Wka

Hur får man över en tjej du älskar

Falling in love kan vara lysande... eller fruktansvärda, beroende på sammanhanget. Om du har blivit kär i en tjej som inte känner samma, oavsett orsak, följ dessa steg för att komma över henne och gå vidare med ditt liv.

Steg

Hur får man över en tjej du älskar. Handtag oundvikliga situationer med nåd.
Hur får man över en tjej du älskar. Handtag oundvikliga situationer med nåd.

Få lite utrymme

 1. 1
  Öka ditt avstånd. Ingenting hjälper lindra smärtan av att se tjejen du kan inte vara med bättre än att helt enkelt inte vara runt henne så mycket. Detta behöver inte nödvändigtvis betyda att upphöra med all kontakt, men det kommer att innebära att se henne mindre, vilket kanske låter hemskt men är faktiskt det bästa sättet att börja få den med resten av ditt liv. Det finns flera sätt att börja undvika någon utan att bränna broar:
  • Om du är närvarande vänner, sluta göra det första draget. Bara spendera tid med henne när hon ringer dig, ring inte henne själv och be att tillbringa tid tillsammans. Du kommer fortfarande se varandra ibland, men i de flesta fall kommer du att se en kraftig nedgång i den tid du tillbringar tillsammans - och en ökning av din personliga fri tid.
  • Ändra ditt schema. Lämnar efter skolan några minuter tidigare än vanligt kan hjälpa dig att undvika att krocka med föremålet för din kärlek på trottoaren eller i korridoren. Med ovanliga vägar mellan klasser kan också bidra till att säkerställa att du får se henne mindre ofta. Om du ser henne i en arbetsmiljö, överväga handel vissa förändringar så att du arbetar färre skift tillsammans henne.
  • Ändra din scen. Mycket ofta är en ouppnåelig flicka en integrerad del av din grupp av vänner. Det kommer att hjälpa dig att se henne mindre utanför arbete och skola också, så försök att umgås med några vänner på en gång, istället för hela gruppen. Om du har vänner utanför din primära cirkel som du ser mindre ofta, överväga att spendera mer tid med dem, liksom. De kommer att känna sig uppskattad, och du kommer att vara säkert ockuperade bort från tjejen du har fallit för.
  • Sluta cold turkey. Om tanken på att se henne även ibland upprör dig, kan du behöva planera att sluta umgås med henne helt och hållet. Förbered några artiga ursäkter (till exempel, "Jag läser ganska hårt just nu" eller "Jag är utmattad från jobbet idag") så att du kan graciöst sjunka när hon ber att få se dig. Så småningom kommer hon att kontakta dig mindre och gå vidare till människor som har mer tid att spendera runt henne.
 2. 2
  Slam bromsarna. Undvikande kan hjälpa dig att komma igång, men det kommer bara ta dig så långt. Generellt sett finns det inget sätt att helt undvika en tjej du har fallit för direkt. Du kan vara i klasser, sociala cirklar, eller jobb tillsammans, tjänstgöra i samma klubbar och kommittéer, eller på annat sätt hitta dig själv fast i hennes närvaro. Vid sådana tillfällen, att veta hur försiktigt för att kyla din vänskap är ett bra sätt att upprätthålla känslomässig distans och hjälper dig att gå vidare.
  • Undvik ensam tid. Formella gruppens inställningar såsom arbetsplatsen och i klassrummet är en idealisk miljö för att etablera känslomässiga gränser. Helt enkelt interagera på samma sätt med flickan i fråga som du gör med alla andra. Gör klart för dig själv och henne att det inte finns någon speciell relation, som du är helt enkelt kollegor utför arbete sida vid sida. Gå inte ut i vägen för att välja henne till en partner när partners krävs. När du arbetar tillsammans, hålla konversationen fokuserad på uppgiften hand.
  • Hitta säkerhet i antal. Informell grupp inställningar, t.ex. fester och andra sociala sammankomster, kan styras genom att välja att interagera med grupper av människor snarare än individer. När ni två sitter tillsammans på en soffa på en väns hus, är det svårt att inte fokusera på den tjejen du har känslor för. Ändra den till fyra personer fyllda på en soffa spela ett spel tillsammans, och det blir mycket lättare att sprida din uppmärksamhet runt. Återigen, är nyckeln till att undvika att ge henne speciell behandling. Behandla henne på samma sätt som du behandlar dina andra vänner, och trycket kommer att vara avstängd innan du vet det.
 3. 3
  Handtag oundvikliga situationer med nåd. När ni två spenderar tid tillsammans utan att någon annan runt, är det svårare att balansera artighet med distans, men det kan göras med en medveten ansträngning från din sida. Här är några användbara tekniker för att hålla dig lugn och samlad:
  • Har ämnen redo att diskutera. Tänk på dina tankar om varje politiskt, kulturellt, religiöst och vetenskapligt ämne som du tycker är intressant. Även om ditt enda intresse är något enkelt som videospel eller filmer, utforska detta intresse i ditt sinne. Eftersom du redan är entusiastiska över dessa frågor, kommer du att finna det lätt att tala om dem när du har en företagsintern publik - i själva verket kan det vara svårt att sluta prata när du börjar. Genom att ta över uppgifter och åsikter snarare än känslor och relationer, kommer du att kunna hålla huvudet kallt och undvika smärtsamma ämnen utan att alienera flickan som en vän.
  • Alltid ha en aktivitet till hands. Självklart kan en gemensam aktivitet tolkas som ett datum av endera parten, så det är viktigt att undvika att planera saker som att gå ut på middag tillsammans. Istället har tidsfördriv i åtanke för de situationer där du befinner dig ensam med flickan du vill i ditt hus, eller hennes, eller i en bil med ingenting att göra. Bär en kortlek, eller ens föreslå att ta lite tid att hjälpa varandra studie. Det viktiga är att undvika situationer där blandade signaler kan komma in i ekvationen, såsom gosa tillsammans på en soffa eller stjärnorna på en landsväg. Kom ihåg, du vill komma över henne, inte göra saker och ting värre. Alltid ha en backup plan för att undvika denna typ av "romantiska" driftstopp.
  • Meditera förhand. Meditation har flera fördelar, inte minst som är förbättrad klarhet i sinnet. Även en person som upplever ett tumult av känslor på insidan kan vara lugn tillräckligt länge för att ha en kväll ute med en kompis om han eller hon lär sig att fokusera i förväg. I sin mest grundläggande, är meditation så enkelt som att andas djupt och är fortfarande i ett lugnt ställe med fokus på dig själv. Säg till dig själv att du kommer att hålla kontroll och förbli fokuserad på att komma över din attraktion, och bär som fokuserar med dig när du går för att se henne.
 4. 4
  Sluta göra favörer för henne. Inget säger "bara vänner" så tydligt som en vägran att gå ur vägen för en person i synnerhet. Göra favörer för någon eftersom du är attraherad av dem kommer bara att leda till din känsla används och missförstådd längre ner linjen. Lika viktigt, kommer att göra favörer för en tjej bara ha ett av två möjliga effekter på henne: En, kommer hon att anta att du är naturligt att ge, och börja ta dina favörer för givet, eller två, kommer hon anta att du försöker ställa sig in själv till henne i utbyte mot möjligheten av en dag, vilket gör henne obekväm omkring dig.
  • Vad som utgör en tjänst? Om du köper henne gåvor utan att fråga (eller bara för att hon sa att hon ville ha något), täcker hennes flik på kaféer och restauranger, erbjuda dina tjänster som en förare, eller på annat sätt behandla henne annorlunda än du skulle behandla någon av dina andra vänner, som är en tjänst och det är viktigt att du slutar.
  • Sätt potentiella favörer genom ett enkelt test. När du befinner dig på väg att göra något för flickan du försöker att komma över, fråga dig själv om du skulle vara så villiga att göra samma sak för en god manlig vän. Om inte, försöker du antagligen att göra henne en extra fördel snarare än att bara vara en god vän.
  • När du är osäker, stanna konservativ. Om du är osäker på om du kommer undan för flickan, antar att du gör det och inte göra någonting istället.
  • Decline förfrågningar. Om tjejen i fråga används för att du gör favörer för henne, och ber om en tjänst, artigt nedgång och föreslå alternativ, såsom andra människor som kanske kan hjälpa henne istället. Gör upp en mild ursäkt om du måste, såsom "Jag försöker att spendera mindre pengar" eller "jag verkligen behöver ta lite tid att avsluta min läxa / städa lägenheten / ringa mina släktingar ikväll." Om hon verkligen värdesätter din vänskap, kommer hon inget emot.

Neutralisera din kärlek

 1. 1
  Skriv ner det. Uttrycka dina känslor på papper kan göra dem verkar mer hanterbara, samt att ge en känslomässig utlopp. Här är hur man gör det:
  • Börja med motivering att förhållandet inte kommer att fungera, och satte "hon inte känner på samma sätt om mig" högst upp på listan. Följ upp med någon annan anledning kan du tänka på, även om det verkar bräcklig: överlappande scheman, olika religiösa bakgrunder, människor hon gillar vem du ogillar. Målet är att bygga ett starkt argument mot en relation med blotta tyngd av siffror. Ett dussintal sådär skäl kan göra så mycket för att förbättra ditt lidande som en orubblig anledning.
  • Om du vill, kan du prova att skriva ner saker om henne du inte gillar, eller saker om dig själv du tror att hon inte vill. Bara vara noga med att undvika att skada din självkänsla eller att fokusera för mycket på brister i någon av er. Försök att hålla fokus på ditt skrivande på funktionella problem såsom inkompatibla personlighetsdrag snarare än absoluta föreställningar om "dåliga" egenskaper.
  • Håll dessa ord till dig själv. Om du har turen att ha ditt eget sovrum, gör ditt skrivande där. Annars, hitta en plats i ditt hem där du kan vara ensam en stund och skriv dit istället. Skriv med en penna i en tidskrift eller på bärbara papper, istället för att skriva på en dator. Använd en separat skrift utrymme från något du använder utanför hemmet. Aldrig ta denna skrift till skolan eller arbeta med dig.
  • Dölj din lista så gott du kan. Om du skriver i en anteckningsbok eller journal, förvara den i en gammal skokartong i din garderob, eller längst ned i ditt hem skrivbordslåda. Om det bara är några få ark papper, vika den och trä den mellan din madrass och rutan våren, vilket gör att den inte sticker ut någonstans.
  • Lägg till i listan när du tänker på något annat som passar på den. Om du tänker på något medan du är borta från hemmet, bara försöka komma ihåg det. Om det är viktigt nog, har du fortfarande det i åtanke när du kommer hem. Skriv inte ner det någonstans tillfälligt.
  • Läs igenom din lista när du känner dig upprörd eller ledsen om flickan du har känslor för, liksom varje gång du befinner dig dagdrömmer om henne. Ser all anledning du någonsin tänkt på att gå vidare från dina känslor för henne kommer att ge dig det uppsving av styrka du behöver för att hålla igång.
 2. 2
  Uttrycka dig på ett säkert sätt. Bara för att det är en dålig idé att spilla dina tarmar till flickan du försöker komma över (och det är en mycket dålig idé att göra detta) betyder inte att det är en dålig idé att uttrycka dina känslor och tankar. Tricket är att hitta en säker och konstruktivt sätt att göra det.
  • Prata med en säker förtrogne. Oftast kommer detta att vara en förälder eller annan nära vuxen släkting. Ett av de mest effektiva sätten att hantera sorg är att dela dina känslor med en annan verklig person. Om du har en siffra i ditt liv som du kan lita på implicit, be honom eller henne att lyssna och hjälpa till att stödja dig. Att ha ett sympatiskt öra kommer att ta en hel del av vikten från dina axlar.
  • Tänk rådgivning. Inte alla har råd med tid och pengar att rådgivning kostar, men om du är en av de lyckliga, kan det vara en stor hjälp att tala med en kurator för ett par sessioner. Han eller hon kommer att tillhandahålla ett säkert och konfidentiellt sätt för dig att dela dina tankar och känslor med en annan människa, ansikte mot ansikte, och ger milda förslag som kan hjälpa dig att hantera dem utanför rådgivning rummet.
 3. 3
  Få konstnärliga. Konst är kanske den mest kraftfulla verktyget mänskligheten någonsin utformats för att uttrycka tankar och känslor. Det kan vara prosa skrivande, poesi, essäer, skulptur, måleri, collage, sjunga, spela ett instrument, komponera musik, eller något annat som kombinerar en skapelseakt med ett behov av förståelse. Delta i vad konstformer locka dig, även om du inte är skicklig i dem. Vad du än väljer att göra, låt det vara en väg för dig att på ett säkert sätt uttrycka dina känslor och tankar på ett sätt som skapar, snarare än förstör.
  • Skriv ut berättelsen om dina känslor, från första gången du träffade föremålet för din kärlek till de steg du tar för att försöka gå vidare.
  • Skriv dikter, ersatte metaforisk stand-ins för verkliga människor och känslor.
  • Slash en duk med en pensel och låt din frustration styra din hand.
  • Kom tillsammans med en vän och har en lång jam session.
  • Om du inte alls kreativt benägen, helt enkelt skriva ett brev till dig själv anger allt du vill säga så tydligt som möjligt, och stoppa det iväg med din lista när du är klar. Det viktiga är att uttrycka dig utan att hänge eventuella självdestruktiva känslor.
 4. 4
  Håll ditt sinne klart. I slutändan, alla de coping metoder som anges ovan finns sätt för dig att hjälpa dig att göra detta. Känslor är nästan omöjligt att förändras över en natt, men de kan styras med någon medveten ansträngning.
  • Erkänn dina känslor. Det är naturligt och normalt att känna sorg innan du känner acceptans. Inte skygga från att erkänna, åtminstone för dig själv, att du går igenom en svår tid. Förstå dig själv så gott du kan och inte förkasta dina känslor ur handen. Istället, bara fokusera på att hålla dem under kontroll.
  • Tänk objektivt om henne. Det är lätt att vara full av bitterhet och även hat mot flickan du älskade när du börjar få över henne, men sådana känslor kommer inte göra dig eller någon annan något bra. Om du hittar dig själv fylld med bitterhet och galla, påminn dig själv om att hon fortfarande har värde som människa, och att det fanns goda skäl att du föll för henne. Om du inte gör det, kommer du bara sluta skada dig själv mer som du försöker att förena uppfattningen att hon är hatiskt med det faktum att du hade känslor för henne. Förneka inte hennes goda egenskaper, bara fokusera på att acceptera att du inte kommer att få hittills henne.

Flytta på

 1. 1
  Skifta ditt fokus. Nu när du har haft din sorg rakt på och vidtagit åtgärder för att ge dig själv utrymme och tid att läka, är det viktigt att fylla det utrymme och tid med andra saker. Mer än bara distraherad vistas, sysslade själv med andra sysselsättningar hjälper dig återuppväcka en livslust och börja se saker i färg igen.
  • Tänk tillbaka till den tid du brukade spendera våndas över din fd krossa. Gör en grov gissning på hur många timmar det kosta dig varje vecka, och vilja att spendera dessa timmar att göra något annat. Det kommer aldrig finnas en bättre tid att drömma stort och hoppa in i ett nytt projekt. Läs en bok som du har tänkt att läsa, eller ens planerar att skriva en egen. Besök en ny klubb eller volontär någonstans varje lördag. Genom att bredda dina vyer, kan du påminna dig själv om att världen är stor, konstig, och vacker, och det är aldrig värt att ignorera det hela en person.
  • Öppna dina ögon. Det finns vackra, vänliga, roliga och smarta tjejer överallt. Ta dig tid att sitta på en parkbänk med en vän och (quietly!) Jämför betyg av kvinnor som går förbi på gatan. Kolla in kläder kvinnor bär till affären eller i skolan, och bli imponerad av hur många av dem noggrant samordna sina kläder och accessoarer. Kort sagt, göra en insats för att märka tjejerna runt omkring dig. Glöm aldrig att, som ordspråket säger, det finns gott om fisk i havet. Leta inte efter en ny krossa ännu, bara njuta av mångfalden av attraktiva människor du inte hade sett förut.
 2. 2
  Lämna det förflutna bakom. Allt eftersom tiden går och din segues sorg till acceptans, kommer du att hitta dig själv granska dina anteckningar mindre och mindre. Detta är ett säkert tecken på att det är dags att slutföra processen och gå vidare för gott.
  • Lagra all konst du skapat som ett direkt resultat av att behandla dina tidigare känslor. Lägga undan den någonstans du inte kommer att se det om du försöker hitta den. År från nu, kommer du vara glad att du höll det, för nu får det ur sikte.
  • Överväga att ta din lista eller någon annan hastigt klottrade missiv som du inte skulle räknas som konstnärlig verksamhet och bli av med dem. Brinnande papper är ett alternativ, slående alla namn med en penna och fyllning på flaskor som ska släppas ut i havet är en annan. Handlingen att fysiskt skicka dina tankar och känslor ifrån dig kan vara väldigt terapeutiskt.
  • Leta efter en dag. När du deltar i sociala evenemang, prova att träffa nya tjejer eller flickor du har inte lärt känna mycket väl. Gå ut med vänner och träffa sina vänner. Om du möter en söt tjej, överväga att be henne att kaffe direkt på plats. Även om nio tjejer säger nej, kunde den tionde säger ja, och det är ett bra sätt att bevisa för sig själv att det fortfarande finns en hel del att se fram emot i ditt romantiska liv.

Tips

 • Skjut dig själv försiktigt och undvika att låta dig vältra sig i dina känslor. Förstå dina känslor är en sak, tynar bort i en pöl av misär är en helt annan.
 • Flytta inte för fort. Ge dig själv hela tiden och utrymme du behöver. Vissa människor kan hantera dessa saker snabbt, för andra tar det längre tid.

Varningar

 • När du är över din kärlek, kommer du att hitta din sociala landskapet har förändrats. Vänner kan vara närmare dig eller längre ifrån varandra. Var beredd på denna förändring, och inte fruktar det.
 • Undvik negativa eller destruktiva tankar och handlingar så är möjligt. Istället tänker i termer av förståelse, coping, uttrycka och släppa.