du ler, även i mörker. Hon är din lärare, din försvarsadvokat, din personliga press agent, även din krympa. Vissa dagar är hon anledningen till att du önskar att du var enda barnet. -Barbara Alpert

Det finns ingen magisk lösning, ingen formel när det kommer till medkänsla. Det finns inget sådant som en trollformel för att förbättra din relation med yngre syster. Det finns bara gemensamma riktlinjer, tumregler, som kallas "heuristik". Naturligtvis tar din lillasyster nöje i att umgås med dig. Hon skulle förmodligen fancy bara titta på tv med dig. Var inte så förvånad! Nästan alla yngre systrar beundra och respektera sina äldre systrar, de vill likna dig. Och om du är en bra förebild, varför skulle inte de vill helt enkelt vara som du?

Steg

Hur ska en bra storasyster. Tänk på att föregå med gott exempel.
Hur ska en bra storasyster. Tänk på att föregå med gott exempel.
 1. 1
  Tänk på att föregå med gott exempel. Visa henne vad du ska göra om saker som hon inte kan göra. Om du inte tar ansvar hon kommer att hamna elak och avundsjuk. Var artig genom att öva det självklara dagliga artighet: snälla, tack osv Beware! Lite systrar brukar märka även de minsta sakerna. Om du är artigt till henne, kommer hon sannolikt artigt till dig.
 2. 2
  Försök att undvika att hamna i ett slagsmål med en kompis runt din lillasyster. Tänk, du är hennes exempel. Om du redan kämpar med din syster, inte knäppa inte och försöker vara lugn nästa gång. Förhoppningsvis inom ett par veckor, kommer hon att inse att du bara vill vara vänner. Om det inte fungerar, har ett hjärta till hjärta tala med henne och förklara för henne att du vill ha en bra relation.
 3. 3
  Vara lekfull. Erbjuder ofta att spela ett spel med henne. Något kul kommer att göra! Alla yngre systrar tycker om att spela spel med sin storasyster. Det gör dem att känna sig viktiga i ditt liv. Systrar från åldrarna 3-7 kommer förmodligen njuta brädspel eller uppstoppade djur, men systrarna åldrarna 7 och uppåt förmodligen skulle hellre spela videospel eller sport. Systrar vid en ålder av 11 gillar att göra roliga konst och hantverk.
 4. 4
  Alltid få dem att känna ville eller användbara. Om du försöker göra dina läxor och hon stör dig, först ber henne ge dig lite ensam tid. Det finns tillfällen när din lillasyster inte inser att hon stör dig.
 5. 5
  Alltid hålla kontakten med din syster när du är borta från hemmet. Kom ihåg att hon förmodligen kommer att sakna dig mer än dina föräldrar, speciellt när du går iväg till college.
 6. 6
  Försök inte att vara en förälder till yngre syskon, dina föräldrar är alltid där för det. Du bör titta över henne, men som hon var en nära vän.
 7. 7
  Var inte alltför dominerande mot din lillasyster. Ja, du är äldre, men du är också lika. Kom ihåg att hon ser upp till dig. Om du agerar som om du är den största, största personen i världen, kommer hon lära sig att agera som det också!
 8. 8
  Om din syster har en favorithobby, såsom volleyboll eller fotboll har att spela, även om du inte njuta av sporten.
 9. 9
  Var någon som din lillasyster kan beundra. Stå upp för vad du tror på, håller ni två ikapp med mode, eller vara den bästa dykare på simma laget kommer att göra din lillasyster beundrar dig och vara stolt. Vara en god förebild för dem.
 10. 10
  Sprid nyheten runt om din enorma lillasyster. Hon kommer att känna sig älskad och viktig.
 11. 11
  Låt din lilla syster umgås med dig och dina vänner ibland. Du kanske tror att det egentligen inte spelar någon roll, men ibland bara spendera bara lite tid med dem är en stor stor sak. Försök att göra en dag där du gör något speciellt för henne, som att be henne att spela sitt favoritspel och låta henne välja sin roll. Det kommer att visa henne att du bryr dig. Och nästa gång de har en vän hon kanske bara låta dig komma umgås.
 12. 12
  Om du gör alla dessa saker på rätt sätt, kommer din syster tror att du är den coolaste personen i världen, vilket är en stor sak, så använd denna beundran på ett bra sätt. Din syster älskar dig till stjärnorna och tillbaka, en syster är en vän för alltid.
 13. 13
  Att ha en syster är som att ha en bästa vän du kan inte bli av. Du vet vad du gör, kommer de att vara kvar.
 14. 14
  Inte nedlåtande inte eller lägga ner din syster. Om du gör det, kommer hon inte respektera eller uppskattar dig, och brist på respekt kommer oundvikligen att leda till argument.
 15. 15
  Se upp för din lillasyster. Om ett barn börjar plocka på henne, lugnt och trevligt be dem att sluta utan att visa ett dåligt exempel (till exempel inte börja skrika eller slå, eller din lillasyster kommer börja göra det också). Och när du får översittare av din rygg, påminna dem om att de inte ska vara som att om du vill ha en översittare av ett syskon!
 16. 16
  Hjälp dem ut. Även om det är något enkelt som, få en kopp ur skåpet, eftersom de inte kan nå eller hjälpa dem med läxorna. Din lillasyster kommer vara mycket tacksam. Aldrig lägga ner dem när de är i behov av din hjälp, bara hjälpa dem och uppmuntra dem. Om du lägger ner dem, du beter dig som en översittare.
 17. 17
  Det bästa för att hålla syskon upptagen är lek camping eller skolor här kommer att hjälpa dem att utveckla sina färdigheter och fantasi samt att det är kul för dig
 18. 18
  Kom ihåg att vänner kommer och går, men systrar är för evigt.
 19. 19
  Dina systrar kommer att vara där för dig när du växer upp och behöver dem, men de mest osannolika dina vänner kommer. Din syster är där för dig och du bör vara där för henne också.
 20. 20
  Spela med henne ofta. Om hon frågar att spela och du är upptagen, tala om för henne att du inte är tillgänglig vid tidpunkten och tala om för henne att du ska spela när du har fri tid.
 21. 21
  Hjälp henne ut. Förvänta dig inte något i gengäld. Hon kan hjälpa dig när du behöver det.
 22. 22
  Var där för henne. Om hon är upprörd, fråga henne varför hon är ledsen. Erbjud henne din bästa råd.
 23. 23
  Lär henne vad som är rätt och fel. Undvik dock relief henne runt.
 24. 24
  Föregå med gott exempel. De flesta små systrar ser upp till dig. Little Sisters, särskilt yngre, kommer att följa dig och börja agera som du.
 25. 25
  Var snäll och starta inte argument.

Tips

 • Har lite saker för henne att visa att du bryr dig. När hon kommer tillbaka från praktiken, inte helt ignorera henne, säga hej med ett leende och frågar hur praktiken var idag. Att vara en kall, likgiltig berget kommer inte att hjälpa din relation mer än att vara temperamentsfull vilja.
 • Stäng inte umgås med dem till en ursäkt till chefen dem runt. De kommer ogillar det, och det kommer att skada relationen. Även om hon är år yngre än dig, bör du behandla henne som en person med samma känslor, eftersom hon är.
 • Om du inte surra ut på din syster om ursäkt och göra något för att ta deras sinne av det, kommer de att förlåta alltid och glömma det, men kom ihåg att vara lugn nästa gång
 • Behandla din systers vänner med respekt.
 • Erbjud dig att gå få glass, eller kottar snö någon gång.
 • Förstå att de är yngre än du, när de härmar dina beteenden är det för att de ser upp till dig och de vill vara som du.
 • Erbjud hjälp, och berätta för dem att om de vill prata om något för att komma till dig.
 • Kom ihåg, kommer hon härma vad du gör, så var inte ett dåligt inflytande på henne!
 • Om det finns något som är begränsat, som om det bara finns en kaka, låt ditt syskon har det, eller åtminstone erbjuda att dela den och ge henne den större halvan om det finns någon. Det kommer inte vara sista gången och de kommer ihåg att du gjorde det för dem.
 • Ge dem villkorslös kärlek du har.
 • Ha kul hemligheter tillsammans och behandla dem som din bästa vän
 • Kom ihåg att det är bra att spendera tid med dina andra vänner, och att låta din syster ha kul med henne är liksom!

Varningar

 • Vara till hjälp. När hon behöver din hjälp, ta chansen att vara en god förebild, hjälpa henne och aldrig sätta ner henne för att inte kunna göra det ensam. Aldrig ignorera en begäran om hjälp, även när du inte tror att hon verkligen behöver det, skulle du inte vill att någon ska göra det för dig, skulle du?
 • Acceptera henne. Om hon gillar en typ av musik som du inte gillar, det betyder inte att du inte kan både hoppa runt och dansa till den i hennes sovrum.