Wka

Hur komma över en kille

Det spelar ingen roll om du dumpade honom eller om han dumpade dig, det gör fortfarande ont. När ett förhållande tar slut, kan det vara tufft att gå vidare. Det får inte hända på en gång, men ta dessa steg nu för att få över honom snabbare.

Steg

Hur komma över en kille. Häng inte ut med honom.
Hur komma över en kille. Häng inte ut med honom.

Distansera dig

 1. 1
  Häng inte ut med honom. En otydlig uppbrott kan vara rörigt och förvirrande. Gör klart att du inte vill se honom längre.
  • Om du är den som avslutade förhållandet, vara säker på att klara upp alla missförstånd om status för saker omedelbart.
   • Använd inte vaga fraser som "saker inte verkar fungera ut" eller "Jag är inte säker på att detta är vad jag vill just nu."
   • Vara direkt. Om du måste klargöra situationen, kan du inte gå fel med "Det är över."
 2. 2
  Försök att inte köra in i honom. Du och ditt ex kan ha vänner i gemensamma, gemensamma intressen, en gemensam arbetsplats eller skolsituation - något som kan leda till att du stöter in i varandra. Ordna ditt schema vid behov anlita hjälp av dina vänner och göra vissa sociala medier uppdateras för att säkerställa att du inte ser honom oväntat.
  • Uppdatera din Facebook-sida. Ändra din relation status och "unfriend" ditt ex. Gå igenom och ta bort alla bilder på er två som du skrivit och ta bort taggar från bilder som publicerades av vänner.
   • Om dina vänner är fast på din sida i denna break-up, be dem att "unfriend" ditt ex också.
   • Om dina vänner vill vill ha en relation med din fd pojkvän, undvika att besöka deras sociala medier sidor där du kan se inlägg från eller bilder av ditt ex.
  • Ändra din rutin. Du har fortfarande att visa upp för arbete eller gå i skolan - även om ditt ex är där också. Och du vill kunna besöka din favorit hangouts utan att oroa dig att köra in till ni-vet-vem, så du kanske behöver för att få lite kreativ med din tidtabell.
   • Vänta till sista minuten och glida in i din stol i klassrummet precis innan klockan ringer. På så sätt riskerar du inte att ha en oönskad konversation med ditt ex.
   • På jobbet, ta ditt eget kaffe och hålla tilltugg vid skrivbordet så att du inte riskerar att köra in din gamla flamma på kontoret fikarummet. Om sökvägen till damer rummet leder förbi hans skrivbord, se om du kan använda anläggningarna i ett annat kontor eller på en annan våning. Om du är rädd för ett möte vid kopiatorn, spara Xeroxing i slutet av dagen eller ta en sympatisk kollega att göra kopior för dig.
   • Om du ofta samma kemtvätten, bar, bibliotek eller annan plats som din ex-pojkvän, prova att gå på en annan dag än vanligt eller stoppa in lite tidigare eller senare än din vanliga tid för att slippa se honom.
 3. 3
  Skapa några mentala utrymme. Det spelar ingen roll hur framgångsrik du är på att undvika ditt ex, om du håller mentalt återuppleva varje kamp och varje god tid. Upptagen din hjärna med nya aktiviteter för att hålla från besatt om vad som fanns.
  • Ta upp en ny hobby. Alltid velat lära magen att dansa? Intresserad av fotografering? Nu är det dags att fördjupa sig i en ny verksamhet som kommer att hålla dig sysselsatt och hjälpa dig att utforska ett intresse och utveckla nya färdigheter.
  • Volontär. Sök craigslist för volontärmöjligheter eller webbplatser besöka såsom OneBrick.org, Sparked.com eller Kiva.org. Eller helt enkelt kontakta lokala hemlösa skyddsrum, djur organisationer räddning, skolor eller kyrkor.
   • Inte bara volontärarbete hjälpa andra, det tar dig utanför dig själv och aktiverar din hjärnans belöningscentrum. Dessutom visar forskning att altruistiskt beteende gör dig mer attraktiv för nya romantiska partners. Det är en win-win.
  • Kasta bort oönskade souvenirer från din relation. Släng foton, brev han sände och gåvor han gav dig. Om du inte är säker på att du är redo att låta det gå, Samla allt i en låda och utom synhåll.
   • Om du har e-post ditt ex skickade dig, ta bort dem. Om du tror att det kan finnas en korrespondens eller två som du vill spara, skapa en mapp, lägga alla e-postmeddelanden i och planerar att se över dem senare.
   • Om du har ett smycke som kan ha affektionsvärde för ditt ex, fråga honom om han vill ha det tillbaka. Om inte, så gör med det som du tycker passar.

Adress dina känslor

 1. 1
  Förstå stadier av sorg. Slutet på en relation - oavsett hur länge det varade - är en förlust, och med förlust kommer sorg. Alla sörjer på olika sätt, men sorgen har vissa gemensamma element.
  • De fem stadier av sorg som införts av Elisabeth Kübler-Ross 1969 har blivit en universell riktlinje för vad någon upplever en förlust kan räkna med att gå igenom: förnekelse, ilska, köpslående, depression och acceptans.
   • Du kommer inte nödvändigtvis att gå igenom alla dessa stadier i din resa mot läkning och även om du gör det, kan du inte gå igenom dem i ordning. Ändå är det bra att veta vad man kan förvänta sig och förstår att det du känner är helt normalt.
   • Beroende på omständigheterna i din hävda, kan du också känna sorg, ensamhet, sorg, ångest, skuld, otrygghet eller en mängd andra negativa känslor.
   • Du kan också uppleva fysiska symptom på sorg. Huvudvärk, illamående, sömnlöshet, aptitlöshet, viktuppgång, värk, smärta och trötthet är inte ovanligt för någon som går igenom ett uppbrott.
 2. 2
  Släpp ut det. Hålla dina känslor buteljerat upp kan förlänga den smärta du känner. Detta är det dags att nå ut till vänner och familjemedlemmar som är goda lyssnare. Eller om du inte är mycket av en talare, kan du dela dina tankar i en dagbok eller blogg.
  • Prata med någon du litar på. Vänd dig till din mamma, din mormor, din faster, även din kusin eller bästa vän. Att dela dina känslor och veta att någon annan förstår vad du går igenom kan lindra bördan av din sorg.
  • Har ett imaginärt samtal med ditt ex. En studie visade att människor som hade imaginära samtal och sedan sa adjö till sin partner hade mer befrielse från sorg än de som inte gjorde det.
  • Skriv ett brev till ditt ex - men inte skicka det. Snarare än rykande om vad du borde ha sagt och vad du skulle säga nu om du körde in i ditt ex, begår dessa tankar och känslor på papper. Oroa dig inte om att vara oerhört konsekvent och god grammatik och stavning absolut inte räknas hit. Tanken är att få den ilska, sorg, förbittring och oavsett andra känslor ur ditt system och på papper.
 3. 3
  Förbannelse om du vill. Det visar sig att använda dåligt språk kan gynna dig genom att minska din smärta. En studie publicerad i NeuroReport visade ett samband mellan förbannelse och smärtlindring.
 4. 4
  Tryck in din andliga sida. Oavsett vilken form det kan ta, att vända sig till en andlig metod kan hjälpa dig att finna frid mitt i den turbulens som orsakats av ett uppbrott.
  • I en sorg studie som redovisas i British Medical Journal, fann forskarna att människor som har starka andliga övertygelser tycks lösa sorg snabbare och mer fullständigt än de utan tro.
  • Prova meditation. Varje större världsreligion har någon form av kontemplativt praxis med en meditativ komponent, så välj det som passar dig bäst. Dessa inkluderar yoga, tai chi, bön, Qi gong och transcendental meditation för att nämna några.
 5. 5
  Se en professionell om du inte kan göra en känslomässig återhämtning. Kvinnor som inte hade kommit över en relation med 16 veckor efter ett uppbrott hade minskat hjärnaktivitet i de regioner som förknippas med känslor, motivation och uppmärksamhet. Med andra ord, deras hjärnor förändras fysiskt, vilket förklarar en oförmåga att koncentrera sig och att komma upp och gå. Låt dig inte gå så lång tid utan att ingripa.

Flytta på

 1. 1
  Umgås med vänner. Dina vänner kommer att vara där för dig oavsett vad din relation status, och det är bra att ta lite tid att uppskatta dem och återansluta. Gör en plan för att äta lunch, gå till en klubb, träffa köpcentret - oavsett vad du tycker.
 2. 2
  Skapa en upplyftande spellista. Lyssna på musik orsakar din hjärna att släppa dopamin - en må-bra kemikalie. Sätt ihop en spellista med låtar som inspirerar dig, gör dig att le och få dig att gå upp och dansa.
  • Välj låtar med ett budskap om egenmakt. Cosmopolitan Magazine noterat dessa låtar på en lista med låtar som kan hjälpa dig att komma över ett uppbrott.
   • "Since U Been Gone", Kelly Clarkson
   • "Forget You", Cee Lo Green
   • "Single Ladies," Beyonce
   • "So What", Rosa
   • "Starkare", Brittany Spears
  • Sjung det högt, sjunga det stolt. För en extra bula av energi och positivitet, sjung med din musik. Om ditt ex någonsin sagt att du inte kan sjunga, sjunga louder!
 3. 3
  Adoptera ett husdjur. Fördelarna med djurägande är väl dokumenterade. Att ha en lurviga vän att ta hand om ökar känslan av välbefinnande, minskar ensamheten, minskar smärta, förbättrar fysisk kondition, ökar självkänslan och kan motverka depression.
  • Walking en hund är ett bra sätt att få motion och att träffa nya människor. Skapa nya vänskapsband med andra hundägare kan hjälpa till att öka din umgängeskrets och stärka ditt stödsystem.
  • Husdjur ger villkorslös kärlek. Du kommer inte betona så mycket om att hitta killen som kommer att ge dig den typen av absolut kärlek om du redan får det från din fyrbenta vän.
 4. 4
  Kom i form. Om du har varit alltför bummed ut att gå till gymmet eller sätta dina planer för utbildning för maraton på is, nu är det dags att komma tillbaka till det. Som musik, släpper motion lustfyllt kemikalier i hjärnan, så att du inte bara ser bra ut, kommer du att må bättre också.
  • Motion kan förbättra din sömn, öka din energi och öka ditt självförtroende - områden i ditt liv som kan ha tagit en hit efter uppbrottet.
  • Om du overindulged ditt sug efter komfort livsmedel efter din hävda, kanske du har lagt på ett kilo eller två. Motion kan hjälpa dig att ta bort den extra vikten.
 5. 5
  Spendera tid på ditt utseende. Du behöver inte göra en fullskalig makeover (även om du kan), men se till att du ser din bästa kommer att hjälpa dig att må bättre och göra dig mer attraktiv för det motsatta könet.
  • Sida genom modetidningar och webbplatser för inspiration för en ny look. Det är inte bara du som längtar en förändring efter skilsmässan med en pojkvän, kommer du att se massor av kändisar "före" och "efter" bilder som dokumenterar efter uppbrott makeovers.
  • Tänk dig en liten förändring som att få höjdpunkter eller byta till en ny färg på läppglans. Ett fräscht utseende hjälper till att stödja din fräscha, nya förhållningssätt till livet.
 6. 6
  Håll öppen för nya möjligheter. Du kanske inte ännu är redo att datum, men det betyder inte att du måste undvika killar helt. Gå någonstans du kan öva din flirta eller åtminstone omfattning ut cuties av det motsatta könet.
  • Om du ser någon du är attraherad av, få ögonkontakt och le. Kom ihåg, är en kopp kaffe eller en konversation inte en förpliktelse.
  • Om du gör träffa någon som du gillar, håll dig borta från att ge dem lowdown på din uppbrott och en lista över ditt ex fel och brister. En potentiell ny kille vill inte höra om den gamla kille så snart och definitivt inte i negativa termer. Prata illa om ditt ex är en turn-off.

Tips

 • Bästa sättet att komma över en kille / tjej få en ny. [Bara en del av livet självt]. Ja.. sorta som en rekyl (hjälper en.. mycket!).. Bara gå ut ett par gånger.. gå till ett ställe var det finns hög musik och många rum att dansa, hångla med någon bara för skojs skull... få dig att tänka på honom / henne. Och varje gång du går in i din ex-älskare.. bara tänka på alla de goda tiderna du hade med rebound-personen..; 0) - Peace Out.. -!

Varningar

 • Gå inte över skolan berätta för alla. Säg inte att du är ledsen på din Myspace orFfacebook, men säg inte att du är nöjd och glad, vill du inte honom att tro att du aldrig brydde alls, killar fortfarande har känslor, bara undvika att publicera något att göra med honom.