Wka

Hur man gör en grönt te toner

Grönt te är ett växtbaserat dryck som har funnits i århundraden. Det är mest känt för sina antioxiderande egenskaper och effekter stimulerande för dess koffein. Grönt te innehåller också polyfenoler som sägs skydda mot fria radikaler, toxiner och vissa cancerformer. Grönt te innehåller också ett antal hälsosamma fördelar för huden. Det kan ge ett mått på solskydd, bidra till att minska inflammation och ökar hudens elasticitet. Grönt te toner kan rengöra och minska uppkomsten av porer och ger huden en ungdomlig glöd. Göra grönt te toner hemma är ett billigt sätt att förbättra din hudvård rutin. Här är några användbara steg för att visa dig hur man gör en grönt te toner.

Steg

Hur man gör en grönt te toner. Lägg en grön tepåse eller 2 msk.
Hur man gör en grönt te toner. Lägg en grön tepåse eller 2 msk.

Grundläggande grönt te toner

 1. 1
  Lägg en grön tepåse eller 2 msk. (30 ml) löst grönt teblad i en kopp (236 ml) kokande vatten.
 2. 2
  Låt te att dra i 3 till 5 minuter.
 3. 3
  Ta tepåsen och häll över vätskan i en lufttät behållare. Om du använder lös grönt te blad, häll teet genom en sil eller kaffefilter i en lufttät behållare.
  • Du kan också använda en liten, ren sprayflaska för att lagra detta grönt te toner recept.
 4. 4
  Applicera din hemgjorda grönt te toner till ditt ansikte och hals 2 gånger per dag. Detta kan göras genom att doppa en bomullstuss i te och badda den på huden. Om du använder en sprayflaska, bara spritz huden med te. Skölj inte.
 5. 5
  Förvara i kylskåp i upp till cirka 3 dagar.

Grönt te med bakpulver

 1. 1
  Lägg en grön tepåse eller 2 msk. (30 ml) av lös grönt teblad till en kopp (236 ml) kokande vatten.
 2. 2
  Tillsätt saften av 1 citron och 2 msk. (30 ml) av honung till teet. Honung ger anti-aging fördelar och citronsaft bidrar till ljusare hudton.
 3. 3
  Blanda i 1 msk. (15 ml) av trollhassel och några droppar vardera av Vitamin E olja och Tea Tree Oil. Dessa poster kan hittas på många hälsokostbutiker och vissa droghandel. Trollhassel hjälper till att rengör medan E-vitamin hjälper till att läka solskador. Tea Tree Oil ger en naturlig akne behandling.
 4. 4
  Lös upp 1 msk. (15 ml) av bakpulver. Bakpulver kan skum lite först, men kommer att blanda väl med fortsatt omrörning.
  • Den bakpulver i denna toner hjälper lugna huden från irriterande ämnen såsom brännskador eller skärsår och kan också fungera som en peeling. Bakpulver och trollhassel ger också denna blandning en längre hållbarhet än grundläggande grönt te toner. Det kan lagras vid rumstemperatur under ca 8 dagar och i kylskåp i ca två veckor.
 5. 5
  Häll blandningen i en lufttät behållare eller sprayflaska.
 6. 6
  Applicera på ansikte och hals 2 gånger per dag för att rengöra porerna och bidra till att vända solskador. Du kan använda den med en bomullstuss eller sprayflaska. Skölj inte.

Saker du behöver

 • 1 grön tepåse eller 2 msk. (30 ml) löst grönt teblad
 • En kopp (236 ml) kokande vatten
 • 1 citron
 • 2 msk. (30 ml) honung
 • 1 msk. (15 ml) trollhassel
 • Några droppar Vitamin E olja
 • Några droppar Tea Tree Oil
 • 1 msk. (15 ml) bakpulver
 • Lufttät behållare eller liten sprayflaska