Wka

Hur att dekorera en tonåring flicka sovrum på en budget

Dekorera en tonåring flicka sovrum betyder inte köpa den dyraste möbler eller har massor av saker. Allt du behöver göra är att välja ett tema och färger, köpa eller ändra möbler, ordna lite, och städa upp. Var kreativ, och ett stort rum kan bli din (eller din dotters) på en blygsam budget.

Steg

Hur att dekorera en tonåring flicka sovrum på en budget. Ta bort allt från din dotters rum och köpa den färg som du vill från din lokala byggvaruhus.
Hur att dekorera en tonåring flicka sovrum på en budget. Ta bort allt från din dotters rum och köpa den färg som du vill från din lokala byggvaruhus.
 1. 1
  Välj ett tema. Se till att du vet att din dotters favorit färg, hobbies, och aktiviteter innan du ger en överraskning makeover på din dotters rum eller arbeta med din dotter att uppdatera hennes rum.
 2. 2
  Ta bort allt från din dotters rum och köpa den färg som du vill från din lokala byggvaruhus. Se till att du vet hur man målar sovrum väggar. Om du inte gör det, kan du be en person som vet hur man gör det, att måla det för dig. Måla två lager (eller prime och sedan måla) och låt rumsluften ut, tom, för en dag eller två.
 3. 3
  När du är klar med all målning, hitta möbler såsom en säng, ett skrivbord, en byrå (för hennes fåfänga), en liten bekväm soffa, en bokhylla och en skrivbordsstol. Om till exempel din tema färg är rosa, inte välja en söt soffa i någon annan färg som inte matchar. Se till byrå lagrar hennes fåfänga, hennes spel eller något annat snyggt och organiserat. Inte sätta diverse, rörig saker i lådorna i byrån annars kommer hon att ha svårt att hitta hennes grejer.
 4. 4
  Hitta färgmatchningsproblem sängkläder, söta kuddar och gardiner. Istället för att gå till affären och köpa helt nya gardiner, hitta en gammal överdimensionerad halsduk eller gamla tyget. Drapera över fönstret. Detta sparar pengar och gör sig av med extra kläder. Prova en hängmatta stol om du har utrymme att hänga en. För tonåringar, de är roliga och innovativa, som erbjuder en mycket bekväm plats att krypa upp med en bok.
 5. 5
  Efter det, låt din dotter butik söta tillbehör till hennes rum som fotoramar, innehavare penna, en anslagstavla, vägg speglar, gullig dekoration, ljus, lådor smycken, osv.

Tips

 • Var kreativ och påhittig när man letar efter tillbehör och du kommer att spara mycket pengar. Prova sparsamhet butiker och garage försäljning, butiker dollar, och hemlagade saker, om du är händig.
 • Mät ditt fönster innan du väljer dina gardiner eller göra dem. Om ditt rum färgtema är, säg, blå och lila, och alla andra väggen är blå, och varannan är lila, sedan köpa eller sy koordinerande gardiner i en blå och lila tryck. Bara se till att de matchar din färgtema och inte alltför tråkig.
 • Det är en bra idé att ha en smutsig tvättkorg och papperskorg i ditt rum. Försök att sätta dem bredvid skrivbordet.
 • Det är bäst att ha tre färger i ett rum tema. Två huvudsakliga färger och stänk från en tredje. Till exempel kan ett rum vara främst svartvitt, men har stänk av lila.