Wka

Hur man hanterar en oförklarlig uppbrott

Ett uppbrott kan vara svårt, men en oförklarlig man kan vara ännu svårare. Du undrar vad du har gjort, och om det var ditt fel, eller om det fanns något du kunde ha gjort för att rädda den.

Steg

Hur man hanterar en oförklarlig uppbrott. Undersök relationen djupt för vad som kan ha gått fel.
Hur man hanterar en oförklarlig uppbrott. Undersök relationen djupt för vad som kan ha gått fel.
 1. 1
  Undersök relationen djupt för vad som kan ha gått fel. Gå över vad som gjorde dig olycklig och vad gjorde ditt ex olycklig. Titta på vad som var viktigt i relationen för att försöka avgöra vad som kan ha orsakat ditt ex att vilja bryta upp utan att först försöka arbeta saker. Kanske ditt ex känner att han / hon försökte - men det gjorde du inte.
 2. 2
  Tänk på att ditt ex kan ha varit otrogen. Många gånger, orsaker fusk skuld, vilket i sin tur orsakar oförklarliga, hudutslag, och plötsliga åtgärder. Eller, ännu utan skuld, kan fusk orsaka en att vilja lämna relationen för någon annan.
 3. 3
  Be om en förklaring. Du förtjänar en förklaring åtminstone, så försök att fråga vad som gick fel. Påpeka att du ska veta vad du gjorde så att du kan lära och förbättra i nästa förhållande. Undvik arg eller anklagande språk, och undvika att tigga för ditt ex att returnera.
 4. 4
  Fundera på om det finns någon mening med att be om en chans att arbeta saker. Ibland relationer är helt enkelt inte värt återuppväcka. Övriga tider, dock kan något vara kvar, och det kan vara värt att arbeta ut det.
 5. 5
  Lär av dina tidigare relation. Alla relationer kan lära dig något - vad som fungerar och vad som inte fungerar för dig, hur du egentligen är i vissa situationer - och det är värt att lära sig vad saker du bör förbättra.
 6. 6
  Låt det gå om du inte kan arbeta saker. Gå över den i ditt sinne nog att bearbeta och arbeta igenom de känslor och förvirring, men försök att inte hemsöka. Få stöd från din familj, försök att fokusera på arbete, hobbies, eller ett husdjur för att hjälpa dig igenom den svåraste delen.
 7. 7
  Ring vänner för stöd. Att handskas med en upplösning själv är hård, så luta dig mot dina vänner för stöd. Definitivt be dem om hjälp i hashing det över tillräckligt för att ge dig själv lite stängning. På så sätt kommer de att känna att de är att hjälpa dig och kommer att vara beredda att diskutera dina problem och känslor med er - och kommer att vara mindre benägna att känna sig sätta på av du gråter på sina axlar.
 8. 8
  Ge dig själv tid att återhämta sig innan du hittar en annan person. Känner mig ledsen och nere är normalt och okej. Du kan även känna sig ensam, vilket är normalt. Rebound relationer fungerar sällan, men om ni båda förstår att det inte är en seriös satsning-typ relation, utan mer en avslappnad, återhämtning-typ sak, kan det faktiskt hjälpa dig att känna dig mer säker och stabil. En av de värsta biverkningarna av att utan vidare ceremonier dumpas är att du tycker du var blinda ensidig, och det gör att du känner dum. Känsla dum gör du tvivla på dig själv, dina beslut och din förmåga att döma människor. Det undergräver verkligen din känsla av egenvärde och din villighet att lita på andra. Oavsett om du väljer att gå den ensam för en stund eller unna sig lite casual dating, vet att dessa känslor är oundvikliga och kommer att passera med tiden.
 9. 9
  Undvik tycka synd om dig själv. Det är svårt att undvika i början, det är förståeligt, men att ge upp kommer inte att få dig tillbaka på fötterna. Försök att arbeta mot lycka igen. Börja göra saker du gillar, gå på konserter och filmer, och umgås med dina vänner.
 10. 10
  Vet att du kommer att älska igen. Många tror att de inte kommer att älska igen, men då de hittar någon annan och de älskar igen. De flesta tycker att alla prövningar, kamp och smärta från tidigare relationer har lärt dem att vara en bättre partner, och därmed gå vidare till mycket stabilare, gladare relationer i framtiden. Vet att det samma gäller för dig - slappna av och låta det hända i sin egen tid.

Tips

 • Om ditt ex säger, "det är inte du, det är jag," ta inte för givet att det är en lögn. Ibland är det verkligen sant.
 • Skyll inte dig själv för vad som hände om du inte kan peka på sätt som du var ansvariga. Ditt ex fattat beslutet att mystiskt bryta upp. Du kan bara vara ansvarig för beslut som du gör, inte andras.
 • Om du inte får något svar, försök att låta det gå. Det är inte ditt fel att du inte får ett svar, bara låta det gå så gott du kan, och gå vidare.

Varningar

 • Det kommer att bli mycket svårt. En av de värsta sakerna med den här typen av uppbrott är att du kan vara under intrycket att saker är okej. Men ofta, om du verkligen tänker på det, kommer du ihåg små tecken som kan ha låter dig veta sprickor fördjupning. Bara ta din tid och arbeta igenom smärtan, och du kommer att komma ut på andra sidan, starkare och bättre.