Wka

Hur att dekorera ditt rum som barn

Denna artikel kommer att visa dig exakt hur man kan inreda ditt rum på ett sätt som du alltid kommer att älska!

Steg

Hur att dekorera ditt rum som barn. Ta ut ett papper och rita ut exakt hur de permanenta saker (som dörrar, fönster, garderober) och kartlägga det.
Hur att dekorera ditt rum som barn. Ta ut ett papper och rita ut exakt hur de permanenta saker (som dörrar, fönster, garderober) och kartlägga det.
 1. 1
  Ta ut ett papper och rita ut exakt hur de permanenta saker (som dörrar, fönster, garderober) och kartlägga det. Rita golvet först (möbler eller mattor). Rita varje vägg. Rita vad affischer kommer att vara där, möbler, allt. Sedan (om du har en takfläkt) bestämma om du vill måla en himmel, en bild eller spiral på det. Se till att det faktiskt ser riktigt, för om det inte gör det, ser det billigt, men det är okej om det inte är helt professionell. Om du köper nya saker till ditt rum, bestämmer var de ska gå eller skriva en lista över saker du behöver från dina planer.
 2. 2
  Bestäm vilka färger du vill ha för dina väggar eller tapeter. Tänk på vilka färger du gillar, men se till att de kommer att se bra ut tillsammans om man har mer än en färg vald.
 3. 3
  Bestäm om du vill matta golv eller trägolv. Om du har matta, tycker om färger du vill. Om du har trägolv, bestämma om du vill ha ljust trä eller mörkt trä på golvet. Om du redan har en matta eller trägolv och kan inte göra om det, kan du lägga andra mattor ovanpå. Dina föräldrar kan vara ovilliga att installera ett helt nytt golv.
 4. 4
  Rensa ut alla dina saker. Dela in dem i tre olika kategorier, saker att hålla, saker att ge till välgörenhet eller sälja, och saker att kasta bort.
 5. 5
  Placera de saker som du håller i lådor eller påsar tills du är redo att sätta dem tillbaka in i ditt sovrum. Sätt saker du kommer att ge bort / sälja i lådor och antingen ta dem till en välgörenhetsorganisation butik, ge dem till en vän eller släkting som vill ha dem eller om du har tillräckligt med grejer, ha en loppmarknad.
 6. 6
  Placera de saker du ska kasta bort i säckar och bli av med dem, återvinning när det är möjligt. Glöm inte, gamla leksaker och möbler kan modifieras eller målas om, så titta på varje bit noga. Börja dekorera när du har rensat ut allt. Få en förälder eller vuxen att hjälpa dig med saker som att måla taket om du inte kan få till det, eller jobb som du inte kan göra.
 7. 7
  Planera ut, sedan lägga tillbaka alla dina möbler och ta in de ägodelar som du valt att behålla från din klara ut. Sätt dem alla tillbaka in i ditt rum.
 8. 8
  Handla efter objekt att avsluta ditt rum, eller att lägga till en personlig prägel på det. Dessa kan vara unika saker som du gillar, eller objekt som smälter in i alla färgscheman du har gjort.

Tips

 • Försök att välja färger du vill för en stund.
 • Om du får tapeter försöka mäta dina väggar för att se exakt hur många rullar du behöver.
 • Organiseras och se till att du har tillräckligt med lagringsutrymme så att du inte förlorar saker.
 • För en trevlig effekt, lämna taket vitt.
 • Mät ditt sovrum golvet innan du går ut för att köpa mattor eller trägolv.

Varningar

 • Se till att du absolut är inställda på vad du gör!
 • Se till att få hjälp från vuxna när det behövs som utsmyckning kan vara knepigt ibland eller till och med farlig (se upp för dessa eluttag!).
 • Gör inte något permanent som du inte är säker på!