Wka

Hur man har ett riktigt häftigt rum

När du var ungefär fem, gjorde dina föräldrar dekorera ditt rum med fjärilar och enhörningar? Och är du nu verkligen pinsamt att ha en vän över eftersom rummet är så töntig? Tja, här är en guide om hur du gör ditt rum helt fantastisk utan att spendera massor av pengar!

Steg

Hur man har ett riktigt häftigt rum. Arrangera dina möbler.
Hur man har ett riktigt häftigt rum. Arrangera dina möbler.
 1. 1
  Kolla ditt rum. Titta runt ditt rum. Vilken är den mest pinsamma / ful sak i den? Vill du inte ha grejer nog? Gå till goodwill! Är det din Barbie överkast eller din gröna och orange randiga lampskärm? Leta efter alla dorky saker som du hatar inuti ditt rum. Gör en lista om detta hjälper dig mer. Ta ut eventuella dorky saker som du kan enkelt ta bort, som att ta bort en affisch. Om din överkast är töntig / ful sak, inte kasta bort det bara ännu! Lämna det, eftersom det kan vara till nytta för dig senare när du målar.
 2. 2
  Arrangera dina möbler. Flytta din säng över av ditt fönster, din byrå nära din dörr, och ditt skrivbord nära din garderob. Slå din säng och din bokhylla. Flytta dina möbler runt gör ditt rum ser helt annorlunda, och du kan välja att helt enkelt flytta dina möbler runt är tillräckligt och att du inte behöver för att måla dina väggar eller få nya möbler. Hursomhelst, kommer det att ge ditt rum en total hiss. Det kommer att verka som ett helt annat rum!
 3. 3
  Räkna ut ett huvud färg för ditt rum. Även om du inte vill måla ditt rum, behöver du fortfarande en huvudsaklig färg eller två för dina möbler, så att ditt rum inte ser till galna och inkompatibla. Om du har en favoritfärg, skulle det fungera bra, så länge du vet att du kommer fortsätta att vilja att färgen några år på vägen.
 4. 4
  Måla ditt rum! Måla ditt rum kommer verkligen göra en enorm skillnad. Att ta bort den pastellrosa och ersätta den med en djärv apelsin säkert kommer att göra ett uttalande! En bra idé är att måla dina väggar den viktigaste färgen på ditt rum. Om du vill, kan du måla en av dina väggar en annan färg än de andra tre, eller måla två väggar en färg och två väggar en annan färg. Om du ska göra detta, skulle vi föreslå att hålla färgerna några nyanser mörkare eller ljusare än de andra väggarna, så att de fortfarande stämmer. När du målar ditt rum, tänk på att mörka färger som svart, mörkgrön eller mörklila reflekterar ljuset dåligt och göra ditt rum ser mindre än det egentligen är.
 5. 5
  Få ett nytt överkast. Ett överkast är en brännpunkt i ditt sovrum. Om du fortfarande spara det fula överkastet till dig, här är vad du kan göra med det: flip din överkast över och kolla på andra sidan av det, eftersom det ibland är en cool färg. Om din har en extremt ful undersidan också, rot runt huset för extra filtar. Kanske din äldre syskons gamla skulle fungera i ditt rum. Om inte, gå ut och köpa en som matchar din huvudsakliga färgschema. Du kan köpa en vanlig man eller en med ett djärvt mönster om du är i djärva saker. Om du vill ha en affär, kan du gå till Goodwill och se om du kan hitta en billig en. Om du inte vill köpa något, om du har en stor filt / kasta ligger runt huset, använda det för att täcka upp din geeky en. Du kan också be dina vänner för extras eller gamla som de har.
 6. 6
  Få lite möbler, eller fixa upp dina gamla. Om du vill köpa några nya möbler, gå ut och köpa några. Du kan hitta riktigt fina möbler på loppisar som inte kommer med lika stor prislapp. Om du gillar de möbler som du redan har, men inte gillar färgen, måla över dem och fylla dem med en finish / glans att hålla färgen. Om du är helt bra med de möbler som du har, inte känner behov av att ändra dem.
 7. 7
  Sätt saker i ditt rum som speglar dig! Kom ihåg, det här är din plats! Så om du är i djur, skulle en kattunge affisch på din vägg vara en bra idé! Om du gillar fotboll, hitta en plats att visa alla dina pokaler / medaljer! Accessorize ditt rum med saker som matchar färgschemat, men är fortfarande du. Vad du än gör, se till att ditt rum inte är alltför rörig. Hitta saker som är helt "dig." Kom ihåg: Mindre är mer.

Tips

 • Se till att vad du än gör lätt kan göras om eller tas bort. Om du gillar Jonas Brothers, inte får en väggmålning av dem målade på väggen, eftersom de flesta sannolikt, i ett år eller så, kommer att väggmålning vara en enorm skam.
 • Innan du gör något, rensa ut ditt rum och gå igenom dina grejer. Det är alltid lättare att göra om ditt rum om det är mindre rörigt och om du inte ständigt kliva över skräp på golvet.
 • Om du målar dina väggar, lägga ner tidningen / omslag på ditt golv och möbler så att färgen inte komma på dem!
 • Om du har väggmålningar som du vill täcka upp, kan du måla lätt över dem. En annan snabb lösning är att sätta en whiteboard eller en anslagstavla över väggmålning, eller sätta upp en affisch över det.
 • Om du är en tjej, kasta / kasta kuddar är en bra idé! Du kan köpa några, eller be dina föräldrar om du kan ha dem på soffan tjänstefolk. Du kan också be dina vänner om de ska ge dig något. Om inget av ovanstående arbete, kan du sy alltid ditt eget. De är verkligen lätt att göra så länge du vet hur man syr och har några söta tyg. Du kan också gå till Goodwill och se om de har någon.
 • På Party butiker du kan köpa massor av saker som ser bra ut med ditt rum. Även du kan ställa frågor med objekten
 • Om du är en tjej, kanske du vill ha några uppstoppade djur på din säng. Men gå inte galen och täcka din säng med uppstoppade djur om du är över 11 år gammal. Det kommer att se lite barnslig. Välj några av dina favorit uppstoppade djur (3-4 max.) Och lägg dem på din säng. Om du vill ha en extra söt touch, ta remsor av färgat tyg som matchar ditt rum och göra dem lite snusnäsdukar eller sjalar!
 • Få din förälder / vårdnadshavare: s tillstånd innan du gör något! Du lever i sitt hus, så de har rätt att bestämma om du kan göra om ditt rum. De flesta föräldrar och villig att låta dig göra om ditt rum så länge du inte blåser banken på det.