Wka

Hur man handskas med elaka föräldrar

Föräldrarna är de som förde dig in i denna värld. Men inte alla föräldrar är den trevligaste människor. Här är några tips som hjälper.

Steg

Hur man handskas med elaka föräldrar. Respektera dem så mycket du kan.
Hur man handskas med elaka föräldrar. Respektera dem så mycket du kan.
 1. 1
  Respektera dem så mycket du kan. Ta ett djupt andetag, och sedan gå iväg för att svalna. Försök att inte se så upprörd som du verkligen är.
 2. 2
  Gör ditt bästa för att inte reta dem. Om du förolämpar dem, berätta för dem att du är ledsen och att du ångrar dina handlingar mot dem.
 3. 3
  Försök att resonera med dem. Om de inte låta dig göra ett par saker som att gå ut med vänner, skoldanser etc., fråga dem varför du inte kan närvara och förklara varför du tror att du ska kunna. Om de samtycker, gärna berätta för dem vad du ska göra, vad du skulle behöva, och den tid du kommer tillbaka med. Bestäm ett utegångsförbud tillsammans och hålla fast vid det.
 4. 4
  Försök att förtjäna sin respekt genom att göra bra på dina studier.
 5. 5
  Även om du vet att det som dina föräldrar säger är elak och helt orimligt, dölja det faktum att du vet och inte ta upp det för att undvika konsekvenserna.
 6. 6
  Om dina föräldrars beteende verkligen stör dig, kanske det beror på att du inte tänker på sin sida av situationen. Att vara ett barn eller tonåring gör dig arg på världen ibland, och gör det lättare att påpeka andras brister istället för att förverkliga din.
 7. 7
  Om dina argument blir fysiskt, berättar en VUXEN!, Inte en vän. Vänner kommer skvallra, oavsett hur nära du är, och du vill inte såra någons rykte. Tipsa en vuxen som du litar på exakt vad som hände, och inte bara säga, "Jag hatar mina föräldrar, de är så elak, gjorde de __________!", Men säger i en mycket sträng, un-diktatorisk, lugn och ändå brådskande röst, "Jag har några allvarliga problem med mina föräldrar som blir fysiskt och jag behöver din hjälp eftersom jag inte är bekväm med det," eller något i den stilen. Jag är säker på att den betrodda vuxen kommer att arbeta med dig och kanske dina föräldrar samt att hitta en framgångsrik, långsiktig lösning på dina problem.
  • Inte hamnar i en situation där du försöker förtjäna sin kärlek, det är inte något du bör ha för att tjäna, behöver du inte att imponera på dem för dem att behandla dig på ett respektabelt sätt. Alltid lyssna och ta vad de säger som ett tips för framtiden.
  • Om dina föräldrar fortfarande inte kommer att vika, kan du prata med en annan släkting, såsom en bror, syster, kusin, moster, morbror, mor-eller farförälder, vän av dina föräldrar eller någon betrodd vän.
  • Ibland personer med funktionshinder, särskilt dolda som autism och Aspergers syndrom behöver övervakas lite mer än andra. Detta betyder inte att de behandlar dig som ett barn eller är elak mot dig, är det för att de behöver lite mer omsorg än andra och att de älskar dig och ta hand om dig, eftersom personer med autism / Aspergers syndrom kan vara för godtrogen och naiv, vilket kan göra dem mycket enkla mål för retas, att hamna i problem, svårigheter och mobbning. Ett exempel på naivitet är när en person med Aspergers tror att alla är deras vän och att de inte alltid inser när någon är en sann vän eller en backstabber (trevligt när personen är närvarande, men otäckt när personen är frånvarande) och de kan inte alltid läsa kroppsspråk. Till exempel, gör de inte alltid vet om en person talar sanning eller ljuger och annat exempel på naivitet är när någon frågar dig frågor som personer med Aspergers kan inte alltid avgöra om någon frågar dem för att visa omsorg och vara vänlig och när någon är nyfiken.
  • Förstår att alla har att ta itu med sina föräldrar.
  • Då och då alla har en dålig dag. Låt inte dina känslor genom att ge dina föräldrar en hård tid. Ett bra sätt att göra det är att föra dagbok. Det kommer att göra både dig och dina föräldrar att må bättre.

Tips

 • försöka hjälpa dem och berätta om ditt liv.

Varningar

 • Det finns en skillnad mellan att vara grinig, stressad, och rent av kränkande. Om du känner att du är i ett missbruk situation, berättar en pålitlig vän eller vuxen, söka hjälp, och söker en säker plats. Hitta rådgivning om möjligt.
 • Se till att du vet hur du håller huvudet kallt för att undvika stora konsekvenser.
 • Våld är aldrig svaret.